Bebe-leivokset

Jokin aika sitten tein ensimmäistä kertaa Bebe-leivoksia, jännä sinänsä ettei itsellä ollut minkäänlaista muistikuvaa että tätä ennen olisin edes maistanut ko. klassikkoleivonnaisia. Mies näiden perään haikaili, joten siitä inspiraatio. Yllätys olikin suuri, miten hyviä näistä tuli! Ravintosisältöhän on suorastaan törkeä, mutta voista ja sokerista on kyllä makumielessä otettu kaikki irti joten bebet ovat kalorimääränsä arvoisia.

bebe_leivokset

Ystäväpariskunta meni hiljattain kihloihin ja tässä kun vielä ylimääräistä aikaa kotirouvana on niin nakki napsahti leipoa kihlajaiskahveille jotain. Mikäs sen paremmin traditionaalisille kihlakahveille sopisi kuin pinkki, söpö ja romanttinen bebe! Työmäärältään ja helppousasteeltaan bebet eivät mene sieltä mistä aita on matalin, mutta itsekin onnistuin ensikertalaisena yllättävän hyvin joten niin onnistuvat kaikki muutkin. Bebejä varten tarvitset muffinsipellin tai pieniä vuokia.

Bebe-leivokset

Pohja:
200 g voita
1,2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1,2 dl sokeria
3 kananmunan keltuaista
3 rkl vettä
300 g voita
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

3,3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
muutama tippa elintarvikeväriä
1 rkl vettä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi sekä sokeri hyvin vaahdoksi ja lisää jauhot vähän kerrallaan sekoittaen taikinaan. Jaa murumaiseksi muuttunut taikina n. 20 osaan muffinssipellille ja painele pallot lusikan ( sekä peukalon) avulla muffinsipellin koloihin, niin että reunat ovat hieman korkeammat. Paista 175 asteessaa n. 15 minuuttia uunistasi riippuen, vahdi etteivät pääse yhtään palamaan! Ota pohjat uunista ja painele vielä lusikalla tasaisemmiksi ja siistimmiksi, anna jäähtyä hetki. Kumoa hieman jäähtyneet pohjat vielä ritilän päälle lopullisesti jäähtymään.

Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset, laita pelkät keltuaiset kattilaan ( valkuaisista voit tehdä vaikka marenkeja tämän ohjeen mukaan ). Lisää kattilaan vesi ja sokeri, kuumenna varovasti parin minuutin ajan niin että seos sakenee. Varo ettei mene munakokkeliksi! Kun seos on saennut, kaada se toiseen astiaan jäähtymään. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella huoneenlämpöinen voi sekä vaniljasokeri huolella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt keltuaisseos mukaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjien päälle ja tasoita veitsen avulla tasaiseksi. Laita täytetyt bebepohjat jääkaappiin jäähtymään noin tunniksi.

Sekoita sokerikuorrutuksen aineet keskenään ja levitä veitsen avulla tasaiseksi täytettyjen pohjien päälle. Sokerikuorrutuksen tulisi olla melko jämäkkää, ei siis liian löysää. Koristele heti haluamallasi tavalla, ettei päällinen ehdi jähmettyä ( nonparellit eivät muuten tartu).

Bebe leivokset resepti

Tulevan rouvan väsäämä kaunis ja suussa sulava suklaajuustokakku
Ihana kihlapari <3