Chocolate chip cookies- suklaahippukeksi resepti

 

suklaahippukeksit resepti

En ole yleisesti ottaen yhtään keksien ystävä, liian kuivia ja pahvinmakuisia. Syön samat kalorit huomattavasti mieluummin esimerkiksi suklaan muodossa. Poikkeuksen sääntöön tekee kuitenkin jenkkityyliset, pinnalta rapeat mutta sisältä pehmeät suklaacookiesit jotka parhaimmillaan ovat jopa perussuklaata parempia. En ollut jostakin syystä itse ikinä näitä tehnyt, joten olihan se jo korkea aika, uunituoreena ja kotitekoisena kaikki leivonnaiset ovat yleensä parhaimmillaan. Rakkaalla lapsella on monta nimeä, millä näitä nyt Suomessa sitten halutaankaan kutsua, suklaa cookies/chocolate chip cookies/suklaahippukeksit/suklaakeksit/Amerikkalaiset suklaakeksit… potato-potato. Kutsui näitä millä nimellä hyvänsä, niin herkullisia olivat! Ja tosi helppo tehdä, eli eikun testaamaan. Paistoaikaa ja -asteita kannattaa tarkkailla etteivät kuivu liikaa, tärkeää on että ovat sisältä silleen kivan tahmeita. Itse paistan keksejä vain 8 minuuttia.  Nämä myös säilyvät lasipurkissa hyvän aikaa, paitsi meillä koska joku tuhoaa koko satsin vuorokauden sisällä.

Suklaana voi käyttää oman maun mukaan tummaa suklaata, maitosuklaata tai valkosuklaata, rohkeimmat voivat testata vaikka minttusuklaata tai M&M-karkkejakin! Suklaahyllyllä piisaa vaihtoehtoja. Maito- tai valkosuklaata käyttämällä kekseistä tulee hieman makeampia. Ylimmän kuvan kekseissä olen käyttänyt valkosuklaata, Fazerin suolakinuskisuklaata ja M&M-karkkeja, voin kertoa että OLI HYVÄÄ.

Suklaa cookies-resepti

175 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2,5 dl suklaata pieninä paloina

 

Tee näin:

Sulata voi ja kaada voisula kulhoon.

Sekoita joukkoon muna ja sokeri, fariini-sekä vaniljasokeri.

Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään ja kaada jauhoseos voi-sokeriseokseen parissa erässä.

Lisää suklaapalat viimeisenä ja sekoita esim. puulusikalla tasaiseksi massaksi.

Tee taikinasta nokareita leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 8-10 minuutti (itse paistan 8 minuuttia). Jätä nokareiden väliin tilaa keksien leviämiselle, voit halutessasi painaa taikinanokareita päältä hieman litteämmiksi jotta leviäisivät uunissa paremmin.

suklaahippukeksit resepti