Superhelpot pääsiäiskarkit

Vielä ehdit tehdä pääsiäisaskarteluna söpöt, keväiset pääsiäiskarkit joiden väri-ja makuvaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana! Nämä värikkäät sokeripommit ajavat asiansa myös ihan pääsiäiskoristeinakin. Karkkien massa muistuttaa muovailuvahaa, joten näitä on varmasti mukava väsätä yhdessä myös lasten kanssa. Itselle tuli mieleen myös rajattomat mahdollisuudet hyödyntää perusmassaa erilaisissa kakkukoristeluissa…

Karkkiresepti

Bongasin tämän reseptin yhdestä suosikkileivontablogistani, Dr Sugar:ista ja koska ainekset löytyivät valmiina kaapista oli pakko kokeilla kun kädetkin sattuivat olemaan vapaana muksun vedellessä normaalia pidempiä päikkäreitä. Toki erilaisilla väriaineseoksilla keittiön valtaaminen on suht riskialtista hommaa kun käsky, joka vaatii välitöntä huomiota, voi kajahtaa vaunuista koska tahansa. Tällä kertaa säästyimme ilman sateenkaaren väristä vauvaa tai valkoista parkettilattiaa. Omasta kaapista löytyi piparmintun, hattaran ja vaniljan makuisia makutiivisteitä sekä sininen, punainen ja keltainen geeliväri. Kuten kuvaamataidontunneilla hereillä olleet tietävät, noilla kolmella värillä pitäisi pystyä toteuttamaan kaikki mahdolliset värit.

Värikkäät pääsiäiskarkit

7 dl tomusokeria
85 g tuorejuustoa
1 rkl huoneenlämpöistä voita
Erilaisia maku-ja väriaineita

Laita kulhoon tuorejuusto ja pehmeä voi, sekoita sähkövatkaimella ( tai tehosekoittimella) tasaiseksi massaksi. Lisää tomusokeri muutamassa erässä. Jaa massa osiin, jotka voit värjätä ja maustaa haluamallasi tavalla. Sekä väriaineet että makutiivisteet ovat voimakasta kamaa, joten aloita varovasti ja lisää tarvittaessa. Pyörittele massasta tomusokeroidulla tasolla pitkiä pötkylöitä, jotka voit jakaa veitsellä pienemmiksi palasiksi. Mikäli massa on liian löysää, lisää hieman tomusokeria. Pyörittele leikkaamistasi paloista n.euron kolikon kokoisia palloja ja laita leivinpaperin päälle. Voit yhdistellä erivärisiä massoja yhteen palloon niin saat monivärisiä karkkeja! Paina palluroita kevyesti haarukalla litteämmiksi. Anna kuivua joitakin tunteja tai yön yli, voit myös pakastaa karkkeja myöhäisempää käyttöä varten. Valmiit karkit säilyvät esim. lasipurkissa huoneenlämmössä.

karkkiresepti
Haarukalla painellut karkit kuivumassa

Hyvää ja aurinkoista pääsiäistä joka sorkalle, toivottavasti ilmatkin tästä pikkuhiljaa lämpenevät!