Lastenhuoneen seinän maalaus

Auringonvalon myötä lisääntyy kummasti myös kodin erityishuomiota vaativien detaljien määrä, oli se sitten hyvä tai huono asia. Meillähän tarkoituksena oli, ettei lastenhuoneen seinille tarttis tehdä mitään kun ne olivat ihan ookoo. No ”ihan ookoo” ei lopulta ollut täysin riittävä, vaan kyllähän se hinku tuli laittaa jonkinlainen tehosteseinä huonetta piristämään. Meillähän on tunnetusti melko valkoisia kaikki pinnat, mutta lastenhuoneeseen värikkyys sopii ja ko. huoneen sisustuksen suhteen voi muutenkin pistää lekkeriksi hyvällä syyllä. Toki värikkyys on suhteellinen käsite, pinkki-valko-kulta-combo on meikäläisen mittapuulla värikäs. Eikun siis suunta Bauhausiin ja Tikkurilan värikartta-osastolle! Tarkoitus olisi siis repiä vanha tapetti pois ja maalata tilalle tehosteseinä, alla olevasta kuvasta voi katsoa osviittaa siitä, millaisissa värimaailmoissa -ehkä vähemmän yllättäen- liikutaan. Lisäksi ostin tuollaista Tikkurilan Taika-sarjan kultamaalia jota on tarkoitus käyttää yksityiskohtien maalaamiseen. Kultamaalin kanssa lähtenee helposti lapasesta ja vaarana onkin, että tulee kullitettua koko asunnon irtaimisto kun vauhtiin pääsee…

maalien värit
Värivaihtoehtoja, ei ole helppoa ei…

 

kultamaali
Taika kultamaali

Olen kahlannut läpi intternettiä, pinterestiä, instagramia, facebookia ja niin edespäin, etsien inspiskuvia seinämaalauksista. Mielessä on visio, mutta ei kiveen hakattuna… Mahdollisimman tarkat ohjeet kuvion maalaamisesta seinään olisivat myös tervetulleet, sillä suuri vaara on että lopputulos on Pinterestin diy-kokeilusta tuttua ”Nailed it!”-kamaa, mikäli käsite on tuttu. Jos ei, niin alla havainnollistava kuva siitä mitä tarkoitan. Monesti esimerkiksi leivontahommissa jokin taideteos näyttää ihan iisiltä toteuttaa, mutta karmea lopputulos kertoo totuuden.

Sinnepäin.( lähde: http://craftfail.com/2013/11/steamrollered-rainbow-cake-roll/rainbow-cake-roll-nailed-it/

Paljon on näkynyt vuori-teemaa lastenhuoneen seinissä ja tämä kiehtoo itseänikin. Vaikuttaa suht helpolta -koputetaan puuta- toteuttaa ja lopputulos on kivan graafisen näköinen. Värithän voivat sitten olla mitä vaan, oman maun mukaan. Oma väripaletti olisi se pinkki-kulta-valkoinen, ehkäpä turkoosilla lisällä. Toki noita pinkin sävyjä on sitten miljoona, joten koitapa niistä sitten valita. Vauva itsehän ei vielä huoneessa asu, mutta sehän ei estä sisustamasta sitä valmiiksi. Äiti voi asua siellä vaikka itse… Kaikenlaisia suunnitelmia huoneen varalle on, visio on sellaisesta ihanan kauniista ja harkitusta, pienelle prinsessalle sopivasta kammarista pikkusohvineen ja kultaisine yksityiskohtineen. Saa nähdä mitä tulee, sisustus elänee pikkuhiljaa kun varsinainen kiire tällä ei ole.

Ehkä jotain tämäntyyppistä, kirkkaammilla väreillä. ( Kuva täältä: https://thesweetestdigs.com/a-diy-nursery-mountain-mural/)
Seinä nykytilassaan. Tuo ”Minna Parikan turkoosi” sopii ihanasti vaaleanpunaisen kanssa!