Vuoristomaalaus lastenhuoneen seinään

Lastenhuoneen seinämaalaus_vuoret

Babyn huoneen seinämaalaus valmistui ja tällainen siitä sitten tuli! Vuoriteema on kuumaa kamaa lastenhuoneissa just nyt, se näyttää kivalta ja on helppo toteuttaa ilman kummoisempaa taiteellista lahjakkuutta. Vaatii vain hieman kärsivällisyyttä, itse tein tätä pikkuhiljaa muutaman päivän ajan kun työtä hidasti huoneen tuleva asukki vaatimuksineen sekä kätyrinsä Onni-koira. Tämä vuoristo toteutettiin meille sopivilla väreillä, vauva toivoi luonnollisesti pinkkiä ja kultaa.

Glittertähtiä, tottakai

Kuten aikaisemmassa postauksessa pähkäilin, oikeiden värisävyjen valinta on yllättävän vaikeaa ainakin tällaiselle väriperfektionistille. Kannattaa ehdottomasti hyödyntää noita kaupasta saatavia värimallikortteja, sillä sävyt näyttävät kotona aivan erilaisilta kuin Bauhausin varastohallissa. Me päädyttiin Tikkurilan sävyihin ”Pioni” ja ”Tutu”. Molemmat ovat kylmänsävyisiä vaaleanpunaisia, Pioni on tuo tummempi ja Tutu taustalla oleva vaalea. Pohjavärinä on ihan perus maalarin valkoinen. Kultaiset vuorenhuiput on toteutettu Taika-kultamaalilla ja samalla maalilla maalasin myös tauluhyllyt jotka odottavat vielä paikalleen asennusta.

Kuten sanottu, vuoriteema on helppo toteuttaa ja vaatii seuraavat välineet:

  • Laadukasta maalarinteippiä
  • Haluamasi sävyiset vesiohenteiset seinämaalit
  • Iso seinämaalaustela pohjamaalia varten
  • Pienempi maalaustela kuviota varten
  • Kostea rätti
  • Muoviset ”kaukalot” joihin maali kaadetaan ( maalitelalla levitystä varten)

Tee seinän vaatimat pohjatyöt, esim. poista tapetti, tasoita ja puhdista pinta jne tarvittaessa. Poista lattia-ja kattolistat sekä mahdolliset pistorasiat. Maalaa seinä haluamallasi pohjavärillä ja anna kuivua. Hahmottele maalarinteipillä haluamasi kuvio, tässä ei tarvita kummoisempaa sommittelua vaan maalarinteipillä on helppo vetää suoria viivoja halutun kokoisiksi vuoriksi. Kolmiulotteisuutta saat lisää vetämällä isot vuoret niin, että ne menevät hieman huoneen kulman yli toisellekin seinälle. Katso, että teippien yhtymäkohdat menevät siististi, vedä teippi reippaasti vuorenhuippujen yli ja siisti saksilla ne kohdat joissa vuoret yhtyvät alhaalla.

Lastenhuoneen maalaus
Vuoret on hahmoteltu teipillä. Muista suojata ympäristö maaliroiskeilta!
Lastenhuoneen seinämaalaus_vuoret
Vuoren ääriviivan vetäminen seinän yli tuo kolmiulotteisuutta

 

Kun olet tyytyväinen kuvioon, pyyhi teipit kostealla rätillä. Näin saat kaikista tarkimmat reunat kun teippi aktivoituu  jämähtämään entistä tiukemmin seinään kiinni. Tässä vaiheessa voit hahmotella teipillä myös vuorten lumihuiput, itse unohdin ja lisäsin ne jälkikäteen… Maalaa ensin taaempana olevat vuoret ja anna värin kuivua noin tunti. Siirry tämän jälkeen maalaamaan edessä olevia, isompia vuoria. Anna kuivua niin kauan, että päälle voi maalata uuden kerroksen ( aika voi vaihdella maalikohtaisesti, tarkista oman maalisi ohjeistus). Maalaa molemmat vuoret toisen kerran ja anna maalin kuivua tunnin verran, kuitenkin niin ettei maali ehdi kuivua rutikuivaksi. Poista tämän jälkeen teipit. Mikäli maali ehtii kuivua täysin, voi se revetä teippien poiston yhteydessä.

lastenhuoneen seinämaalaus_vuoret
Tältä vuorien tulisi näyttää kun teippi on poistettu.

Vedä vielä hyyyvin tarkasti maalarinteipillä tummempien vuorien reunaa pitkin ne kohdat joissa menee tuo valkoinen teippiraja ja maalaa taustavuorten värillä tarkasti sen päälle kaksi kerrosta. Omasta mielestäni vuoret näyttivät hauskoilta myös tuon valkoisen teippirajan kanssa ja harkitsinkin jättäväni sen maalaamatta. Maalasin kuitenkin päälle vielä tuolla vaaleammalla värillä eikä kyllä kaduta sekään :).

Jos haluat vielä hifistellä etkä ole lumisia huippuja vuorille maalannut fiksusti jo aiemmassa vaiheessa, voit lisätä ne nyt ( kuten allekirjoittanut). Rajaa siis tuttuun tapaan maalarinteipillä omaa silmää miellyttävät vuorenhuiput ja maalaa kontrastivärillä päälle. Tadaa, valmista! Meillä tosiaan vauvan sänky on vielä omassa makkarissamme ja huone odottelee muutakin sisustusta, mutta tämä on hyvä alku! Seinälle tulee vielä kultaiseksi maalatut tauluhyllyt ja haaveissahan on sellainen ihana vaaleanpunainen minisohva tuohon vuoristoa vasten nojaamaan…

Lastenhuoneen seinän maalaus
Seinä odottelee vielä hyllyjä ja haaveissa olevaa vaaleanpunaista pikku sohvaa sitä vasten….