Pavlova- paras ( ja helpoin) kakku kesän juhliin

Kesällä arkikin voi olla yhtä juhlaa ja tämä herkku sopii niin grillijuhlien kruunuksi kuin virallisempienkin juhlallisuuksien makeaksi herkuksi. Kaunis, kesäinen, kevyt, pinnalta rapea ja sisältä ihanan tahmea, raikkaan marjaisa ja samalla täydellisen makea, Pavlova on tätä kaikkea, mun suosikkileivonnainen kesän juhliin. Teen tätä aina grillisettien jälkkäriksi, mutta ei ole kyllä toistaiseksi tullut valituksia… 

pavlova resepti
Kesä näyttää tältä

Pavlova on todella helppo tehdä ja valmistuu parissa tunnissa, aktiivisen työajan ollessa ehkä vartti. Voit tarvittaessa tehdä marenkipohjan valmiiksi jo vaikkapa edellisenä päivänä ja täyttää ennen tarjoilua.  Mikä parasta, Pavlovahan soveltuu myös monille erikoisruokavalioita noudattaville tai on muokattavissa siihen. Kakku on gluteeniton ja kermana voi käyttää laktoositonta vaihtoehtoa. Kuulemma hyvin autenttista marenkia voi tehdä myös kikhernepurkin nesteestä, mutta itse en ole vielä tuota kokeillut. Ilmeisesti tämä marengin vegaaniversio on kuitenkin oikeasti kokeilemisen arvoinen! Kakusta voi tehdä vielä näyttävämmän tekemällä kaksi pohjaa ja kokoamalla ne täytekakkumaisesti päällekkäin.

Täydellinen Pavlova

Marenkipohja:

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
1 tl sitruunan mehua

Päälle:

60 g suklaata
mansikoita
vadelmia
granaattiomenan siemeniä
mintunlehtiä koristeeksi
…oman maun mukaan mitä vaan!

Jaa sokerimäärä puoliksi ja sekoita toisen puolen joukkoon maissitärkkelys. Vatkaa valkuaiset kevyesti ja lisää joukkoon puolet sokerista. Vatkaa voimakkaasti ja lisää vielä vähitellen loput sokerista (jonka joukkoon olet sekoittanut maissitärkkelyksen). Vatkaa niin kauan, että vaahto on jäykkää.  Lisää sitruunan mehu ja sekoita vielä tasaiseksi.

Piirrä leivinpaperille n.24 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä, käytä apuna vaikka tuon kokoista irtokakkupohjaa. Lusikoi marenki ympyrän ääriviivojen sisälle, niin että reunat ovat hieman korkeammat. Muotoile marengista reunoille kauniita ”huppuja”. Paista 125 asteessa n. 1h 40 min. Paistoaika riippuu hieman uunista, tarkkaile siis kakkua ja varo ettei pala! Pinta saa saada ihan hennon vaaleanruskean värin.

Täytä pohja juuri ennen tarjoilua. Vatkaa vispikerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla. Lusikoi se kakkupohjan päälle, kasaa kerman päälle pilkottuja mansikoita, vadelmia, granaattiomenan siemeniä, mustikoita… marjoja oman maun mukaan. Sulata suklaa ja valuta marjojen päälle raitoina. Tarjoa!

pavlova resepti