Ihana marenki-mansikka Britakakku

Kaveripariskunta kutsui männä viikonloppuna itse itsensä meille kakkukahveille, toiveenaan saada pöytään Britakakkua. Tämähän sopi mainiosti, omatoiminen ja ilmoitusluontoinen kutsu onkin paras tapa saada treffattua joten sitä kannattaa suosia! Otan vieraat aina mielellään vastaan, se on myös loistosyy leipoa kun aviomiehen ei tarvitse täten uhrautua syömään koko kakkua.  Britakakku oli vähän vaihtelua mun kesäkakkusuosikille, marenkipavlovalle ( lemppariresepti löytyy TÄÄLTÄ), marenkia juu tässäkin mutta hieman eri muodossa. En ollut ikinä aiemmin Britakakkua leiponut  (syönyt toki joskus), joten onnistumisesta ei ollut takeita. Resepti vaikutti liian helpolta. Eikun toimeen ja kappas, ihan hyvin tuo onnistui!

Täytettä voi varioida mielestäni loputtomiin, mun piti laittaa täytteeksi kinuskia mutta ostinkin vahingossa kondensoitua maitoa joka olisi pitänyt vielä keittää kinuskiksi. Keittämiseen olisi pitänyt varata KOLME tuntia, ei ollut aikaa moiseen joten pikareissu Alepaan ja plan b toteutukseen. Plan b oli marjarahka kinuskin tilalle ja jälkikäteen ajateltuna tämä oli varmaan parempikin vaihtoehto ettei tullut niiiiin äklömakeaa. Marjarahkan tilalle voi siis mielestäni laittaa melkein mitä vaan makeaa.  Ja hitto, kuvista puuttuu viimeinen silaus, sulatettu suklaa! Sulatin siis suklaata, vetelin sen raidoiksi kakun päälle ja laitoin kakun vielä hetkeksi jääkaappiin jäähtymään niin että suklaa jähmettyi. Piste iin päälle, sanoisin. Harva makea herkku tosin menee suklaan lisäämisestä pilalle.

Tämä kakku ei pidä odottamisesta vaan on parhaimmillaan heti tarjottuna, jos tarjoilupäivänä on kiire voit tehdä pohjan etukäteen ja pakastaa. Ei mene pakastamisesta miksikään, kokeiltu on!

Britakakku resepti

Britakakku resepti

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
3 keltuaista
1 ½ dl maitoa

Marenki:
3 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Täyte:
0,5 kg mansikoita
4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4 dl marjarahkaa (mansikka tai kuningatar)
50 g suklaata

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään kulhossa ja lisää muut pohjan aineet. Sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina uunipellille tasaiseksi pohjaksi, taikinan ei tarvitse peittää koko uunipeltiä vaan 3/4 riittää. Taikina on sen verran jäykkää ettei leviä.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kunnolla kiiltäväksi marengiksi. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 23 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa pohja puoliksi. Leikkaa mansikat siivuiksi ja vatkaa vispikerma, mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä toisen pohjalevyn päälle kerroksittain puolet rahkasta, kermasta ja mansikoista, nosta toinen levy päälle ja toista täytteiden asettelu. Sulata suklaa mikrossa (matalalla lämmöllä) ja vetele teelusikan avulla viiruiksi kakun päälle. Anna jäähtyä hetki jääkaapissa, tarjoa heti tämän jälkeen!

 

Britakakku resepti