Suosikki lastenvaatemerkit – mitä kannattaa ostaa miltäkin?

Lupasin tehdä miehelle tällaisen muistilistan niistä lastenvaatemerkeistä, jotka ovat omia suosikkeja ja mitä ko. merkeiltä on hyväksi havaittu. Tarkoitus oli siis kerätä lista josta luntata tarpeen vaatiessa – eli mikäli kaupoilla on joku muu kun meikäläinen- mutta tehdään nyt samantien julkinen niin suattaapi hyötyä joku muukin 🙂 E-vauva on siis vasta puolivuotias joten garderobia ei kovin pitkään ole kerätty, mutta syntymävaatekoko 50 on ehtinyt vaihtua jo 68-74 kokoon. Pienimmät vaatteet ovat toki jääneet pieniksi, mutta koska kaveri on aika hoikka, menee yläosissa vielä joissakin tapauksissa 62-kokokin. Hihat tosin jäävät turhan lyhyiksi… Housuissa koon tulee olla pitkäkoipisella isompi ja mieluiten leggarimallia ettei putoa päältä koska ei ole mallia Michelin.. Vauvojenkin kropat tulevat eri malleissa ja vaatemerkkien mitoituksista jotkut sopivat paremmin kun toiset. Kuvissa esiintyy siis joitakin meidän suosikkeja joista nyt jaksoin esimerkkiotokset räpsäistä 🙂

Suosikkimerkkini lastenvaatteissa

Gap. Kaunista, laadukasta eivätkä hinnat huimaa päätä! Hempeitä värejä, vaaleanpunaista ja sinistä. Ei kovin unisex eikä sirkusvärejä.

Gapin ja Hilfigerin neuletakit

Gugguu: Laadukasta, napakkaa ja paksua trikoota ja kivoja, kirkkaita värejä. Perusvaatteita kovaan arkikäyttöön, yksinkertaista ja -vauvamittapuulla- tyylikästä. Mitoitukset sopivat paremmin hoikemman puoleiselle vauvalle, eli meidän hoikkeliinille esim bodyt istuvat loistavasti. Haavelistalla itsellä on collegehousut. Mammojen vuoden kohokohta on kun Gugguu julkaisee ns. ”Merino-dropin”, jota jonotetaan virtuaalisesti tuntitolkulla.  Teille, jotka ette ole skenessä niin innolla mukana tiedoksi, että merino-drop tarkoittaa  merinovillaista pipo-kaulaliina kokoelmaa uusissa kausiväreissä ja -malleissa. Tämä julkaistaan X päivänä klo 9 ja yleisöryntäys nettikauppaan on niin valtava että fiksut markkinamiehet ovat keksineet ottaa nettikauppaan jonotusnumerot käyttöön. Ja jonotusajassa puhutaan jopa tunneista, you got to see it to believe it. Gugguulla osataan hypetys ja rahan vuoleminen… Suht hinnakkailla tuotteilla on loistava jälleenmyyntiarvo netin lastenvaatekirppareilla, laadun näkee siinä että vaate kestää ei nyt isältä pojalle, mutta lapselta toiselle.

Gugguu jumpsuit
Gugguun jumpsuit ja Metsolan pipo
Gugguu bodyt
Gugguun Ballerina- ja unisex bodyt sekä talveksi merinopipoa

H&M.  No kaikkihan tietää henkkamaukan. Laaja ja usein vaihtuva valikoima. Kuten arvata saattaa ne edullisimmat trikookuteet ovat kyllä melko luruja mutta nopeasti kasvavalle vauvalle ajavat kyllä asiansa, aika löysäksi tosin jää perustrikoo meidän beben ruumiinrakenteella. Itse suosin erityisesti Hooämmän nettikauppaa jossa valikoima on aina parempi kuin myymälöissä. Henkkamaukalta ostan mieluiten jotain erikoisempia juttuja – kuten vaikka karvaliivin tai tyllihameen- en ehkä niitä perus arkivaatteita jotka ovat kovimmassa käytössä. Täältä tekee myös tosi hyviä löytöjä, kannattaa tsekata myös netistä löytyvä vauvojen premium-mallisto. Hinta ja laatu eivät  tunnetusti aina kulje käsikädessä, kunhan muistaa tsekata materiaalit hyvin. Jos se on akryyliä, älä osta. Esimerkiksi meidän hellekesän käytetyimmäksi asuksi muodostui henkkamaukan puuvillamekko joka maksoi jotain 12 euroa, eikä ole mennyt käytössä miksikään. Täältä löytyy myös edullisia ja söpöjä kenkiä.

Suosikkeja H&M:ltä, premium-sarjan lepardineule, kesän suursuosikki puuvillamekko, toistaiseksi liian isot kengät ja ihanat leprafarkut sekä karvaliivi

Kuling. Tämä oli itselle uusi tuttavuus, mutta täältä löytyi hyvännäköisiä ulkoiluvaatteita skandinaaviseen makuun ja vaatimuksiin! Meille on tulossa tuo allaolevan kuvan ihana pinkki talvihaalari, käyttökokemusta ei siis vielä ole. Hinnat olivat oikein miellyttäviä materiaaleihin ja ulkonäköön nähden, kestosta ei itsellä vielä ole ensi käden tietoa.

Hempeyttä pimeään talveen

Lindex. Samaa kategoriaa Newbien ja Henkkamaukan jkanssa. Ei sitä kestävintä laatua, mutta täältä tekee hyvännäköisiä löytöjä. Tarkista siis tuotteen materiaalilappu ja hypistele kaupassa tuntuuko kangas ihan luirulta vai kestääkö enemmän kuin yhden pesun. Usein myös tarjouksia tyyliin ”osta kolme maksa kaksi”, jolloin on hyvä rohmuta vaikkapa yöpukuja (nämä tosin aika ohutta matskua) tai paksumpia collegehousuja, nuo collarit ovat oman kokemuksen mukaan hyvää hintalaatusuhdetta. Holly and whyte-mallisto on vähän ”premiumpaa”, itse tykkään sen klassisesta tyylistä.

Lindexin peruscollarihousut ja Holly & Whyte-sarjan seilorimekko

Metsola. Kilpailee Gugguun kanssa lasten pipokuninkuudesta. Gugguun tavoin kotimainen. Laadukkaasta trikoosta valmistettuja tuotteita, ihania röyhelöitä sekä yksinkertaista ja kestävää laatua.

Mini Rodini. Värikkäitä ja lapsekkaita kuoseja, mutta myös yksinkertaisia kestosuosikkeja. Itse en ole niin heidän kuosiensa perään, mutta ne mallit mitkä miellyttävät miellyttävätkin sitten suuresti. Esimerkkeinä alla kuvassa esiintyvät meiltä löytyvät haalarit, vauvamaailman klassikko Pico-välikausihaalari ja ah niin ihanaa leopardikuosia oleva fleecebody. Leopardin ystäville löytyy laaja valikoima parissakin eri kuosin leprassa, ihania kaikki! Laadukkaita vaatteita korkeammassa hintaluokassa, mutta myös loistava jälleenmyyntiarvo.

Mini Rodini Pico
Pico-välikausihaalari ja lepardi-fleece vaikkapa ulkohaalarin alle

Minna Parikka. No siis, nää pupukengät nyt vaan on niin ihania! Kuuluu hankintoihin joita ei tehdä järjellä vaan tunteella, eikä ehkä useampaa paria jokapäiväiseen käyttöön…Mutta kyllähän yhdet pupukengät kruunaavat vauvelin vaatekaapin.

Name it. Kivoja malleja ja kuoseja hyvään hintaan. Esimerkiksi ulkohaalarit ja softshellit tuntuvat nauttivan suosiota. Itse tykkään heidän vaatteistaan joissa on jotain ekstraa, eli ei ihan sitä pekka perusbodyä.

Newbie ( Kappahlin lastenvaatemallisto). Newbie on edullinen ja romanttistyylinen mallisto vauvoille ja taaperoille. Kirkkaita värejä ei täältä löydy, mutta supersöpöjä asuja niin tytöille kun pojille. Kauniita vaatteita ja asusteita, erityissuosiossa röyhelöpyllyhousut sun muut röyhelösysteemit. Ei ehkä kestävintä ja paksuinta trikoota, mutta hyvä hinta-laatusuhde.

Newbie dress
Newbien mekossa
Newbien röyhelöitä

Tommy Hilfiger. Sukat vauvalla on yksi maanvaiva, ne eivät pysy jalassa millään! Monia eri sukkamerkkejä kokeiltuamme ollaan tultu tulokseen että Hilfigerin sukat ovat ainakin ihan pikkuvauvalle parhaat. Eivätkä ole edes kalliita, vahva suositus siis näille. Vaatteet ovat myös ihania, saman henkisiä kuin aikuisten versiot <3

Vimma. Suomalaista designia ja laatutrikoota, onhan tuo lettikuosi jo klassikko. Itse tykkään siitä kovasti, vaikka tätä on nähty paaaaljon!

Ja ehkä ykkösuosikkina, teetetyt vaatteet. Itse olen täysin ompelutaidoton, mutta onneksi muut osaavat! En ole toistaiseksi kokenut myöskään tarpeelliseksi opetella ko. taitoa, kaikinpuolin kustannustehokkaampaa että käytän oman aikani johonkin muuhun ja maksan ompelutaitoisille valmiista työstä. Itse ommeltu on ketjumyymälöiden runsauden keskellä nykypäivän luksusta, eettistä ja myös työllistävää. Tarjolla on mielettömän nättejä kankaita ja Facebookin ompeluryhmässä löytyy paljon osaavia käsipareja toteuttamaan mittojen mukaiset unelmavaatteet kohtuuhintaan.

Teetettyjä suosikkeja
unicorn jumpsuit
Teetetyt haalari ja rusetti, sekä Parikan popot

Tässä siis tähän mennessä omiksi suosikeiksi muodostuneet merkit. Olen toki avoin ihan kaikille uusille tuttavuuksille, mutta nämä edellämainitut ovat ne mitkä ensimmäisenä tsekkaa kun jotain etsii 🙂 Lastenvaatehommille oli helppo naureskella ennenkuin vauva syntyi, mutta kyllähän nuo vie ihan mukanaan. Esimerkiksi Rodinin pinkin välikausihaalarin metsästys oikeassa koossa sai melko eeppiset mittasuhteet, todellinen #firstworldproblem… Aikuisten harrastushan tämä enemmän on kun muksu tuskin piittaa muusta kun lämmöstä ja mukavuudesta. Mutta yhtälailla kun omiin vaatteisiin, niiden laatuun ja ulkonäköön kiinnittää huomiota on se vähintäänkin luontevaa myös lapsen kohdalla. Itsellä tämä harrastus on sen verran tuore, että suuren luokan asiantuntijaksi en itseäni voi nimittää mutta aika hyvin sitä on skeneen päässyt sisälle…Toistaiseksi rakkaus vaaleanpunaiseen ja tyttömäiseen on yhä vahvaa, mutta kyllä vaatekaappin mahtuisi myös ”uniseximpiä” vaihtoehtoja. Mikäli omistat pesukoneen- ja kuivausrummun- ei vaatteita oikeasti tarvitse jäätävää määrää, sillä päälle pukee yleensä vain niitä suosikkeja ja toimivimpia ratkaisuja. Hommaa siis vain vaatteita joista oikeasti tykkäät ja pese niitä välillä 😀

Edellä mainittujen lisäksi kiinnostavia merkkejä joita pidän silmällä ovat esimerkiksi Pomp de Lux ( ei ihan pikkuvauvoille mitään mutta isommille kaikkea ihanaa), Kaiko ( kotimainen, suppea valikoima mutta joukossa helmiä) ja  Polarn o Pyret ( kestävää perusvaatetta, meiltä täällä esim sukkia ja ihanaa lämmintä merinovillaa) .

Sekalainen seurakunta, Cubuksen ihana juhlamekko puuvillaa ja vaaleanpunaisia Australian tuliaisia

Ja pliis, jaa suosikkisi kommenttiboksissa niin me muutkin löydetään uusia, ihania merkkejä!