Täydellinen porkkanakakun kuorrute… ja itse kakku myös!

paras porkkanakakku

Ikuinen kesä senkun jatkuu, mutta varmat syksyn merkit ovat kuitenkin tehneet comebackin meidän keittiöön. Näitähän ovat esimerkiksi uunijuurekset ja yksi ikisuosikeistani – porkkanakakku. Näitä ei koskaan tehdä kesällä! Kynttilöitä ei vielä kuitenkaan ole poltettu ja tuo hupi onkin tänä vuonna ihan uudenlaisessa vaarallisuusluokassa, kun lattiaa pitkin kiitää nelivedolla uusi perheenjäsen joka yltää päivä päivältä paremmin joka paikkaan. Vailla minkäänlaista tajua elämän vaaroista, luonnollisesti.

Koska välillä on hyvä kokeilla uusia asioita, kokeilin porkkanakakun tekoon nyt erilaista reseptiä kuin aiemmin. Ja kyllä kannatti, sillä tuli ihan superhyvää ja mehevää! Erityismaininta pitää antaa kuorrutteelle, josta tuli paljon parempaa kuin mistään aiemmin tekemästäni. Tää oli mulle ihan tajunnanräjäyttäjä, että  kuorrutteen salaisuus onkin se järjestys missä ainekset keskenään sekoitat ja että jaksat vatkata niitä hetken aikaa kuohkeaksi. Aiemmin olen vaan sekoittanut ainekset kasaan miten sattuu ja ihmetellyt miten muut saavat kuorrutteesta kauniin valkoista ja kuohkeaa kun itsellä on keltaista ja lättänää. Porkkanakakun pohja kannattaa muuten tehdä päivää ennen tarjoilua valmiiksi, näin se ehtii mehevöityä ja on myös helpompi leikata keskeltä halki.

paras porkkanakakun kuorrute

Mehevä porkkanakakku

Kakkupohja ( 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

3 kananmunaa
3 dl ruokosokeria
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhoa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
0,5 tl vanilja-aromia
300 g hienoksi raastettua porkkanaa
50 g pähkinärouhetta

Riko munat kulhoon ja lisää öljy sekä sokeri. Vatkaa nopeasti sekaisin. Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet sekä mausteet ja siivilöi jauhoseos vähän kerrallaan muna-öljy-sokeri seoksen joukkoon. Sekoita taikinaa välissä hellävaraisesti nuolijalla. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja pähkinärouhe, sekoita puuhaarukalla varovasti tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja paista kahdessa 20 cm kakkuvuoassa 170 asteessa n.25 minuutin ajan (kokeile kypsyyttä puutikulla). Mikäli sinulla ei ole kahta vuokaa, paista kahdessa osassa peräkkäin.

Porkkanakakun kuorrute

300 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä voita

Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja sekoita vatkaimella viitisen minuuttia niin että kuorrute on kuohkeaa.

Leikkaa kumpikin kakkupohja puoliksi ja täytä kerrokset sekä kuorruta kakku. Koristele  haluamallasi tavalla. esimerkiksi pähkinärouheella ja suklaakoristeilla tai väriin sopivilla nonparelleilla.