Täydellinen porkkanakakun kuorrute |Maailman paras porkkanakakku

maailman paras porkkanakakku

Maailman paras porkkanakakku on tässä! Iso lupaus, mutta pitänee paikkansa. Ja tarvitseeko porkkanakakun aina näyttää porkkanakakulta? I think not! Porkkanakakku on yksi ikisuosikeistani -kukapa siitä nyt ei tykkäisi-, mutta ulkonäkö tuppaa olemaan niiiin tylsä. Aina se sama kuorrutekerros ja päälle laitetaan korkeintaan sokerimassaporkkanat tai pähkinärouhe. 

Oma versioni porkkanakakusta onkin hieman enemmän minua.  Moni kakku päältä kaunis, mutta tämä ei todellakaan ole silkkoa sisältä! Teen porkkanakakun AINA tällä reseptillä, joten suosittelen vahvasti. Ihanan mausteinen ja mehevä! Älä paista uunissa liian kauaa, ettei kuivu, ota pois kun on just ja just kypsä. 

 Erityismaininta pitää antaa kuorrutteelle, josta tuli paljon parempaa kuin mistään aiemmin tekemästäni. Tää oli mulle ihan tajunnanräjäyttäjä, että  kuorrutteen salaisuus onkin se järjestys missä ainekset keskenään sekoitat ja että jaksat vatkata niitä hetken aikaa kuohkeaksi.

Porkkanakakun pohja kannattaa muuten tehdä päivää ennen tarjoilua valmiiksi, näin se ehtii mehevöityä ja on myös helpompi leikata keskeltä halki.

Maailman paras porkkanakakku

Kakkupohja ( 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan)

3 kananmunaa
3 dl ruokosokeria
3 dl rypsiöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhoa
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
0,5 tl vanilja-aromia
300 g hienoksi raastettua porkkanaa

Riko munat kulhoon ja lisää öljy sekä sokeri. Vatkaa nopeasti sekaisin. Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet sekä mausteet ja siivilöi jauhoseos vähän kerrallaan muna-öljy-sokeri seoksen joukkoon. Sekoita taikinaa välissä hellävaraisesti nuolijalla. Lisää taikinaan porkkanaraaste ja pähkinärouhe, sekoita puuhaarukalla varovasti tasaiseksi massaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja paista kahdessa 20 cm kakkuvuoassa 170 asteessa n.25 minuutin ajan (kokeile kypsyyttä puutikulla). Mikäli sinulla ei ole kahta vuokaa, paista kahdessa osassa peräkkäin.

Porkkanakakun kuorrute

300 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
100 g huoneenlämpöistä voita

Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää jääkaappikylmä tuorejuusto ja sekoita vatkaimella viitisen minuuttia niin että kuorrute on kuohkeaa.

Leikkaa kumpikin kakkupohja puoliksi ja täytä kerrokset sekä kuorruta kakku. Koristele  haluamallasi tavalla. esimerkiksi pähkinärouheella ja suklaakoristeilla tai väriin sopivilla nonparelleilla.

Seuraa minua myös instagramissa, jossa jaan lisää leivontainspiraatiota 🙂