Miten sisustaa lapsiperheen kotia?

 

valkoinen parkettilattia
Tää kaipaa jotain!

Vastauksena otsikon kysymykseen; minimalistisesti. Kun on päivät pitkälti kotona vauvan kanssa, ehtivät seinät ja huonekalut tulla melko tutuiksi ja hyvin usein tekisikin mieli hankkia jotakin uutta sisustushommaa. Sisustukselle haasteita kuitenkin asettaa tilan lisäksi tuo 8 kuukautta vanha termiitti, jonka teleskooppikäsi  tarttuu kaikkeen mahdolliseen. Kaikki potentiaalisesti päälle kaatuva on -tuoleja lukuunottamatta- viety pois, samaten mahdollinen piensisustus. Noista parista viherkasvista en suostu luopumaan ettei olkkari näyttäisi ihan alastomalta, vaikka niitä pitääkin jatkuvasti pitää silmällä koska kaikki kiellettyhän on sitä kiinnostavinta. Pieni puutarhuri on kyllä lehtiä harventanut aina kun silmä välttää. Laatikoita tuo ei vielä osaa avata, mutta varmuuden vuoksi olen koittanut katsoa ettei niissä olisi heti ensimmäisenä esillä jotakin kuolettavaa. Jonain päivänä oppii kuitenkin miten ne aukeavat.

hopeinen matto
Etsi kuvasta potentiaaliset vaaranpaikat

Nyt kun pimeä tulee taas ihan liian aikaisin haluaisi erityisesti viihtyisään valaistukseen kiinnittää huomiota, mutta kynttilät on ehdoton ei, samaten joku ihana näyttävä lattiavalaisin. Kynttilöistä tulisi poroksi palanut kämppä ja lattiavalaisimesta kiipeilyteline. Tai no, kynttilöitä aion kyllä polttaa jossakin mihin teleskooppikäsi ei varmuudella yllä. Kodinsisustus-agendalla onkin valaistukseen (diplomi)insinööritason upgreidausta, katsotaan mitä tuleman pitää…

Ainoat pikkuesineet esillä siellä minne käsi ei yllä

Useasti olen kuullut kyseenalaistettavan valkoista värivalintaa  (neuvolantätiä myöten), mutta mikäli valkoisesta tykkää niin ei ole kyllä mun mielestä minkäänlainen ongelma ko. epävärin kanssa vaikka pieniä lapsia kotona olisikin. Meillähän valkoisia pintoja riittää. Jos ja kun safkat kaatuu lattialle niin yhtälailla ne pitää siivota valkoiselta kuin jonkun muunkin väriseltä lattialta. Ja muutenkin, kyllä sitä tummanpuhuvaa kotia siivotaan samalla tavalla kuin vaaleaakin. Ehkä vitivalkoinen matto jotakin arkaa materiaalia on sellainen mitä ei välttämättä kantsi hommata jos eläimiä tai lapsia omistaa.

Meillä on itseasiassa ollut entistä suurempi matto etsinnässä ja hiljattain tilattiin Elloksen suosittu London-matto kotiin koossa 2*3 metriä. Harmillisesti tuo vaaleanharmaa väri  olikin rusehtava, buu :(. Palautukseen meni siis. Maton tilaaminen näkemättä sitä livenä on kyllä aina melkoinen riski, tuo pelkkä kokeilu maksoi 70 euroa kun piti tilata ja lähettää pois kotiinkuljetuksella. Mutta etsinnässä on siis yhä hopeanharmaa ISO matto. Suomalaisten sisustussynti on lukemani mukaan liian pieni matto, mikä varmasti pitää paikkansa. Suurin osa huonekaluliikkeissä myytävistä olkkarin matoista on kokoa 140*200 cm ja se on kyllä tosi pieni. Meillä ainakin matolla hengaa koko perhe koiraa myöten, joten kokoa saisi olla. Nykyinen on 160*230 ja kattokaa miten pieneltä sekin tossa kuvassa näyttää. Joten jos johonkin kannattaa vauvaperheen investoida, niin isoon ja mukavaan mattoon missä ei kaikki lika heti näy.

Vauvan huoneen sisustus

tyttövauvan huone
Mitä kivaa tänne keksisi?

Nyt kun leluhommat ovat alkaneet kunnolla kiinnostaa, pääsee tytön oma huone aktiivikäyttöön kun lelujen levittelyyn ja yleiseen härväämiseen tarvitaan tilaa. Leikkimatosta on kasvettu reippaasti ohi, että sillä nyt ei enää mitään tee. Tila on rajallinen, mutta tekisi mieli joku kiva spessu puuhajuttu hommata, kun vaan keksisi mitä. Pallomeri, jonkinlainen keinu, hyppykeinu, liukumäki, Bobles-eläimiä… Puolapuut ja jumppajutut on ihania, mutta isommalle muksulle. Kriteereitä lastenhuoneen hankinnoille on kaksi; ei saa sattua äidin silmiin ja saisi luvan viihdyttää muksua. Telkkari tuolla on jo vaatekaapin vieressä seinällä, mutta sen katsomista vältetään niin kauan kuin mahdollista. Halvalla kun sai niin piti ostaa…

lastenhuoneen sisustus
Tavaroille kyytiä

Legothan on kaikenikäisten suosikkeja (meilläkin on jo duplot käytössä) ja koska niitä vuosien varrella tunnetusti kertyy ääretön määrä, on niillä hyvä olla omat säilytyslootat. Nuo ison lego-palikan näköiset Room Copenhagenin boksit on ihan parhaita (näkyy tuossa yläkuvassa), löytyy eri kokoja ja värejä. Me aloitettiin näiden keräily tietysti pinkistä! Näitä myydään esimerkiksi Finnish design shopissa. Bongasin myös Pinterestistä hauskoja organisointi-ideoita legorakennelmille, johonkinhan ne linnat sun muut pitää kasata ja mieluummin muualle kuin lattialle. Esimerkiksi Ikean halpispöydistä saa tuunattua hyvällä mielikuvituksella vaikka mitä, eikä oo ees vaikeeta. Alla muutama idea.

 

Helposti liikuteltava ja pieneen tilaan menevä legotaso, ohjeet tekoon  TÄÄLTÄ

 

Ohjeet kätevien legotarjottimien tekoon  TÄÄLTÄ

 

legojen säilytys
Tämmöisiäkin voi tehdä

Mikähän lienee lastenhuoneiden seuraava hitti pienten pallomerien ja tiipiitelttojen jälkeen? Hiekkalaatikko?