Hetkessä huoliteltu ja kaunis poninhäntä – näin piilotat hiuslenkin helposti

helppo poninhäntä
Mun normiponinhäntä, mutta paljon parempana!

Poninhäntä, tuo kampausten kaurapuuro ja kotiäidin vakiovalinta. Mutta samalla myös ihan ykkössuosikki sen helppouden ja muunneltavuuden takia.  Ja tässä tulee kullanarvoinen vinkki, millä upgreidaat perusponnarin sopivaksi vaikka gaalailtaan.  Mä olen aina miettinyt että miten ihmiset tekee niitä mageen näkösiä poninhäntiä joissa hiuslenkin tilalla on hiussuortuva. Pieni asia, iso merkitys, ainakin omaan silmään. Ilmeisesti niin paljon ei meikäläistä ole kuitenkaan kiinnostanut että olisin asiaa kunnolla selvittänyt …. tämä tuli vaan mieleen kun sattumalta törmäsin tähän ohjeeseen! Olisinpa tiennyt tämän pikkukikan aikapäiviä sitten, olisi säästynyt vuosien varrella aikaa, vaivaa ja hermoja sekä bad hair dayt olisivat olleet aina pelastettavissa.

helppo poninhäntä
It’s all in the details

Monessa poninhäntäohjeessa neuvotaan ottamaan hiussuortuva ja pyörittämään se hiuslenkin päälle ja tadaa- näin on perusponnari upgreidattu! Ainoa vaan, että harvassa neuvotaan MITEN HITOSSA se hiussuortuva saadaan pysymään siinä pompulan päällä, itse oon säätänyt kaikenlaisia lakka-hiuspinni-viritelmiä joiden kasassa pysyminen on ollut ihan herran haltuun. Tämä yksinkertainen niksi ei vaadi edes kiinnitystä ja kestää todellakin koko päivän. Ainoa vaatimus on, että hiusten pituus tulisi olla yli olkapäiden.

Näin piilotat hiuslenkin hiuksilla

helppo poninhäntäkampaus
Tarvikkeet. Normihiuslenkki käy tietysti kanssa, itse tykkään noista kuvan mallisista kun niillä saa tosi tiukan ponnarin.

Tarvitset vain:

  • Ohuen hiuslenkin
  • hengettömän pinnin ( tai hiuslasson)

… Hifistelijöille lisäksi hiusharja, suoristusrauta, lämpösuoja, hiuslakka ja kuivashampoo/hiuspuuteri.

Suihkuttele halutessasi hiuksiin kuivashampoota tai hiuspuuteria tuuheamman poninhännän saamiseksi.  Voit myös suoristaa hiukset kevyesti niin lopputulos on huolitellumpi. Tee hiuksiin tiukka ja siisti poninhäntä ja kiinnitä se neutraalin värisellä hiuslenkillä. Ota ponnarin joukosta ohut hiusuortuva ja kieputa se hiuslenkin ympäri niin että lenkki jää piiloon. Ota hengetön hiuspinni ( tai hiuslasso) ja pujota se umpinainen pää edellä hiuslenkkiä peittävien hiussuortuvien alta. Pujota hiussuortuvan latva hengettömän pinnin läpi ja vedä pinni hiuksineen takaisin hiuslenkin läpi.  Ohje kuulostaa kirjoitettuna paljon vaikeammalta kuin mitä todellisuudessa on, joten katso video niin homma aukeaa varmasti 🙂 Havainnollistavan videon pääset katsomaan TÄÄLTÄ ! 

Hiusten suhteen täällä eletään melkoisen jäätävää vaihetta,  hyvästä poninhäntävinkistä huolimatta. Vauvan ollessa nelisen kuukautta alkoi hiusta pudota ja valehtelematta sitä lähti varmaan puolet. Tällä hetkellä uutta lyhyttä tukkaa on pää täynnä, etenkin otsa ja ohimot. Pystyssä sojottavat, lyhyet karvat pitääkin liimata tyyliin tapettiliisterillä pitkin päätä, jos ei halua näyttää sähköiskun saaneelta. Että sorry kaikki tulevat äidit, se hiustenlähtö raskauden jälkeen on oman – ja tuttujen- kokemuksen mukaan fakta… eikä sitä pysty estämään millään.

hiustenlähtö raskauden_jälkeen
Minä, tummia silmänalusia myöten…