Jouluterkut, herkut ja viime hetken vinkit

Joulutonttu 🙂

Kaksi yötä jouluun on… Ihanaa ja mikä parasta – valkoista-  joulua siis jokaiselle lukijalle! Meillähän joulua juhlitaan teemalla #babysfirstchristmas ja beibi on ollut niin kilttinä että lahjoja varmasti tulee hälle enemmän kun vanhemmille yhteensä.  Joululahjojen lisäksi ehdin jo hankkia tänään alkaneista lastenvaatealeista Gugguuta ja Metsolaa kevättä odottelemaan, pirteän ja iloisen värisenä elikkäs pikimustana. Mustia vaatteita ei bebellä vielä ole juurikaan ollut, mutta mustahan on kertakaikkisen ihana (epä)väri ikisuosikkien vaaleanpunaisen ja lepardin kylkeen! Aikamoinen sattuma, että vauvan lempivärit on samat kuin äidillä… Noissa lastenvaatealeissa kannattaa olla kärppänä väijymässä heti kun ne alkavat, sillä aleprosentit ovat hyviä ja koot hupenevat tosi nopeasti. Esimerkiksi just Gugguulta ja Metsolalta kannattaa hankkia perusvaatteita aleista, laatu niissä on oman kokemuksen mukaan priimaa ja jälleenmyyntiarvo hyvä. Katsotaan niitä joululahjoja vaikka sitten joulun jälkeen, mutta tässäpä muutama random vinkki joiden avulla jouluun kuuluvia perinteitä saa tuunattua entistä paremmiksi!

Neljä helppoa vinkkiä jouluperinteiden upgreidaamiseen

Tässä teille siis joululahjaksi muutama jouluvinkki, joilla laiskakin upgreidaa joulufiilistä. Olkaapa hyvä:

  1. Jos et jaksa paistaa oikeita pipareita, laita uuninkestävään vuokaan – tai vaikka leivinpaperin päälle – jouluisia mausteita. Kanelitankoja, kokonaisia neilikoita, piparimaustetta… näitä käytän itse. Paista 170 asteessa hetken aikaa ja tadaa, kämppä tuoksuu vastapaistetuille pipareille!
diy joulutuoksu
Jouluista tuoksua kotiin superhelposti

 

2. Askartele näyttävät lahjapaketit helposti, tarvitset vain kartonkia tai normipaperia jossakin kivassa värissä. Piirrä kartongille/paperille silmälasimaiset ääriviivat ( havainnollistava kuva alla) ja teippaa tai liimaa kuumaliimalla takaa kiinni. Kuumaliima pitää rusetin kasassa paljon paremmin, mutta itse olen ilmeisesti oman kuumaliimapyssyni johonkin hukannut 🙁

Piirrä kahtia taitettuun paperiin tämännäköinen kuvio
avattuna kuvio näyttää tämmöiseltä
Taita laitimmaiset reunat yhteen ja liimaa tai teippaa ne kiinni rusetin taakse. Leikkaa lisäksi ohut kaistale.
Lisää ohut kaistale rusetin keskelle ja liimaa takaa päät kiinni yhteen.

 

näyttävä rusetti lahjapakettiin
Ja kas näin sinulla on hienosti koristeltu paketti!

3. Harmittaako,että perinteisissä joulutortuissa on liikaa kuivia sakaroita ja liian vähän mehevää hilloa? Ratkaisu ongelmaan on lumihiutaleen malliset tortut, jotka ovat muuten vielä sitä perinteistä hakaristimallia kauniimpiakin… Katso helppo ohje täältä : www.mutsimedia.fi/ruoka/joulun-2018-hitti-lumihiutaletortut/.

4. Paras piparikuorrute on pikeeri. Pikeeri on yksinkertaisuudessaan kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista tehtyä kuorrutusta, jonka etuna on sen supernopea kuivuminen. Valmista pikeeri seuraavasti: Erottele yksi kananmunan valkuainen kulhoon ja lisää joukkoon vähitellen 1,5 dl tomusokeria, koko ajan tehosekoittimella vatkaten. Vatkaa viitisen minuuttia, niin että massasta tulee kuohkeaa. Mikäli et omista pursotinpussia, laita pikeeri muoviseen pakastepussiin ja leikkaa yhteen kulmaan pieni reikä. Mitä pienempi, sen tarkempaa jälkeä saat tehtyä. Reikää voi myös aina leikata isommaksi, mutta pienentäminen ei onnistu… Voit myös maustaa pikeerin esimerkiksi piparminttumaulla, mikäli käytät nestemäistä makuainetta joudut lisäämään tomusokerin määrää.

Pikeerillä kuorrutettu pipari

Joulukakku on juhlapöydän kunkku

Oreo juustokakku
Suklainen Oreo-juustokakku

JoulukaNkku olisi kyllä sopinut otsikkoon paremmin.. No eniveis, perinteenä on ollut tietysti leipoa jokin innovatiivinen joulukakku, mutta nyt tuntuu olevan inspiraatio täysin hukassa. Taidan siis valita vanhojen suosikkien joukosta. Tässä siis esittelyssä ne parhaat joulukakut, tee joku näistä niin ei varmasti mene hutiin:

Kinuskikakku joulu
Pipari-kinuskikakku

Siinä siis omat suosikkikakut joulupöytään, tried and tested! Ei ole pelkästään oma mielipide, että nää ON parhaita.

Erityisjouluterkut menee vielä vuoden 2018 viimeiselle leikkikaveritulokkaalle lähipiirissä, onnea tuoreet vanhemmat A & J!  Omia kavereita ja kavereiden kavereita kun katsoo, niin syntyvyys on tänä vuonna ollut todellakin huipussaan…täysin vastoin virallisia ja huolta herättäneita tilastoja. Mutta me ollaankin niin vanhoja että aikaisemmin olisi pitänyt vissiin aloittaa että Suomi pysyy jatkossakin pystyssä. Katsotaan mitä ensi vuosi tuo tullessaan, toivottavasti lisää tulevia veronmaksajia 😀 Itselle luvassa on ainakin kovasti odotettua opiskelua, jee! Viime kerrasta onkin hetki vierähtänyt…

Ehkä vaikeimmat kuvattavat
Ystävykset! Pistorasiakin tässä fotossa paistaa mutta en jaksanut leikata pois…

Ihanaa joulua itse kullekin säädylle!