Se paras mutakakkuresepti

Tahmea suklaakakku
Yksinkertainen on usein parasta

Mutakakku on kakkujen pikkumusta; sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen! Oli sitten joulu, juhannus, synttärit tai tavallinen tiistai-ilta, mutakakku toimi aina.  Tämä allaoleva on mun luottoresepti, tällä tehty mutakakku on sopivan tahmea muttei kuitenkaan liian raaka. Kuten kaikki mun suosikkireseptit, se on myös –lähes– idioottivarma, tätä on vaikea munata. Toki, jos esimerkiksi perheen pienin käy vääntelemässä paistolämpötiloja saattaa lopputulos olla jotakin …yllättävää, t: nimimerkki ”been there”. Kylkeensä se ei välttämättä kaipaa mitään, mutta itse tykkään erityisesti vaniljavaahdosta kyytipoikana. Yleensä tarjoan rinnalla myös tuoreita marjoja, mutta toimii toki ilmankin. Mutakakku on parhaimmillaan kun se saa vetäytyä yön yli jääkaapissa.

kostea mutakakku

Täydellisen tahmea mutakakku

200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2½dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
½dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, sekoita puuhaarukalla tasaiseksi ja anna jäähtyä. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Sekoita erillisessä astiassa kaikki kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuiva-aineseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Ei mielellään sähkövatkaimella vaan kääntelemällä esim nuolijalla! Lisää jäähtynyt voi-suklaaseos varovasti taikinaan ja kääntele tasaiseksi massaksi.
Paista kakku 24 cm vuoassa 200 asteessa n. 15-20 min, itse paistan 17 minuuttia ja tästä tulee ihanan kostea. Jäähdytä kakku yön yli jääkaapissa niin se on seuraavana päivänä parhaimmillaan. Siivilöi tomusokeria päälle ja tarjoa vaniljavaahdon sekä tuoreiden marjojen kera.