Bebe 11 kk edition

11 kuukautta vanha söpöläinen

Enää kuukausi jäljellä Isoon Ykköseen! Juhlajärjestelyt ovatkin jo kovassa vauhdissa ainakin mun päässä, spektaakkelimaiset helmikuubileet kestävät luonnollisesti koko viikonlopun. Spektaakkelimainen saattaa ehkä olla ylisana, mutta kahdessa vuorossa on tarkoitus juhlia ja panostus näihin pippaloihin on suurinta sitten omien häiden.  Tänään kuukausia on kuitenkin plakkarissa vasta yksitoista ja status on vielä virallisesti vauva. Kuukausipäivän kunniaksi onkin aika perinteisen kuukausiyhteenvedon:

  • Rytmi on selkeästi veressä, tietyt biisit spotifyista saavat pyllyn heilumaan ja tyyppi myös ääntelehtii jotain laulun tapaista. Tää on kyllä suht huvittavaa ja ekstrasöpöä.
  • Kaikenlainen meno ylipäätään on päällä 24/7 sen ajan kun hereillä ollaan. Energian määrä perheessä on vakio, sanotaan sen määreeksi  vaikka sata. Eli jos vauvalla on energiaa 90 prosenttia, jää vanhemmille siitä 10 % …
  • Kivoin leikki on heittely. Ihan minkä tahansa, ruuan, lelujen, astioiden… Myös palloa mimmi osaa heittää jo taidokkaasti kaksin käsin.
  • Ruokahalu on kohdillaan, suu aukeaa ammolleen syöttötuoliin istuttaessa ja avoimeen kitaan voi lapioida safkaa isojakin määriä. Ruuassa on siirrytty jo ihan kunnon koostumuksiin, hienosti karttuvat syömistaidot koko ajan.
  • Kahdella jalalla kävelyn harjoittelu ei vieläkään niin kiinnosta, mitä turhaan kun nelivedollakin pääsee kovaa.
  • Oma-aloitteinen halailu <3 E on tätä nykyä kova tyttö halailemaan ja osoittamaan rakkautta, mikäs sen mukavampaa. Mies oli hiljattain isyyslomalla kolmisen viikkoa ja tämä teki hyvää varmasti molemmille, ehkä sen ansiosta E:lle kelpaa niin äiti kuin iskäkin. Vaikka ainoa sana jota mimmi hokee on äitiäitiäitiäitiäiti niin kyllä isin syli kelpaa yleensä yhtälailla.
  • Uutena harrastuksena aloitettiin vauvauinti, joka ilmeisesti alkujännityksen jälkeen on itse vauvastakin oikein kivaa! Katsotaan miten homma lähtee etenemään, itsehän olen vältellyt uimahalleja sitten yläasteen, mutta jos tuosta innostuis itsekin ottamaan vesikontaktia.
  • Omassa huoneessa nukkuminen sujuu hienosti, yöherätyksiä toki tulee mutta parhaimmillaan vain yksi. Vauva ilmeisesti itse myös kävelee aamuyöstä vanhempiensa väliin kun siitä aamuisin löytyy….
  • Ihan pieni vauva oli mun mielestä jo hauska, mutta kyllähän tää vuorovaikutteinen kaveri on vielä huomattavasti hauskempi. Hassutteluhommia riittää eikä turhia kitistä – yleensä.

 

Äiti umpitunnelissa ja legot suussa

Loppuun vielä fiilistelykuva mun tekemästä herrrkullisesta suolakinuskijuustokakusta, jonka väsäsin lauantaiaamuksi kavereiden luo viemisiksi.  Kyllä nauratti kun illalla yhdentoista aikaan vein kakkua jääkaappiin ja pohja petti. Oh well, hyvää oli myös se Pullava-pitko joka hätäpäissään napattiin aamulla kaupasta mukaan. Resepti suolakinuskijuustokakulle löytyy TÄÄLTÄ , parempaa onnea teille muille jotka tätä kokeilette! Tää on NIIN hyvää, jos onnistuu saamaan sen kahvipöytään asti.