Näin korjaat hajonneen puuterin ( tai muun puuterimaisen meikin)

Tuttu tilanne varmaan useimmille, heti kun lempimeikistä alkaa pohja paistamaan hajoaa se pienestä kolauksesta atomeiksi. Hyvässä lykyssä hajoaminen tapahtuu heti sen jälkeen kun olet maksanut tuotteen kaupassa…Hätä ei kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä sen sijaan että rahat menisivät hukkaan ja tuote roskiin, voit korjata sen itse!

Itse halusin hiljattain hohtoa koko rahalla tähän ”kauniin” väriseen talvi-ihoon ja tilasin hehkutetun hehkupaletin Anastasia Beverly Hillsiltä. Harmillisesti paketin kun avasin, oli yksi nappi hajonnut. Noh, sain tästä hinnanalennusta niin en jaksanut lähteä palautushommiin vaan rupesin meikkimacgyverhommiin. En ollut ennen tätä kikkaa kokeillut, mutta hyvin toimii! Fiksatun napin ulkonäkö hieman poikkeaa ehjistä, mutta käyttöön se ei vaikuta. Itse en ainakaan huomaa eroa muiden nappien välillä, joten rohkeasti kokeilemaan vaan.

Tarvitset:

  • Desinfiointiainetta ( esim. Sebamed)
  • Puutikun
  • pienen kulhon
  • muovikelmua
Rikkoutuneen puuterin korjaus
Tarvikkeet meikin korjaamiseen ( + muovikelmu joka puuttuu kuvasta)
Hajonneen puuterin korjaus
Brand new ja rikki 🙁
hajonneen meikin korjaus
No nyt se on ainakin rikki
hajonneen meikin korjaus
Muovikelmun läpi tasaiseksi paineltu massa takaisin alkuperäispakkauksessa

Murskaa rikkoutunut paletti niin hienojakoiseksi pölyksi kun ikinä saat. Kannattaa kipata sisältö johonkin pieneen kulhoon ja hajottaa esim. puutikun avulla. Puuterin tilavuus kasvaa kun sekoitat siihen nestettä, joten ei kannata sekoitella suoraan alkuperäispakkauksessa, tulee yli laitojen. Sekoita meikkipölyn joukkoon muutamia tippoja desinfiointiainetta, niin että saat sekoitettua siitä tasaisen massan. Lisää desinfiointiainetta ihan vähän kerrallaan, ettei massasta tule liian märkää. Kaada meikkimössö takaisin rasiaansa, painele muovikelmun läpi tiiviiksi ja siloita pinta. Kannattaa tosiaan laittaa meikkinapin päälle muovikelmu ja painella esimerkiksi lusikalla tasaiseksi, tämä on hygieenisempaakin kuin käyttää pelkkiä sormia. Anna napin kuivua yön yli ( avonaisena), desinfiointiaine haihtuu ja nappi kuivuu taas puuterimaiseksi.

Rikkoutuneen puuterin korjaus
Ehjä on ja toimii!

Oletko jo kokeillut tätä vai oliko ihan uusi kikka?