Kaksivuotissynttärit + vinkit taaperojuhliin

taaperon synttärit

 

Männä viikonloppuna meillä juhlittiin pitkän kaavan mukaan minimimmin kaksvee merkkipäivää, ensin suvun ja myöhemmin kavereiden kesken. Oli kyllä kaikin puolin onnistuneet bileet, sankaria ei sunnuntai-iltana meinannut saada unten maille tainnutettua millään! Paljon onnea-laulu oli tehnyt neitiin niin suuren vaikutuksen, että sitä veisattiin sängyssä repeatilla, samalla kun sokerihumala ja kavereiden kanssa riehumisen jälkimainingit aiheuttivat holtitonta energianpurkamissekoilua.

Karkkikaulakoru katosi parempiin suihin salamannopeasti

koristeluideat syntymäpäivlle

koristeluideat juhliin

 

Juhlan kunniaksi oli myös sokeripitoisia herkkuja saanut syödä kerrankin niin että tuntuu ja meidän herkuille hyvin perso lapsemme käytti tilaisuuden hyväkseen. Sokerihumala ei todellakaan taida olla pelkkä myytti, sen verran kierroksilla nuo mini-ihmiset kävivät! Toki tarjolla oli myös erilaisia vihanneksia sekä hedelmiä sisältänyt herkkulautanen, mikä olikin mielestäni erinomainen tarjottava. Kaunis, sekä terveellinen. 

hedelmätarjotin syntymäpäiville

numerokakku
Lauantain juhlien kakusta tuli supersöpö

Omat vinkit taaperosynttäreiden järjestämiseen:

  • Tee etukäteen kaikki mitä voi. Suuren osan leipomuksista voi pakastaa, joko valmiina tai puolivalmiina. Ilmapallot voi ja kannattaa puhaltaa etukäteen sekä asetella ne paikalleen. 
  • Tee myös lämmin ruoka juhlapäiväksi etukäteen ( tai tilaa valmiina), ettei sitä tarvitse kiireessä käydä vääntämään. 
  • Raivaa tilaa vieraiden vaatteille ja kengille.Itse vein oman perheen takit ja kengät autoon juhlien ajaksi.
  • Järjestä riehumistilaa! Taaperot eivät vielä juurikaan ohjatuista leikeistä perusta, mutta parasta oli mm. sängyllä hyppiminen, tanssiminen, pallomeri ja puolapuissa kiipeily sekä yleinen leikkiminen.
  • Disco on mieluisa ohjelmanumero! Musa soimaan ja tanssimaan!
  • Myös muovailuvaha, duploilla rakentelu sekä piirtely ovat lasten mieleistä puuhaa.
  • Jokin pieni, helppo, ei aikaan sidottu ohjelmanumero on kiva. Meillä oli kuvausseinä rekvisiittoineen, josta pienetkin lapset tykkäsivät <3 
  • Merkkaa lasit jollakin. Itseltä tämä jäi tekemättä, mutta suosittelen! Pahvimukeihin voi kirjoittaa nimen ja viinilaseihin voi sitoa esimerkiksi erilaisia serpentiinejä tai lahjanaruja ruseteiksi jalkaan. KUKAAN ei muista mihin oman lasinsa jätti.
  • Tarjolle muutakin kuin karkkia ja kakkua. Perinteinen täytekakku ei ole etenkään isompien lasten keskuudessa hitti, erilaiset naposteltavat maistuvat paremmin. Vihannekset ja hedelmät (esim.porkkanat, kurkut, marjat, viinirypäleet, ananas ja vesimeloni palasina ovat hittejä). 
  • Leikkokukat ovat koristeista kauniimpia. Söpöjä pieniä pöytäkoristeita saa asettelemalla esimerkiksi tuikkukippoihin lyhyeksi leikattuja varsia, muutamaa erilaista per kippo. Muutamasta kimpusta riittää tosi moneen kippoon! Ruusut, oksaneilikka ja harsokukka sopivat hyvin yhteen ja niitä saa nykyään jokaisesta kaupasta.
syntymäpäiväkakku taaperolle
sunnuntain kakku oli tuollainen semi-överi
Kuvausseinä juhliin
Meidän kuvausseinä

Lahjat olivat tosi kivoja ja mieluisia, omasta mielestäni lapsi ei tarvitse tolkutonta määrää muovisia leluvirityksiä ja kaverini ovat samoilla linjoilla. Lahjoja ei oikeastaan tarvitsisi ollenkaan, mutta kyllähän lapset niitä tykkäävät availla ja myös antaa. Voisin oikeastaan tehdä lahjavinkkipostauksen erikseen, lahjahankintojen kanssa kun yksi jos toinenkin kuitenkin tuskailee. Ykkösjuttu tänä vuonna oli kuitenkin puolapuut, joista myös vieraina olleet isä-ihmiset olivat erittäin kiinnostuneita… Testattu on, että eivät irtoa seinästä vaikka vähän isompikin äijä vetäisi leukaa. Tämmöiset pitkäkestoiset ja järkevät lahjat ovat parhaita! Viime vuonna lahjaksi tuli pallomeri, josta on riittänyt iloa siitä asti. Ei ollut mikään one hit wonder ainakaan meidän perheessä. 

Onneksi synttärit ovat vain kerran vuodessa, sillä viime viikko oli kyllä niitä kuuluisia ruuhkavuosia sanan varsinaisessa merkityksessä! Ihan hetkeen ei ehkäpä tee mieli leipoa, paitsi jos joku tooosi kiiinnostava resepti tulee eteen…

Kiitos vielä kaikille vieraille ja hengessä mukana olleille! Sankari oli juhlista tosi iloinen <3