Överikakku synttäreille

Pahoittelen, että tämä ohje tulee joillekin helmikuiset2018-juhlijoille liian myöhässä, mutta onneksi näitä juhlia tulee aina uusia! Meillä oli siis synttärit vol2 päivänä tarjolla tuollainen överikakku, jolla ruokkii vähän isommankin porukan. Sanoisin, että 20 helposti. Täytteiden päättäminen on aina yhtä vaikeaa, mutta tällä kertaa päädyin takuuvarmoihin daim-vadelmaan ja mansikkamousseen. Pohjat kannattaa tehdä hyvissä ajoin ja pakastaa, ottaa sitten vain sulamaan samana aamuna kun kakun aikoo koota. Kakku myös kannattaa koota tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta se ehtii ”vetäytyä” ja pysyy paremmin kasassa. Jos on tosi korkea kakku kannattaa myös miettiä joidenkin tukirakenteiden tekoa, itse mietin mitenköhän esim puutikut toimisivat.. En ole kokeillut. Itse kokosin kakun samana päivänä kun tarjoiltiin, joten vetäytymisvaiheessa vedin mutkat suoriksi. Seurauksena oli, että kun kakusta oli puolet syöty se hieman lakosi…tai sitten vieraat käyttivät liikaa voimaa leikkaamisessa 😀

syntymäpäiväkakku taaperolle

Meillä oli tarjolla myös supersöpö numerokakku, josta myös reseptiohje työn alla!

Mulla on käsittämättömiä haasteita saada perus sokerikakkupohjaa onnistumaan, joten kahden surkean yrityksen jälkeen luovutin…oikeastaan luulen, että leipurin lisäksi vika on meidän uudessa uunissa, joka on aivan liian tehokas. Tästä syystä tein pohjaksi tosi tuhdin version, koska se onnistuu multa aina. Mikäli olet minua taitavampi kakkuleipuri, voit toki tehdä perus muna-sokeri-jauho-pohjat!  Mutta siis onhan tuo voi-pohja hyvänmakuinen….

näyttävä synttärikakku

Päälle voit tosiaan iskeä käytännössä mitä vaan; macaronseja, marenkeja, karkkeja, suklaata, keksejä, kynttilöitä…you name it. Voikreemi on helppo -ja kestävä- valinta kakun kuorrutukseen, sitä voi myös värjätä haluamakseen  Itse lisäsin tuon ”drip”kuorrutuksen vielä voikreemin päälle, koska mielestäni se näyttää kivalta. Tein sen Candy Meltseillä, jotka sulatin mikrossa miedolla teholla.  Candy meltsien hyvä puoli on, että niitäkin saa vaikka minkä värisinä! Jos haluat täysin valkoista drip-kuorrutetta, ei sitä valkosuklaasta saa tehtyä. Ainakaan allekirjoittanut ei saa, koska valkosuklaahan on käytännössä keltaista. Candy meltsejä saa nykyään ihan perus Prismoistakin.

Oli meillä jotain terveellistäkin…

Voikreemin salaisuus on vatkata se hyvin, niin se ei maistu voille ja siitä tulee hyvin kuohkeaa. Yleiskone on ystävä tässä hommassa! Voikreemin voit värjätä ja maustaa haluamallasi tavalla. Esim perus vaniljaesanssi on ihan jees, itse tykkään myös hattara-ja bubblegum mauista, mutta nämä jakavat mielipiteitä.. Minttukin voisi tähän sopia.

Överikakku ( n. 23 cm kakkupohjaan)

Pohja ( tee näitä kaksi!)

375g voita
4,1dl sokeria
6munaa
5,5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta

Daim-vadelma täyte

4 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa daim-patukkaa
200 g suomalaisia vadelmia

Mansikkamousse

4 dl ( n. 400 g) mansikoita
4dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa vaniljavispiä
200 g mansikkarahkaa
4 rkl sokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus

Maitoa ( 6 dl)
Vaniljasokeria, 1 tl per 1,5 dl maitoa

Kuorrutus

Ylin, valkoinen ”drip”-kuorrutus Candy meltsejä

Sokeri-voi kreemi

  • 300 g voita
    6 dl tomusokeria
    1.5 rkl maitoa
    aromi, marjajauhe tai muu mauste
    pastaväri

Päälle

Irtokarkkeja ( Candytownista nämä meidän!)
Marenkeja
Haluamiasi koristeita, tässä kakussa MORE is MORE!

Pohjan valmistus:

Vaahdota huoneenlämpöinen sokeri ja voi hyvin, joko käsivatkaimella tai yleiskoneella. Lisää munat yksi kerrallaan vuorotellen jauhojen kanssa, koko ajan sekoittaen. Paista 175 asteessa noin tunti ( riippuu uunin tehokkuudesta!), vahdi ettei pala!

Daim-täyte valmistus:

Vatkaa kerma vaahdoksi ja leikkaa Daim-patukat veitsellä pieniksi paloiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon mascarpone sekä sokerit. Lisää Daim-rouhe täytteeseen. Kokonaiset vadelmat asetellaan kakkuun sitä kootessa.

Mansikkamousse-täyte valmistus:

Mikäli käytät pakastemansikoita ( suomalaisia!) niin sulata ne. Soseuta mansikat esim sauvasekoittimella soseeksi. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon marjasose, rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi.

Voikreemi- kuorrutteen valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöinen voi hyvin kuohkeaksi ( jopa 10 min ajan!). Voin väri vaalenee ja siitä tulee kuohkeaa. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan, koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä usean minuutin ajan. Lisää kylmä maito ja vatkaa vielä n. 5 minuuttia. Lisää väri-ja makuaine.

Kakun kokoaminen:

Leikkaa pohjat tasaisen kokoisiksi kerroksiksi. Kostuta kerrokset vaniljasokeri-maito-seoksella, käytä apuna pullasutia. Yhden kokonaisen kakkupohjan kostutukseen tarvitset kostutusta 0,5 dl/1 muna, eli jos olet tehnyt kaksi pohjaa ja käytät jokaisen kerroksen, tarvitset kutakuinkin 6 dl kostutusta! Tässä voi käyttää myös maalaisjärkeä, ettei liian muhjuiseksi mene.

Täytä kakku tasaisesti Daim-vadelma ja mansikkamousse-täytteillä. Asettele kokonaiset vadelmat Daim-täytteen joukkoon.

Kuorruta kakku tasaisesti voikreemillä, käytä palettiveistä ( tai tavallisen veitsen nurjaa puolta) apuna. Laita jääkaappiin yön yli.

Koristele ennen tarjoilua! Candy melts-kuorrutteen voit lisätä tässä vaiheessa. Karkit saat ”liimattua” paikalleen sulalla suklaalla tai candy meltseillä.

överikakku ohje