Käytännöllinen matto parvekkeelle ja ulkokäyttöön

Matto ulkokäyttöön

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

Kevään kunniaksi meillä alkoi projekti ”parvekkeen sisustus”. Talvihan jäi käytännössä tänä vuonna väliin, marraskuun jatkuessa mukavat nelisen kuukautta. Kuulostaa paperilla omalta käsitykseltäni maanpäällisestä helvetistä, mutta kummasti sitä on suht järjissään selvitty. Miksi just marraskuu kysynpähän vaan, neljä kuukautta pitkän toukokuun ottaisin sen sijaan hyvin mielelläni… Oli miten oli,  mun kalenterissa kevät alkaa maaliskuussa ja sehän tarkoittaa että vihdoinkin pääsee ottamaan lasitetusta parvekkeesta ilon irti!

matto parvekkeelle
Näkymä olkkarista partsille

Me saatiin siis uudessa kodissa tuplavoitto; sekä piha, että parveke! Ja vielä pieni terassikin. Alusta asti oli selvää, että lasit on parvekkeelle hommattava, jotta siitä saadaan kaikki irti.  Parvekkeella on kokoa reippaanlaisesti, joten kesällä se toimii toisena/jatkettuna olohuoneena.  Hinta-laatusuhteista noin yleisestikin hyvin tietoinen ja tarkka mieheni kilpailutti lasitusta tarjoavat yritykset ihan viimeisen päälle, hieman tuossa haiskahti sellainen kartellimeininki sillä kummasti kaikkien palveluntarjoajien hinnat olivat todella tasaisia. Eivätkä siis kovin edullisia… Riikku-lasitus oli tiukan kilpailutuksen voittaja, lasit saatiin reilun kuukauden päästä tilauksesta ja hyvältähän nuo näyttävät.

ulos sopiva matto

Mistä sopiva matto ulos tai parvekkeelle?

Yksi kriittinen komponentti parvekkeelle oli löytää tarpeeksi suuri ja erityisesti säänkestävä matto. Joka saisi olla vielä tosi hyvännäköinenkin! Ratkaisun tähän tarjosi Jotex, siellä oli jopa runsaudenpulaa vaihtoehdoista jotka mun tiukka seula kelpuutti. Mattoa on tooosi vaikea ostaa summamutikassa, vaikka sen pääsisi ihan livenä näkemään, sillä sitä on vaikea hahmottaa miltä koko ja väri näyttävät tositilanteessa. Uskomatonta olikin, että meillä meni tilaus ykkösellä oikein ja  tämä matto sai parvekkeeltamme uuden kodin. Mulla oli ajatuksena just tuollainen vaalea matto tummalla kuviolla, mutta ajattelin että ehkä ostan ”tavallisen” maton ja koitan elää sen kanssa, että likaiseksihan se menee. Ei tarvinnut kuitenkaan kompromisseja tehdä, tuo vaikuttaa todella kestävältä ja helppohoitoiselta matskulta. Koko oli käytännössä just eikä melkein, ilmeisesti unohdin katsoa tilatessani tarkat mitat ja luojan lykky oli, että tuo jättikokoinen matto mahtui käytännössä millin tarkkuudella paikalleen. Hiukan se ehkä on siis leveä, mutta olkoon. Meidän matto otettiin siis koossa 240*330.

Muita upeita ehdokkaita olivat esimerkiksi tämä, ruutukuvioinen Kiara- matto

Kiara matto
Kuva Jotexin sivuilta

Sama matto tummempana versiona:

Kuva Jotexin sivuilta

 

Tämä mattoversio

Kuva Jotexin sivuilta

Kaikki ulkomatot pääset näkemään TÄÄLTÄ, useita malleja löytyy myös eri kokoisina, isompina ja pienempinä. Mä olin niin iloisesti yllättynyt, että teki mieli ihan erikseen suositella! Ajattelin että helppohoitoisen, säänkestävän ja vieläpä hyvännäköisen maton löytäminen on super haastavaa, tai ainakin ne maksavat maltaita. Hinta-laatusuhde oli tällä meidän matolla kyllä loistava, kyseessä on kuitenkin tosi isokokoinen matto. Eikä muuten näytä sellaiselta halvan muoviselta.

 

Mä rakastan tota parveketta, siitä tulee niin ihana kun saadaan kasveja ja yrttejä istutettua vehreyttä tuomaan! Joko siellä on aloitettu kasvien istutushommat?