Idea lastenhuoneen sisustukseen – seinämaalaus

*Postaus sisältää affiliate-linkkejä


lastenhuone_idea

Koska asuntomme on uusi, ajattelin etten viitsisi vastikään maalattuja seiniä käydä maalailemaan itse, valkoinen saa riittää. Väärässäpä olin, sillä lastenhuoneen valkoiset seinät kävivät hyvin pian näyttämään tosi tylsiltä ja suorastaan huusivat väriä pintaan. Kun idea -tai pakkomielle- tulee, ei siinä auta kuin suunnata kohti bauhausin maaliosastoa. Bauhausin sen takia, että empiirisen tutkimuksen mukaan valikoima oli siellä huomattavasti esim. K-rautaa parempi. Tikkurilalle terveisiä, että me halutaan muutakin kuin murrettuja sävyjä, poissaolollaan loistivat heidän nykyisistä värikartoistaan kaikki ihanat karkkisävyt.

Mulla oli selkeä visio, että haluan seinälle nimenomaan puhtaita, kylmään taittavia pastellisävyjä. Koska trendi on selkeästi nuo maanläheiset sävyt, ei näitä ollut niin helppo löytää. Etenkin, kun sävyjen piti olla just eikä melkein kohdillaan. Vastauksen ongelmaan tarjosi kuitenkin Bauhausissa myytävä sarja Sadolin, jonka värikartasta valitsin ihanat laventelin, mintun ja vaaleanpunaisen sävyt. Lisäksi mukaan tarttui tietenkin tuollainen superglitterinen kultamaali, tässä on todellakin kimalletta. Kolme kerrosta glittermaalia toi tosi peittävän ja kimaltavan tuloksen. Värivaihtoehtoina oli pinkki, kulta ja hopea, löytyi eri peittävyyksiä sekä olomuotoja spraystä maaliin sekoitettaviin irtohileisiin.

lastenhuone seinä
Teipillä hahmoteltu kuvio

 

lastenhuoneen seinämaalaus
Valmis maalaus

Viime kodissa meillä oli tällainen vuoristomaalaus lastenhuoneen seinällä, enkä ihan samanlaista halunnut tehdä. En kuitenkaan ole maalarina mikään Michelangelo, joten halusin jotakin helppoa toteutettavaa. Päädyin siis lopulta vetelemään teipillä tuollaisen kaupunkisiluetin aika vapaalla kädellä. Vähän tarkempia maalausohjeita voi katsella tuolta vuoristomaalauspostauksesta. Lopputulokseen olin oikein tyytyväinen, huoneen ilme piristyi heti huomattavasti! Värit ovat sellaisia, joita neidin vaatekaapista löytyy tällä hetkellä aika vahvasti edustettuna.. Mintun, vaaleanpunaisen ja laventelin sävyt sopivat ihanasti yhteen ja ovat niin kevättä, niin kevättä! Ja mihin nyt ei kulta sopisi lisämausteeksi.

lastenhuone sänky

Tilasin Babyshopilta myös vuodekatoksen tuomaan lisä-ilmettä, nyt haaveena olisi saada meidän vanhempienkin sängyn ylle jokin vastaava, esim TÄMÄ IHANAMeidän lastenhuoneen vuodekatos on TÄMÄ (klik!) , hintalaatusuhde (55€) on tuossa varsin kohdallaan! Löytyy tällä hetkellä myös ainakin sinisenä ja keltaisena.  Myös Elloksella näytti olevan hieman hempeämmän sävyinen, puuvillaa oleva, aivan ihana vuodekatos <3 ( kuva alla). Elloksen katos löytyy TÄÄLTÄ!  Tätä saa useissa eri värivaihtoehdoissa, mm. turkoosi, harmaa, valkoinen….

sänkykatos ellos
Kuva Elloksen sivuilta
Ellos blanca vuodekatos
Tämän ihanan ottaisin mielelläni oman sängyn ylle. Kuva Ellos.

 

Millaisia ideoita te olette toteuttaneet lasten – tai aikuisten huoneen seinille ilmettä piristämään 🙂 ?

 

Summary