Jalkahoito – ihanaa hemmottelua kesän kynnyksellä

Mä oon laiminlyönyt mun jalkareppanoita käytännössä elinikäni. Rankaissut niitä huonoilla kengillä vuosikausia ja muu hoito on keskittynyt lähinnä kynsien lakkauksiin. Kaikki kynsilakkaa käyttävät muuten tietävät, että varpaankynsissä lakka pysyy maagisesti kuukausitolkulla ihan ok kunnossa, kun sormista se lähtee puolessa päivässä lohkeilemaan. 

Oikeassa jalkahoidossa en siis ole koskaan käynyt, vaikka syytä olisi ollut. Kerran kokeilin sellaisia epämääräisiä kuorivia sukkia, en uskalla edes ajatella mitä myrkkyjä kehooni niiden kautta imeytin… Lopputuloksena hilseilevät jalat ilman vauvanpyllyefektiä. EN suosittele kokeilemaan. Ei ollut hemmottelua se. Aina ajoittain innostun rasvailemaan, mutta koska iho on niin paksuuntunut, ei rasva paljon siitä imeydy.

Mun eka jalkahoito – made by Aila Airon kauneuspalvelut

Olikin ihan superluksusta, kun pääsin ekaa kertaa pitkähkön elämäni aikana oikeaan jalkahoitoon!  Mun jalat eivät siis todellakaan olleet kesäkunnossa, kantapäät olivat niin karheat että kutakuinkin repivät sukat rikki. Ihana jalkahoitaja tosin sanoi, että tilanne ei ollut niin paha kuin mitä itse oletin. Ja sellaisia terkkuja myös, että tule hoitoon ihan jalat luonnontilassa äläkä yritä “siistiä” turhaan niitä kotona etukäteen. 

Jalat eivät nyt hoidon jälkeen pelkästään näytä kauniilta, vaan tuntuvat myös ihanilta!  Kovettumat hävisivät kuin tuhka tuuleen, askel on keveä ja mieli virkeä. Ihana olo, kun on päästä varpaisiin huoliteltu, tai siis jos jaksaa myös sille pääpuolelle tehdä jotakin… Nyt kun kovettumat on raapattu pois, myös jatkohoito kotona helpottuu kun se rasvakin pääsee imeytymään.

Ihana Sara duunissa

Kannattaa siis antaa jaloille rakkautta! Jalat ovat kuitenkin joka päivä kovan rasituksen alla, kannatellen koko kroppaa, hioten kengissä sekä kärsien erinäisissä aktiviteeteissa. Puhumattakaan niistä huonoista/väärän kokoisista kengistä, joita ihan liian moni käyttää. Itsehän olen siirtynyt tennareihin, koska mukavuus ennen kaikkea. Ylipäätään kaikissa kauneushoitohommeleissa ennaltaehkäisy on se taikasana, eli mahdollisia tulevia ongelmakohtia kannattaa hoitaa jo ennen kuin ne ovat ongelma. Tulokset ovat paljon parempia tällöin. 

Kauneudenhoidon ammattilaiset

Aila Airon kauneuspalvelut – prinsessalinna Kauniaisissa

Aila Airon kauneuspalvelut ei todellakaan ole mikään vastaperustettu start up, vaan itse yllätyin kuinka pitkä historia yrityksellä on.  Toiminta on aloitettu jo vuonna 1946, joten kokemusta – ja sitä kautta osaamista- löytyy.  Mun sisäiseen prinsessaan vetosi kyllä tuo miljöö, linnamainen rakennus keskellä Suomen kuningaskuntaa, Kauniaisia. Tässä jutussa kerrotaan tuon prinsessalinnan historiasta tarkemmin 🙂  Kuulemma siellä voi pitää myös firman palavereja, mulle kyllä kelpais palaveripaikaksi, erityisesti yhdistettynä johonkin virkistyspäivähoitoon. Heiltä on mahdollista ostaa myös lahjakortteja, itselle räätälöity kauneushoito on kyllä sellaista luksusta mikä varmasti monelle kelpaa paremmin kuin hyvin. Itse tutustuin Aila Airon kauneuspalveluihin hiljattain ystäväni kautta ja kirjoitinkin aiemmin jo heidän jälleenmyymästään meikkisarjasta, Art Decosta.

Kotiin päästyäni tietty heti otin sukat pois, jotta restauroidut jalkani saavat ansaitsemansa huomion. Juniori bongasi heti varpaankynnet ja halusi samanlaiset. Kynsilakkaa saattaa tai ei saata olla nyt meidän matossakin, mutta neiti oli äärimmäisen tyytyväinen äidin kanssa mätsääviin pinkkeihin kynsiin, joita ihasteli heti aamulla herättyäänkin :).

Mätsäävät manikyyrit