Kokemuksia Owow DIY-hiustensiloituksesta

owow kokemuksia

Owow kit on trendannut sen verran voimakkaasti kauneusskenessä, että aiiika moni hiuksistaan keskivertoa enemmän kiinnostunut kansalainen lienee tähän tuotteeseen viime aikoina törmännyt. Tämähän on tavallaan täydellinen vastakohta viime vuoden superhittimetodille, curly girlille. Eli valitse puolesi kumpaa saisi olla, piikkisuoraa vai kikkuraa? Siinä missä curly girl on jopa lahkomaisia piirteitä saanut elämäntapa, on suoran tukan saaminen kertaluontoinen rutistus.

Itsekin -vaikutuksille alttiina lampaana tottakai- vuosi sitten hyökkäsin kaupan hyllyille taistelemaan kanssasiskojen kanssa silikonittomista/sulfaatittomista/tiest mistä – tomista hiustenhoitoaineista, jotta saisin ihanan surffilainetukan luonnostaan. Kovin kauaa en metodia kuitenkaan jaksanut toteuttaa, omat piilokiharani pysyivät piilossa vastaisuudessakin. Ei vaan sopinut mulle, koska oma identiteettini kaiken lisäksi on aika suorahiuksinen. Kiharoissa näytän helposti mummolta, no can do…vaikkei tästä mun tukasta mitään megakikkuraa kyllä saa kuin pienellä kiharruspuikolla. Joten suora ja sileä satunnaisilla muotoilurautakiharoilla olkoon minun valintani!

O´wow kitin vakuuttavat mainospuheet ja ennen-jälkeen kuvat joita someni alkoi minulle syöttää herättivät kiinnostuksen, joten näpyttelin tilauksen koriin. Melko tuore sivusto vaikutti ehkä semi-epäilyttävältä pienine bugeineen, mutta koska tiesin sen olevan luotettava uskalsin laittaa tilausta menemään. Toimituksessa kului noin kaksi viikkoa, eli luvattua enemmän, mutta annettakoon nyt siimaa yhtäkkisen ostoryntäyksen ja koronan aiheuttamien kuljetusvaikeuksien takia. En nimittäin tekemäni somestalkkaamisen perusteella ollut todellakaan ainoa, kuka nyt kesän aikana oli tuotteesta kiinnostunut, menekkiä tuntuu olevan ympäri maailman. Erityisen kiva detalji on, että O’wow ponnistaa Suomesta, eksoottisesta nimestään huolimatta perustaja Georgiana Grudinschi on kotoisin Porvoosta!

Lähtötilanne

owow kit experiences
Lähtötilanne

Hiukseni ovat luonnostaan suorat, pitkät ja käsitellyt, vuosien varrella latvat ovat saaneet osakseen blondauksen jos toisenkin. Vaalennettujen latvojen vastapainoksi juuressa onkin sitten varmaan 10 senttiä omaa, tummaa väriä, nice. Koronakevään aikana saksia ei pehko ole myöskään nähnyt, joten latvat ovat melkoisen kuivat. Eli summa summarum, hiuksiani on värjätty ja leikattu viimeksi joskus talvella ja se väistämättä näkyy. En edes ole PELÄNNYT kampaajalle menoa, olen vain ollut niin laiska etten ole saanut aikaiseksi…kun kotilook on noin yleensäkin ollut harmillisen räjähtänyt.  juuresta puoleenväliin hius on oikein terve ja hyväkuntoinen, mutta nuo latvat ovat The Problem. Ja olen nyt innostunut kasvattamaan tukkaani, joten en halua sitä leikata enempää kuin on ihan pakko.

Suoristushoidon tekeminen

Purkit eivät suoranaisesti henkineet mitään luxusfiilistä, oranssimusta ei olisi oma valintani brändiväriksi. Mutta sivuseikkahan tuo. Itse hoidon tekeminen oli tosi helppoa, ensin suihkuttelin koko mukana tulleen sprayn hiuksiini ja annoin vaikuttaa tunnin. Sitten eikun fööni hurisemaan ja hiukset kuiviksi ( en normaalisti ikinä jaksa föönata, vaikka ehkä pitäisi). Kun hiukset olivat kuivat, tuli koko pää käydä läpi ja jokainen suortuva suoristaa 6-8 kertaa suoristusraudan avulla. Ohjelämpötilaksi annettiin 220 astetta, mutta oma suoristusrautani lämpeni vain 200 asteeseen. Tämä varmastikin aika yleistä, harvassa raudassa poweria on tuollaisiin lämpötiloihin jotka normikäytössä irroittanevat tukan aika äkkiä päästä.

Lopputulos

owow experiences
Lopputulos

Tukka todella oli kuin kampaajakäynnin jäljiltä, sileä kuin vauvan pylly, joskaan ei yhtä superkiiltävä kuin mainoksissa. Huomattavasti lähtötilannetta kiiltävämpi kuitenkin. Ymmärrän hyvin ettei tämäkään ihmeisiin pysty, tuote ei taio kaksihaaraisia taas yksihaaraisiksi. Se ihan pahin latva ei ollut silkinsileä, mutta muuten olin kyllä hyvin tyytyväinen. Erinomainen asia oli, että hiukset eivät liiskautuneet pitkin päätä valuviksi ja raskaiksi, sellaisiksi mitkä turhan tuhti hoitoaine tai öljyn liikakäyttö aikaansaa. Hiukset olivat ilmavat, helposti käsiteltävät ja aiempaa huomattavasti sileämmät. Heti käsittelyn jälkeen tukka todella oli piikkisuora, mutta sai ollakin koska jokainen suortuva oli sen vähintään kuusi kertaa suoristusraudalla suoraksi vedetty 😀 Kysymys kuuluikin, pysyykö se yhtä hyvännäköisenä myös jatkossa, ILMAN massiivista suoristusoperaatiota?

Hiukset seuraavana päivänä

Normaalisti kun herään, on hiukseni yön aikana muuttunut karheaksi kasaksi, joka tottavie vaatii toimenpiteitä. Nyt hiukset olivat kuitenkin oikein sileät ja suorat, vaikka en edes pitänyt niitä kiinni yön aikana.  Jos haluaa näyttää erityisen siistiltä, latva vaatii vielä nopean silityksen raudalla, mutta as I said, mun latvat ovat aika kärsineet.

Owow kit kokemuksia ensimmäisen pesun jälkeen

Tukka pysyi aika puhtaan tuntuisena kolme päivää, joten tarvetta shampoopesulle ei sinänsä edes ilmennyt. Mökkisaunan yhteydessä kaivoin mukana tulleet (matkakokoiset) shampoon ja hoitoaineen esille ja ryhdyin pesupuuhiin. Normaalisti olen aina laittanut latvoihin pesun jälkeen öljyä, nyt hiukset eivät tuntuneet sitä tarvitsevan ja ne sai selvitettyä käytännössä sorminkin.

Ihmettelin siinä saunan jälkeen että nenässä tuntuu omituinen haju, tuleeko se saunasta, saunajuomasta vai onko ilmassa kenties jotain? Aika pian havahduin että perhana, kyllä se on mun tukka joka lemuaa! ”Espanjalainen vessa” on lähimpänä tämän odöörin kuvailua, tähän tulokseen tultiin miehen kanssa. Ei siis todella ollut mikään hyvä haju ja se tuntui jämähtäneen hiuksiin kuin purkka konsanaan. Istuttiin loppuilta nuotiolla, joten hiusten vessanhaju vaihtui savunhajuun, joka sekin oli huomattavasti parempi vaihtoehto.

Seuraavana aamuna en itse haistanut ko. aromia enää, mutta vähän jännittää seuraava pesu, onko tuoksu taas yhtä mielenkiintoinen. Tuoksua lukuunottamatta lopputulos oli kuitenkin oikein hyvä, sileys pysyi yhtä hyvänä kuin ennen pesua! Ja hiukset olivat yhä ihanan ilmavat. Pesin hiukset seuraavan kerran neljän päivän päästä, tämän jälkeen haju ei mielestäni ollut enää yhtään niin voimakas, luojan kiitos! Tuo haju on nimittäin ollut kutakuinkin ainoa huono puoli tässä hoidossa.

Pakko muuten tässä välissä vielä kehua ihan ultimaattisen parasta hiusharjaa, tätä tangle teezeriä! Siis näyttää ihan tavalliselta hiusharjalta, tuoltahan ne nyt aina näyttävät. Mutta en tiedä mitä magiaa käyttämänsä muoviseos pitää sisällään, sillä tämä selvittää ja siloittaa hiukset ihan superhyvin, paremmin kuin mikään muu. Olin monta vuotta ilman tangle teezeriä vanhan joskus hajottua ja nyt ostettuani uuden, oli ero vanhaan huomattava. Hieroo myös ihanasti päänahkaa. Tästä linkistä näet koko valikoiman Tangle Teezereitä, jotka kaikki varmasti toimivat hyvin, ulkomuodon suhteen on makuasia mistä tykkää.

tangle teezer wet detangler
Maaginen hiusharja, vahva suositus!

 

Yhteenveto kokemuksistani

O’wow kit todella toimii ja tekee pitkälti sen mitä lupaa. Voisin kuvitella, että suht luonnontilassa oleville, karheille hiuksille tämä on todellinen ihmeaine! Kuten aiemmin sanoinkin, ei tämä pysty kaksihaaraisia pois taikomaan, mutta tekee karheasta tukasta huomattavasti sileämmän ja helposti käsiteltävämmän. Jos itse leikkaisin 10-20 senttiä latvasta pois ja kokeilisin tätä, olisi lopputulos varmaan aika lähellä noita mainosten superkiiltäviä kutreja! Koska oma tukka on sen verran pitkä, niin se lähtee aina johonkin suuntaan taittumaan eikä pesun jälkeen täysin piikkisuoraksi kuivu vaan jää hapsottamaan. Suoristusrautaa tarvitsee siis jatkossakin, mutta kyllähän tämä pohja on nyt huomattavasti aiempaa parempi. Pesun jälkeinen haju oli kyllä miinus…. Mutta iso plus myös se, että hiusten kuivumisaika todella lyheni! Mun kuiva letti imi vettä kuin sieni ja kuivumisessa kesti  i k u i s u u s.

Raportoin vielä myöhemmin, miten lopputulos on kestänyt, nyt ensikokeilusta on vajaa viikko aikaa. Tuotteellehan luvataan n. 2- 3 kuukauden vaikutuskesto. Ja näin muutama kuukausi alkuperäisen artikkelin jälkeen niin kyllä tuo vaikutus tosiaan kesti aika hyvin viikkotolkulla! Mulla se kesti siihen asti kun menin kampaajalle ja vaalensin hiuksia… Nyt tekisi kyllä mieli tehdä owow-suoristushoito uudestaan.

Mikäli et ole aiemmin moisesta tuotteesta kuullutkaan, tässä se pähkinänkuoressa:

Mikä on owow kit?

– O’wow kit on kotona tehtävä siloituskäsittely, joka toimii kuin kampaajalla tehty keratiinikäsittely
-Tehon luvataan kestävän kuukausia
-Siloituskäsittelyn teho perustuu bioaktiivisiin aineosiin eikä lainkaan vahvoihin kemikaaleihin
-Ravitsee ja kosteuttaa kuivia ja vaurioituneita hiuksia sisältä päin sekä sulkee hiussuomut, auttaen hiuksia säilyttämään kosteutensa
– Peruspakkaus maksaa 54,90e, tuplapakkaus 98,90e
-Rahat takaisin- tyytyväisyystakuu

Lue lisää o’wow kitistä ja tilaa se TÄÄLTÄ!

Ja hei, mikäli erinomaiset kauneudenhoitotuotteet kiinnostavat, niin olethan jo tutustunut ihonhoidon superhittiin, the ordinary-sarjaan, jossa hinta-laatusuhde on erinomainen? Tästä en pois vaihda ja toivon, ettei näiden tekemistä lopeteta ikinä!!

Psst! Seuraa Festivusta myös instassa (klik) niin saat feediisi just sua kiinnostavaa sisältöä 🙂