Jaderullaus – ikuisen nuoruuden helppo lähde?

 

jaderullaus

Olen ottanut taistelussa maan vetovoimaa vastaan käyttöön taas uuden aseen, tällä kertaa sieltä lempeämmästä päästä. Kyseessä on jaderolleri. Jaa niin mikä?  Kyseessä on tuollainen about ripsientaivuttimen kokoinen, käsikäyttöinen, simppeli naamakaulin ( keksin termin itse). Mulla on monta vuotta ollut käytössä hartian ja selän diy-hierontaan Foam roller, joka on mielestäni vähän sama asia.  Tiedättekö sen vaahtomuovirullan, jolla voi availla jumiutuneita lihaksia? Ajaa saman asian kuin hieronta. Tämän toimivuus on kiistatonta, joten miksei naaman lihaksille toimisi sama periaate?

Jaderullan/rollerin juuret ovat Kiinassa ja Aasialaisethan tunnetusti osaavat asiansa mitä kauneudenhoitoon tulee. Jaderulla ei todellakaan ole mikään uusi keksintö, vaan näitä on ollut Aasiassa käytössä iät ja ajat. Rulla on nimensä mukaisesti valmistettu jadekivesta ( tai muusta vastaavasta kivestä)  ja sen käyttötarkoitus on kasvohieronta. Kasvohieronnan luvataan mm. auttavan ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin, kiinteyttävän kasvojen lihaksia, vähentävän turvotusta, rauhoittavan ihoa, lisäävän kollageenin tuotantoa ja aktivoivan verenkiertoa.  Rullauksen pitäisi myös helpottaa kasvojen mikrojännitystä, mikä puolestaan ehkäisee juonteiden syntymistä. Luonnollista anti agea siis!

Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Who knows, mutta eipä tuo varmasti tilannetta pahennakaan joten kokeilemisen arvoinen tuote mielestäni. Itsellä ei vielä ole kokemusta kuin muutamalta päivältä, joten pitkäaikaisvaikutuksia on paha mennä arvioimaan. Nyt vaan pitäis jaksaa rullailla joka päivä! Siinähän tuo helposti tosin menee vaikka telkkaria katsoessa. Tosin rauhalliset töllönkatseluhetket ovat tässä huushollissa kortilla… Ai niin, hampaita kiristelevät ( kuten itse) saavat tästä kuulemma apua! Kiristely unissaanhan laittaa poskilihakset jumiin. 

Tuo jadekivi on luonnostaan viileä, joten se tuntuu mukavan virkistävältä ihoa vasten. Rullaa voi -ja kannattaakin -säilyttää myös jääkaapissa. Omani on tosin ruusukvartsia, joka on kauniin vaaleanpunainen – tietenkin. Tämän ominaisuudet ovat kuitenkin samat kuin jadeversiossa. 

Valikoiman erilaisia jaderullia löydät esim Lookfantasticin valikoimista ( linkki jaderulliin ) . Rullia löytyy myös vaikkapa Asoksenkin valikoimista (  edullisimmat TÄÄLTÄ  ja TÄÄLTÄ ) . Myös esim Kicksillä on oma jaderullansa ( Tässä vaaleanpunainen versio) .

Miten jaderullaus toimii?

Käyttöohje:

Puhdista kasvot, kosteuta iho ja laita hiukan kasvoöljyä, jotta rulla liukuu paremmin. 

Rullan isompi puoli on tarkoitutettu kasvoille, pienempi silmänalusille. Rullaa kevyesti kasvoilla vastakkaisiin suuntiin

Otsa: Aloita keskeltä otsaa ja rullaa ylöspäin tai sivuille kohti hiusrajaa tai korvia. 

Posket ja leuka: Rullaa leuasta ylöspäin kohti poskia ja korvia. Jatka samalla tavalla siirtyen ulospäin kohti korvia. Älä rullaa edestakaisin vaan tee pitkiä vetoja.

Silmät: Käytä pienempää päätä ja rullaa silmän sisänurkasta kohti korvia.

Terävöittääkö tämä leukalinjaani ja nostaako poskipäitä? Jännityksellä odotamme pitkäaikaisvaikutuksia! Rullaus on ainakin helppoa ja mukavaa, eikä satu lainkaan joten suosittelen ehdottomasti kiinnostuneita kokeilemaan, rahallinen investointikaan ei ole iso. Rulla tuntuu tosiaan mukavan viileältä ja rentouttavalta, omaan loogiseen päättelykyyn kyllä käy, että tämä myös harjoittaa noita kasvojen pieniä lihaksia ja avaamaan jumissa olevia. Täytyy vaan tosiaan muistaa myös käyttää tätä ahkerasti, eikä unohtaa kaapin perukoille.