Pinottavat korit – pikkusäläsäilytyksen pelastajat!

aykasa säilytyskorit

Tiiättekö kun tyyliin Prismasta tulee aina ostaneeksi muovisia säilytyskoreja, kun tarttee jonkun paikan mihin dumpata pikkusälää? Seurauksena se, että  eriparikoreja lojuu epäsiististi pitkin kaappeja, kun ei niitä saa päällekkäinkään pinottuja. Mä löysin tähän eriparilaatikoiden ongelmaan ratkaisun, joka oli maailman simppelein. Pinottavat säilytyslaatikot, tadaa! Niin yksinkertainen ja wanha, mutta helkkarin hyvä idea. Mä en ainakaan jaksa mitään kansia käyttää, näissä niitä ei tarvitse, vaan koreja saa pinottua päällekkäin loputtomasti.

Kun itse näitä koreja verkon ihmemaailmasta etsiskelin, törmäsin kahteen eri merkkiin jotka näitä valmistivat; HAY ja Aykasa. HAY on mulle tuttu entuudestaan, tanskalaista designia nääs. Siihen nähden korien hinta oli varsin edukas, 6-29 euroa. Hayn koreja myy esim Finnish design shop. Aykasa merkkinä sen sijaan oli uusi tuttavuus, ilmeiseti tekevät pelkästään noita koreja. Aykasa-koreja oon itse tilannut Harjun paperista, mutta näitä kyllä myydään useissakin nettikaupoissa. Hintaero HAYn ja Aykasan välillä oli ihan minimaalinen, tyyliin kymmeniä senttejä. Mä oon  tosiaan ostanut meille niin HAY:n Color Crate- versioita kuin Aykasan koreja , enkä todellakaan tiedä, mikä näissä oikein on ero… värejä lukuunottamatta. Mun silmään näyttävät identtisiltä.

hay color crate

Parasta on, että korit myös näyttävät tosi hyviltä. Jokaiselle ruokakaupassa työskenneelle nämä toki varmasti tuovat mieleen etiäisiä esim. leipäosastolta, jossa sämpylät sun muut tuodaan juurikin vastaavissa, pinottavissa muovikoreissa. Mutta on ne ruokakaupan versiot paljon rumemman värisiä…

Koreja löytyy eri kokoja ja värejä, joten käyttötarkoituksiakin on niin paljon kuin mielikuvitus antaa periksi keksiä. Meillä näitä on nyt lastenhuoneen lisäksi vessassa, eteisessä ja sellaisessa siivous/yleissälä-kaapissa. Ennen kaikki työkalut, ruuvit, mutterit sun muut sellainen remppakama mitä joskus saattaa tarttea lojuivat pitkin poikin isoissa laatikoissa, nyt ne on järjestelty ”teemoittain” koreihin ja pinottu siististi päällekkäin. Pienet työkalut yhdessä, ruuvit ja mutterit toisessa, ja niin edespäin. Kiitos pinottavuuden, tavaraa myös mahtuu kaappeihin paljon aiempaa enemmän.

Psst, Illat senkun pimenee, joko siis luit postauksen syksyyn tunnelmaa tuovista valaisimista?