Kokemuksia Lay-Z-spa porealtaasta

bestway lay z spa ulkoporeallas
Edessä mun lempipaikka terassilla eli aurinkovuode, takana näkyy poreallas

Ihana, kovin odotettu kesä -tai ainakin lämmin kevät – on vihdoin täällä, joten se on oiva aika jakaa meidän Lay-Z-Spa kokemuksia! Lay-Z-Spa on siis sähköllä toimiva, ilmatäytteinen ulkoporeallas, joita löytyy useampaa eri mallia.

Meillä mies ei -toisin kun meikäläinen- perusta shoppailusta ja jos hän jotain shoppailee, ovat ne kodin elektroniikaksi laskettavia härveleitä. Eräänä Tammikuun pimeänä päivänä kotiovellemme ilmestyikin yllättäen Lay-Z-Spa poreallas, josta sen verran oli ollut puhetta etukäteen, että mun mielestä ajatus ei välttämättä ollut kovin hyvä.

Muutosvastarintaperusteluinani olivat mm. ei-niin-esteettinen ulkonäkö ja tilan vieminen terassilta, ajattelin että kyseessä on sellainen vaille käyttöä jäävä pilipalilelu. Noh, siinä se nyt oli tulleena jäädäkseen. Kuukaudet vierivät ja ilmat pysyivät sen verran kylminä -sekä me saamattomina- , että paikalleen allas pääsi vasta nyt toukokuussa. Meillä on osa terassista betonin päällä, laajennetun osan päälle ( joka siis tukipuiden varassa) en missään nimessä tuota laittaisi. Vaatii kyllä tukevan pohjan, sillä painoa vesineen altaalle tulee kiitettävän paljon, noin 840 kg täytettynä.

Lay-z-spa ulkoporeallas kokemuksia
Meillä allas on katetun terassin alla, seinää vasten näkyy pois nostettava kansi

Alkuun allas näytti ruttuiselta rusinalta, toisin kuin mainoskuvien sileäpintaiset versiot. Aijai kun sattui esteettiseen silmään! No seuraavaksi eikun testiin, lämmitettiin vesi 38 -asteiseksi ja sit kylpemään. Ja kylläpä kelpasi, muksu oli innoissaan ja itse nautin kerrankin lämpimästä uima-allasvedestä! Lämpötilan säätö on helppoa, eivätkä poreet mielestäni häviä kalliimmille versioille. Mukana tulee myös vaihtuvat värivalot, jotka tuovat tunnelmaa pimeihin iltoihin. Meidän versio on kivan tilava, useampi aikuinen mahtuu kyytiin samanaikaisesti hyvin. 190 senttinen mieskin saa mukavasti jalat suoriksi. Meillä on siis malli Paris, joka on mitoitettu 4-6 aikuiselle. Korkeus on musta varsin ok, ihan hirveän syvähän tuo ei ole, mutta pikkulapsiperheessä se on vaan plussa. Me ostettiin oma altaamme talvella hyvällä alennuksella Jollyroomista (klikkaa nähdäksesi valikoiman), hinta oli vain n.450 €, mikä on paljon vähemmän mitä nuo yleensä maksavat.

Ja se ruttuisuus, se hävisi pitkälti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Veden lämmitys ja altaan käyttö silittivät rypyt pinnasta, ero ulkonäössä oli tämän jälkeen iso. Viimeisetkin kurtut saavat kyllä kyytiä käytön myötä.

Lay z spa ulkoporeallas
Iloinen vesipeto!

Jos vesi on tosi kylmää, kestää lämmitys tosiaan pitkään. Mutta eristävä kansi nimensä mukaisesti eristää lämpöä oikein hyvin, joten kesän ajan tuo pysynee n. 20 asteisena jatkuvasti ja lämmitys on täten huomattavasti helpompi homma.

Lay-Z-Spa porealtaan puhdistus

Altaan veden vaihto jatkuvasti olisi luonnollisesti kova homma, joten veden puhtaudesta tulee huolehtia, mikä tietysti teettää lisätyötä. Meillä on mm. altaalle suunnattua klooria ja testiliuskoja, joilla mitataan ph-ja klooriarvot. Kummatkin pitää pitää tietyissä arvoissa ja näitä säädellään asinmukaisilla aineilla, jotka ostettava erikseen. Kloorin määrä myös vähenee ajan myötä, tai vettä lisäämällä. Suodatin pitää myös kerran viikossa puhdistaa tai vaihtaa.

Lay-Z-Spa poreallas plussat

 • Huokea hinta integroitaviin porealtaisiin verrattuna
 • Sähkökäyttöisyys on helppoa
 • Mahdollisuus muuttaa paikkaa suht helposti
 • Kunnon poreet, joita helppo hallinnoida napin painalluksella
 • Helppokäyttöinen, niin ohjauspaneelista kuin kasauskin
 • Hyvän kokoinen allas, johon mahtuu kerralla koko perhe
 • Ei liian syvä pikkulapsille
 • Saa yhtä lämpimäksi kuin kalliit ulkoaltaat, löytyy myös pitkälti samat toiminnot
 • Neutraali ulkonäkö ja tiivis, lapsi-sekä eläinturvallinen kansi
 • Kaikenkaikkiaan ajaa asiansa oikein hyvin!

Lay-Z-Spa poreallas miinukset

 • Jos ei nyt rumin niin ei se kauneinkaan elementti ole
 • Lisätarvikkeet hintavia ja semi turhia. Ainakaan noihin niskatukiin en suosittele investoimaan.
 • Puhdistaminen pitää tehdä aina ennen ja jälkeen, eli käyttö vaatii viitseliäisyyttä. Mutta niin se pitänee kaikissa poreallasmalleissa? En tiedä.
 • Ei sovi Suomen oloissa talvikäyttöön
 • Poretoiminto on aika kovaääninen
 • Puhdistusaineisiin ja välineisiin menee rahaa
 • Kylmällä kelillä lämmitys kestää kauan ja maksaa reilusti euroja sähkön hinnassa. Laskettiin, että n. +5 asteen ulkolämpötilassa lähes 40 asteiseksi lämmittäminen kestää yön yli ja maksaa n. 5€.
Lay-z-spa kokemuksia
Tässä keskusohjausyksikkö josta poreita, lämpötilaa sun muuta säädellään

Esim Jollyroomille on näköjään tulossa useampaa mallia piakkoin myyntiin, samoin Verkkokaupalle. Tänä keväänä kaikki kodin viihtyvyyttä lisäävät aparaatit ja kalusteet on viety ja viedään käsistä – kiitos koronan ja Suezin kanavan onnettomuuden, joka on vaikuttanut todella monen kesätuotteen saatavuuteen.

Summa summarum, Lay-Z-spa kokemus oli musta parempi kuin odotin, poreallas on oikein jämäkkä ja asiansa ajava. Tykkään enemmän, kuin esim paljusta. Kyllä näen itseni jo elokuussa nauttimassa poreista KUOHUVIININ kera, n. 9 kuukauden kestäneen tipattoman jälkeen. Kippis!

Ja hei, jos etsit esim terassille sopivaa ulkomattoa, tsekkaa tämä postaus! Menisi varmaan tän porealtaan allekin.

Psst! Seuraa Festivusta myös instassa (klik) niin saat feediisi just sua kiinnostavaa sisältöä 🙂

Lay-z-spa kokemuksia
Tässä vielä poreita!