Kokemuksia lihashuoltovasarasta – turhake vai kipeiden lihasten odotettu pelastaja?

hyperice hypervolt lihashuoltovasara kokemuksi

Tiedätkö, mikä on lihashuoltovasara – eli tuttavallisemmin ihan lihasvasara vaan? Itsehän käytännössä en tiennyt, ennenkuin sellaisen sain hiljattain äitienpäivälahjaksi. Olin toki törmännyt otsikoihin, miten lihasvasara oli joulun hittituote, mutta en ollut sen enempää aiheeseen perehtynyt. Yllätys olikin aikamoinen, kun äitienpäiväpaketista kuoriutui porakonetta muistuttava vempele! Hetki menikin, että tajusin mikä tämä remontointivälineen, käsiaseen ja töhöttimen välimuodolta näyttävä asia oli. En olisi osannut moista itse toivoa!

Oma mallini on Hyperice Hypervolt, joka lienee lihashuoltovasaroiden aatelia. Lihashuoltovasaroita löytyy eri hintaluokissa ja tämä sijoittuu sinne premiumtasoon. Toki minulla ei ole muista malleista kokemusta, mutta väitän että tässä laadun kyllä tuntee!

Hyperice Hypervolt lihasvasaran mukana tuli useita vaihtopäitä, miinusta siitä että käyttöohjeita sen sijaan ei tullut. Arvailujen varaan alkuun jäikin, että mikä pää sopii mihinkin tarkoitukseen. Ystäväni Googlen avulla löysin jotakin käyttöohjevideoita, mutta kaipaisin selkeää listausta mikä vaihtopää sopii mihinkin jumiin. Eli ihan paperiversio olisi näin digiaikanakin ollut jees!

Hyperice Hypervolt lihashuoltovasaran plussat:

+Tehokas! Ja tarkoitan, että yllättävän tehokas.
+ Kolme eri tehoa, voimakkaasta TOSI voimakkaaseen
+ Johdoton. Todella iso plussa johdottomuudesta, helppo käyttää missä tahansa.
+ Jämäkkä, ei mikään muovilelu.
+ Useita vaihtopäitä eri tarkoituksiin
+ Todella antaa kyytiä lihasjumeille
+ Pitkä akunkesto ( n. 2.5 h)

…ja miinukset

– Käyttöohjeiden uupuminen.
-Esim selkälihaksien itsenäinen hierominen ei kovin helppoa.
– Hintava

Lyhyen käyttökokemuksen perusteella laite todella toimii! Itselläni on perus toimistorotan epäergonomisista työskentelyasennoista juontava ongelma, eli yläselän ja hartioiden erinäiset jumit. Näille kun antoi vasaralla kyytiä, alkoivat hartiat naksua ja itselläni naksuminen tarkoittaa sitä, että kiristykset ja epämukava tunne häviää. En osaa selittää asiaa sen tarkemmin fysioterapeuttisia tai kiropraktisia termejä käyttäen …

Ennustan laitteelle todellista aktiivikäyttöä, kun vauva syntyy ja imetyksestä plus hoitoasennoista johtuen kroppa menee aiiivan jumiin. Ikinä ei ole hartiat meinaan yhtä jumissa olleet kuin esikoisen synnyttyä. Matalinkin hierontateho on aika voimakas mielestäni, joten mitään sivelyhipsutusta tällä ei kyllä saa.

hyperice hypervolt lihashuoltovasara kokemuksia
Juniori hoitaa homman

Miten käyttää lihashuoltovasaraa?

Lihashuoltovasaraa ei saisi käyttää luiden päällä, vaan nimenomaan lihaskudosten. Lihasvasaran luvataan parantavan aineenvaihduntaa, palautumista ja toimia jopa lämmittelynä. Lihasvasaralla voi käsitellä koko kropan – tosin päähierontaa en ehkä lähtisi itse kokeilemaan! Mutta hartioista jalkapohjiin toimii tämä varsin mainiosti, eri päitä vaihtamalla.

Hypervoltin mukana tuli viisi eri vaihtopäätä, joista esimerkiksi haarukan muotoinen pää sopii selkälihasten, pohkeiden ja käsivarsien hierontaan. Kapealla pistopäällä voi kohdentaa hierontaa ns. triggerpisteisiin. Triggerpisteet ovat toimistotyöläisen helmasynnistä – pitkäaikaisesta istumisesta – johtuvia kovettumia lihaksissa. Ne johtuvat lihasten aiheenvaihdunnan häiriintymisestä. Tasapää on ehkä monikäyttöisin ja sopii lihakselle kuin lihakselle. Pidä kone kohtisuorassa asennossa hierottaessa!

Lihasvasaran kanssa ei käytetä hierontaöljyä ja paljaan ihon sijaan voi päällä pitää vaikka ohuet urheiluvaatteet. Muista pitää lihakset mahdollisimman rentoina lihashuoltovasaraa käytettäessä! Suurin haaste on keskiselän lihakset, joihin on hankala yltää itse. Kokonaisvaltaisessa selkähieronnassa kaverin apu on siis erittäin jees. Kaverikin pääsee perinteistä hierontaa helpommalla, joten suostuttelu lienee iisimpää. Ei tartte kun pitää lihasvasaraa kädessä, kone hoitaa kaiken homman väsymättä.

Lihasvasaran käyttö raskaana?

Raskaana ollessa laitetta voi kyllä turvallisin mielin käyttää, kunhan ei vatsaa, kylkiä tai alaselkää murjo. Esim. yläselän hieronta on ookoo. Välillä kyllä mietin, että kuinkahan paljon baby ihmettelee surinaa ja tärinää.

Kokemuksia lihashuoltovasarasta

Lihasvasara kyllä rentouttaa ja aidosti parantaa lihasjumeja, joten apua on niin toimistorotalle kuin himourheilijalle. Taitavan (ihmis)hierojan käsittely on niiin rentouttavaa ja ihanaa, ettei kone siihen pääse, mutta mikäli et oikealla hierojalla pysty jatkuvasti ramppaamaan on tämä varsin kelpo korvike! Ei niin rentouttava, mutta toimiva ja jumit avaava. Aineenvaihdunnan nopeutumisesta en osaa vielä sanoa, mutta tuskinpa tämän käyttö aineenvaihdunnalle ainakaan huonoa tekee 🙂

Kyllä nyt on rentoutuminen siis taattu, kun yhdistää lihashuoltokäsittelyn vaikka tuohon lay-z-spa porealtaaseen!

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes