Maailman paras omenapiirakka

”Maailman paras omenapiirakka” on paljon sanottu, mutta oisko tää nyt kuitenkin se? Tässä on nimittäin kaikki komponentit mitä erinomaiselta omenapiirakalta vaaditaan; omenaa, vaniljaa, kanelia ja kauramurua! Monesta leivonnaisesta mulla on tietty luottoresepti jolla aina teen ( esim. mustikkapiirakka, porkkanakakku …), mutta omenapiirakasta sellaista ei ole ollut . Tähän asti siis, sillä tätä piirakkaa tehdään kyllä jatkossakin! Tuo uunissa pehmenneen omenan ja vaniljakreemin liitto on niin hyvä. Ja maistuu vähintään yhtä hyvältä seuraavanakin päivänä, eli voi tehdä hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
P.s. Jos etsit muita leivontaideoita, tsekkaa tuo blogin ”leivonta”-kategoria, jonka alle oon kerännyt parhaat reseptit.
Paras omenapiirakka- Kauramuru-vanilja ( piirakkavuoallinen)
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
0,7 tl leivinjauhetta
0,7 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
85 g voita
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
Päälle:
n. 7 dl omenapaloja
kanelia
1 prk vaniljakreemiä
Kauramuruseos päälle:
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
Tee näin:
Sekoita pohjataikinan kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se seokseen. Sekoita, seoksesta tulee murumainen.
Voitele piirakkavuoka. Sekoita kermaviili ja kananmuna keskenään. Lisää kermaviili-munaseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja levitä taikina voidellulle piirakkavuoalle, painele tasaiseksi käsin.
Kuori ja pilko omenat paloiksi . Ripottele (tai asettele) omenapalat taikinan päälle. Sirottele päälle kanelia. Levitä omenoiden päälle purkillinen vaniljakreemiä tasaisesti.
Sulata kattilassa kaura-muruseoksen voi ja lisää voisulan joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan taikinan päälle.
Paista 175 asteessa 45 minuutttia.