Mitä lahjaksi vauvalle?

Sisältää affiliate-linkkejä

Onko hakusessa lahja vauvalle? Ehkäpä syntymälahja, ristiäislahja, nimipäivälahja, joululahja, syntymäpäivälahja… pienen ihmisen elämässä on monta syytä juhlaan! Vauvoja -sekä heidän perheitään – onkin ihana muistaa söpöillä sekä tarpeellisilla asioilla. Ei ole helppo keksiä takuuvarmoja lahjoja, mutta ei hätää; parhaat lahjat vauvalle tulevat tässä! Näin kohderyhmän edustajan huoltajana voin kertoa, että paras lahja on sellainen, joka tulee käyttöön eikä jää pölyttymään kaappiin. Suotavaa olisi myös, että lahjan ulkonäkö olisi silmää miellyttävä ja lahjasta riittäisi iloa pidemmäksikin aikaa.

Alla siis listattuna lahjaideoita, joista jokainen on joko omassa käytössä hyväksi havaittu tai vaihtoehtoisesti toivelistalla 🙂 Nämä käyvät niin tytölle kuin pojalle!

Vauvan lelut lahjana

 • Potkuauto. Ihan ykköstuote joka minille, niin tytöille kuin pojille! Tämä Volvo-malli on siitäkin kiva, että siinä on kahva, josta kävelemään opetteleva voi pitää kiinni. Tämä malli puolestaan on niin kaunis, että sopii sisustukseen kuin sisustukseen.
potkuauto
Näitä söpöläisiä löytyy useissa eri väreissä
 • Aivan ihanat purulelut! Nämä Oil &Carolin purulelut ovat supersöpöjä ja (toivottavasti) kannustavat vauvelia jatkamaan vihannesten syöntiä ihan oikeassa muodossakin. Näitä voi isompana käyttää myös keittiö-ja kauppaleikeissä.
 • Aktivointilelut. Tämä aktivointipöytä on niin siisti! Tämän ääressä lapsonen viihtyy niin hyvin, että vanhemmat ostavat sillä itselleen omaa aikaa. Täydellinen lelu siis, lahja myös vanhemmille.
ristiäislahja aktivointipöytä
 • Kauniit, puiset lelut. Muovihärpäkkeitä mieluisampi ja aikaa kestävämpi valinta on puiset lelut! Tämän päivän puulelut eivät tarkoita käpylehmiin verrattavissa olevia, simppeleitä muotoja, vaan valikoimaa on joka lähtöön. Tsekkaa esim kids conseptin ihana jäätelökioski tai vihanneslaatikko.
 • Fisher Price-lelut. Nämä ovat ensileluja vauvan mieleen! Ja muovileluista niitä parhaasta päästä olevia klassikoita, jotka kestävät myös rajumpaakin käyttöä. Meillä mm. tämä kännykkä hauskoine äänineen on viihdyttänyt jo vuosia. Itse rakastan myös tätä macarons-lelua ( voi kiinnittää esim rattaisiin), niin söpö! Meidän vauvalle ihan must, sillä meikäläinen on hurahtanut macaronsien tekemiseen ( jos säkin rakastat näitä herkkuja, lue macarons-ohje ja vinkit täältä!)
ristiäislahja macarons fisher price
Tää kännykkä on viihdyttävä vuodesta toiseen hauskoine äänineen

Lahjaksi vauvan vaatteita

Ellet ole aivan satavarma vanhempien mausta jättämään vaatehankinnat vanhempien päätettäväksi… etenkin jos tiedossa on, että vaatemaku saattaapi olla suht tarkka!

Aina mieluisa lahja on kuitenkin lahjakortti, sillä vauva tarvitsee jatkuvasti vaatteita ja niihin kuluu melkoinen summa rahaa. Varmoja valintoja ovat lahjakortit esim. Lindexille ja Kappahllille, sillä näissä on vauvanvaatteissa tällä hetkellä paras hinta-laatusuhde ja ne nauttivat nykyvanhempien suurta suosiota ihanilla sekä käytännöllisillä tuotteillaan. Äitiforumeilla Lindex rankataan tämän hetken ykköseksi, mitä tulee vauvan vaatteisiin.

Myös kotimaisten merkkien Gugguun ja Metsolan lahjakortti on takuuvarmasti mieluisa lahja!

Mieluisa lahja – aina muodissa olevat muumit

Muumi-tuotteet ovat varma valinta sukupolvesta toiselle! Martinexilta löytyy laaja kattaus kaikenlaista muumituotetta, kaiken kokoisille kukkaroille.

 • Muumi-pehmolelut. Näitä löytyy eri kokoisina, valitse suosikkihahmosi!
 • Muumi astiasto. Astiasto on melamiinia, joka on erinomainen materiaali pienelle syömään opettelevalle. Muumit ilahduttavat lasta vuodesta toiseen!
 • Muumi lokerolautanen. Ihanilla muumikuvilla varustettu lokerolautanen on pienelle täydellinen; eri lokeroihin saa kätevästi eri ruokakomponentit joita maistella! Tämäkin on melamiinia, joten se on kevyt, eikä ole huolta herkästä rikkoutumisesta.

Fiksuja ja tykättyjä lahjoja joka lapsiperheeseen

 • Lego-säilytyslaatikot. Onko olemassa yhtään lapsiperhettä, jossa ei olisi legoja? Meillä on näitä lego-säilytyslaatikoita eri väreissä ja ne on ihan parhaat säilytyspaikat ko. leikkivälineille. Näyttävät hyviltä ja saa pinottua päällekäin kuin aidot legopalikat konsanaan!
 • Bobles-aktivointilelut. Boblesit on kehitetty ruokkimaan lapsen mielikuvitusta ja aktivoimaan lasta liikkumaan, mikäs sen parempaa siis! Boblesit ovat kevyitä ja lapsenkin helposti siirreltäviä, vain mielikuvitus on rajana mihin näitä käyttää. Meillä esim. tämä elefantti on ollut hitti jo monta vuotta! Onko se kiikkutuoli, liukumäki vai esteradan este – anna lapsen päättää!
ristiäislahja bobles elefantti
 • Pallomeri. Tällainenkin meiltä löytyy ja ai että miten lapsivieraatkin tykkäävät tästä kerta toisensa jälkeen! Ei siis lainkaan turhake, vaikka alkuun sitä epäilinkin. Meidän neiti sai pallomeren 1 v lahjaksi ja niin vaan viihdyttää vielä 3.5 vuotiaanakin. Myös 9 vuotias serkkupoika viihtyy tässä vielä hyvin!
 • Design Letters-tuotteet. Nämä katseenkestävät, tyylikkäät astiat ovat täydellinen lahja pienelle nimen saajalle! Jos nimi on jo tiedossa, voit valita vaikkapa juuri oikean kirjaimen koristaman mukin. Tämä muki menee pienille käsille pitkän aikaa! Ja psst, äidille oma, nimikoitu tyylikäs muki pitämään kaffet kuumana <3 Ihan mahtava lahjaidea on myös kullattu tai hopeinen kirjain, (39€), onka voi laittaa roikkumaan vaikka kaula-tai rannekoruun. Ja hei , nyt näyttäisi olevan kaikki astiat kaksi kolmen hinnalla! Noista ihanuuksista kerää äkkiä kolme kappaletta 🙂
design letter kultainen kirjain
Etunimen alkukirjain on loistava lahjaidea, etenkin lapsen äidille!
ristiäislahja design letter
design letter mom

Leikkimatto

Vauvalle tekee hyvää jumppailla lattialla, mutta suoraan kovalle lattialle tai matollekaan on kurja pikkutyyppiä laittaa. Leikkimatto tarjoaa vauvalle mieluista aktiviteettia ja pehmeän alustan, jossa viihtyä. Leikkimatto onkin siis tarpeellinen lisävaruste vauvaperheeseen, katso valikoima erilaisia leikkimattoja täältä ja valitse sisustukseen sopiva 🙂

Tässäpä siis muutamia ideoita, jotka varmasti ovat vauvan, sekä vanhempien mieleen 🙂 Mitä lisäisit itse listalle, onko jotakin hyväksihavaittuja lahjaideoita?

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes