Parhaat amerikkalaiset pannukakut

amerikkalaiset pannukakut

Mun uusi lemppari-iltapala on tässä; kuohkeat amerikkalaiset pannukakut! Ostin vartavasten pikkuletuille tarkoitetun lettupannun ja kun ekan kerran näitä tein ei loppua näköjään näy. Nämähän eivät aikuisten oikeasti ole mitään supertervaisia kaloripommeja, etenkin jos jättää suklaan ja kerman osuuden päällysteistä vähän vähemmälle.. marjojen kera tarjoiltuna ovat ihan kelpo iltapala, ei sitä aina tartte syödä pelkkää täysjyvää ja ruista 🙂

Allaolevalla reseptillä teet sopivan annoksen kahdelle herkuttelijalle, mutta suosittelen suosiolla tuplaamaan reseptin määrät… Sillä nämä säilyvät hyvin seuraavankin päivän herkutteluihin jääkaapissa.

Ja hei, jos haluat viimisen päälle terveysherkkua niin mulla on myös erinomainen resepti proteiinipannukakkuihin! Nämä proteiinipannukakut ( tai lettuina näköjään niistä puhun) eivät juuri maussa ”aidoille” sisarversioilleen häviä. Nuo pannukakut eivät sisällä banaania, itse en nimittäin banskun ystävä ole.

Kuohkeat amerikkalaiset pannukakut resepti

1 muna
2 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 rkl voisulaa

Tee näin:

Vatkaa kananmunat rikki kulhossa. Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa keskenään.

Sekoita munien joukkoon maito ja kuivat aineet. Lisää vielä sula rasva ja anna taikinan turvota jääkaapissa vartti-puoli tuntia.

Paista pannarit lettupannulla keskilämmöllä. Sipaise pannuun hieman rasvaa ennen paistoa. Huomioi, että taikina kohoaa reippaasti, joten älä täytä pannun koloja piripintaan! Käännä pannarit heti, kun mahdollista, nämä kypsyvät ( ja palavat) todella nopeasti.

Tarjoile esimerkiksi marjojen, kermavaahdon, suklaan ja nonparellien kera!

P.s. Seuraa Festivusta myös instassa, @festivus_suvi !

Summary
recipe image
Recipe Name
Amerikkalaiset pannukakut
Published On
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)