Parhaat suklaamuffinit

parhaat suklaamuffinit

Parhaat suklaamuffinit- ne on tässä! Tiiättekö, kun suklaamuffinit on usein ihan hyviä, mutta aika perus? Sellasta semihyvää, ehkä jopa vähän kuivaa settiä ilman suurempia elämyksiä. Noh, tällä reseptillä tuli kyllä parhaita suklaamuffineita mitä ite oon tehnyt! Ihanan helppo resepti, joka ei vaadi sähkökäyttöisten vatkausvälineiden esiin kaivamista. Noh, paitsi tuo kuorrute jota tähän tein, mutta nämä ovat herkullisia ihan ilman kuorrutettakin. Jos et laita kuorrutetta, jätä osa suklaapaloista muffinin pinnalle, äläkä sekoita kaikkia taikinaan niin näyttää vähän koristeellisemmalta. Itsellä oli kotona ranskanpastilleja, joten sekoitin niitä taikinaan ja sopivatkin siihen tosi hyvin, tuoden kivaa mintun makua. Käytä siis haluamaasi suklaata.

Tuota suklaakuorrutetta kokeilin ekaa kertaa ja lopputulos oli ei-visuaalisesti-täysin-tyydyttävä, mutta muuten herkullinen! Tosi samanlainen kuin tiedätte-kyllä-mitkä-suukot Brunbergilta 🙂 Pehmeä, kevyt marenki rapsahtavalla suklaakuorrutuksella.

Muffinin päälle siis pursotetaan tuo marenki korkeaksi hatuksi ja dipataan se sulaan suklaaseen. Mulla meni vikaan siinä, että suklaata oli ihan liian vähän( tuossa allaolevassa reseptissä suklaata on taatusti riittävä määrä, vähempikin riittää dippausastiasta riippuen) ja dipatessa marenki osui suklaa-astian pohjaan ja lässähti. Eli kun dippaat marenkihattuja, varmista että suklaata on riittävän paljon. Dippausastian, jossa sula suklaa on tulisi olla siis sellainen, mihin mahdut muffinin dippaamaan, kapea ja korkea. Esim muki!

parhaat suklaamuffinit

Parhaat ja mehevimmät suklaamuffinit

Reseptistä tulee n. 14 kpl

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/3 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
100 g kermaviiliä
1 dl ruokaöljyä
2 dl suklaata pieniksi paloiksi leikattuna/ranskanpastilleja

Sekoita kaikki kuiva-aineet – paitsi suklaapalat- keskenään.

Lisää kuiva-aineseoksen joukkoon kananmunat, kerma, kermaviili ja ruokaöljy, sekoita tasaiseksi massaksi vaikkapa puuhaarukalla. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita palat taikinaan.

Asettele muffinivuoat muffinipellille ja jaa taikina tasaisesti vuokiin.

Paista muffineja ensin 200 asteessa 5 minuutin ajan, sen jälkeen pudota uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä n.13 minuutin ( 10-15 min, uunista riippuen) ajan. Voit kokeilla puutikulla, onko muffini jo riittävän kypsä, eli tarttuuko tikkuun löysää taikinaa. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, sillä muuten tulee kuivaa!

Suklaapäällysteinen marenkikuorrute muffineihin

5 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl vanilja-aromia ( tai muuta haluamaasi)
400 g Dr Oetker easy melts-suklaata ( tai vastaavaa)
2 tl rypsiöljyä

Erottele valkuaiset ja laita ne kuumuutta kestävään metalli-tai lasikulhoon yhdessä sokerin kanssa. Ota kattila, jonka päälle kulho sopii ja ala keittämään vettä. Anna veden poreilla kevyesti, mutta ei kiehua täysillä. Aseta kulho poreilevan kattilan päälle ja lämmitä valkuais-sokeri 65 asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, niin seos on sopivaa kun sokeri on täysin sulanut ja seos tuntuu vähän kuumalta käteen, muttei täysin polta.

Kun seos on tarpeeksi lämmin, vatkaa sitä monitoimikoneella tai sähkövatkaimella niin kauan, että se on paksua, kiiltävää marenkivaahtoa, joka pysyy muodossaan. Tässä menee monta minuuttia! Mausta vaniljalla, tai haluamallasi aromilla ( voit myös jättää maustamatta). Pursota marenki muffinien päälle.

Sulata suklaa yhdessä öljyn kanssa joko vesihauteessa tai mikrossa matalalla lämmöllä. Dippaa muffinien marenkihatut suklaaseen ja koristele tässä vaiheessa mikäli haluat. Laita jääkaappiin jähmettymään, suklaa kovettuu jääkaapissa rapsahtavaksi kuoreksi!

P.s. Seuraa Festivusta myös instassa, niin saat jatkossakin parhaat reseptit haltuun @festivus_suvi !