Valkosuklaa-Oreo juustokakku Browniepohjalla

oreo valkosuklaa juustokakku

Mä aina Picnicin ohi kävellessä kuolaan heidän Oreo-juustokakkupalojaan, mutta jostakin syystä en oo ikinä sellasta ostanut?! Pitänee korjata tilanne. Joka tapauksessa, uudenvuoden kakkua miettiessä tuli tuo Oreo-juustokakku taas kummittelemaan mieleen ja siitä inspiroituneena kasasin yhteen tällaisen överisuklaapläjäyksen; valkosuklaa-Oreojuustokakku browniepohjalla.

En halunnut tehdä sitä perus juustokakun keksimurupohjaa, vaan rehellisesti suklaisen pohjan. Tämä tekee kakusta asteen työläämmän, mutta pieni vaivannäkö on varmasti myös sen arvoista.

Tämä kakku suoritti siis jälkkärin virkaa uuden vuoden kakkuna ja maistui koko porukalle. Kakku on makea, muttei liian äklö, tätä jaksaa syödä siis useammankin palasen.

Tervetuloa vuosi 2022, olkoot se entistä parempi ja kaikin puolin onnekas!

Oreo juustokakku valkosuklaalla ja browniepohjalla

oreo valkosuklaa juustokakku

Brownie pohja

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna (huoneenlämpöisiä)
  • 0,75 tl leivinjauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g Oreokeksejä
  • 140 g valkosuklaata
  • 7 liivatelehteä
  • 2 rkl ja 0,5 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria

Koristeluun

Oreo-keksejä
Suklaanameja

Pohjan valmistus

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa 20 cm vuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja 100 g suklaata kattilassa.
  3. Rouhi loput suklaat ja laita ne hetkeksi sivuun
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään
  5. Yhdistä sokeri-munavaahto ja suklaa-voi seokseen
  6. Lisää kuivat aineet ja suklaarouhe, sekoita nuolijalla tasaiseksi.
    Kaada taikina vuokaan .
  7. Paista n. 20 minuuttia, niin että pohja on juuri ja juuri kypsä.

Täytteen valmistus – kaksi eri kerrosta

  1. Valmista ensin Oreo-kerros. Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen
  2. Murskaa 100 g Oreokeksejä, ei ihan hienoksi muruksi vaan voi jäädä isompiakin sattumia.
  3. Vatkaa 2 dl vispikermaa vaahdoksi.
  4. Notkista esim haarukalla sekoittamalla 200 g tuorejuustoa. Lisää tuorejuustoon kaksi ruokalusikallista sokeria ja 1,5 tl vaniljasokeria.
  5. Kuumenna tilkka vettä mikrossa tai kattilassa ja sekoita siihen haarukalla kuivaksi puristellut liivatelehdet. Lisää liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Yhdistä kermavaahto sekä Oreo-murska tuorejuustoseokseen varovasti esim. nuolijalla käännellen.
  7. Kaada kakkupohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään tunti.
  8. Valmista valkosuklaakerros. Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan.
  9. Vatkaa 2 dl vispikermaa vaahdoksi.
  10. Notkista eri kulhossa 200 g tuorejuustoa.
  11. Sulata valkosuklaa mikrossa matalalla teholla välillä sekoittaen ( valkosuklaa palaa helposti!) tai vesihauteessa.
  12. Vatkaa sula suklaa ja 0,5 dl sokeria tuorejuustoseokseen.
  13. Kuumenna taas tilkka vettä ja lisää siihen puristellut liivatelehdet. Lisää tuorejuustoseokseen ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen.
  14. yhdistä kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti käännellen. Kaada valkosuklaakerros Oreokerroksen päälle. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *