Paras meikkivoide | Vuoden 2022 parhaat meikkivoiteet

Artikkeli sisältää affiliate-linkkejä

paras meikkivoide

Paras meikkivoide, miten sen löytää? Tähän jos olisikin se yksi, suora vastaus olisi meidän meikkiaddiktien elämä helkkarin paljon helpompaa. Sillä faktat pöytään heti alkuun; yhtä, maailman parasta meikkivoidetta EI ole olemassa, mainospuheista huolimatta. Ihoja on monta eri sorttia, joten se mikä on kuivalle täydellinen ei ole sitä välttämättä sekaiholle. Alla esittelyssä omakohtaisesti parhaiksi koetut meikkivoiteet, lue myös millaiselle iholle niitä on käytetty 🙂

Meikkivoide on mielestäni meikin ehdottomasti tärkein osa, se luo pohjan, jonka päällä muu meikki joko pääsee oikeuksiinsa tai päinvastoin näyttää kulahtaneelta kuin toista kertaa päällä oleva akryylipaita. Meikkivoide on SE meikkituote, josta kannattaa maksaa hieman enemmän. Keskihintaiset ovat kuitenkin parasta vastinetta rahalle, sillä kalleimmassa high-end luokassa maksat isosti brändistä, etkä suinkaan tuotteen paremmuudesta.

Pakko myös mainita, että tarkan markan vartija löytää edullisimmat meikit Eleveniltä tai Cocopandalta. Näistä tilaan itse omat tuotteeni, sillä valikoima on tosi hyvä ja nytkin moni tuote – 25 % tarjouksessa!

Millainen on täydellinen meikkivoide?

Haluan meikkivoiteelta pitkää kestoa, hyvää levittyvyyttä, miellyttävää tunnetta iholla ( eli etten käytännössä tunne sitä), ihoon sulautuvaa väriä, hehkua ja tasaista peittävyyttä, luonnollisesti. Eli rima on korkealla!

Testi-iho ( eli oma ihoni)

Oma ihoni on klassinen sekaiho, T-alueelta rasvoittuva, mutta myös paikoittaiseen kuivuuteen taipuvainen. Ei herkkä, ei atooppinen, kovaakin käsittelyä suht hyvin kestävä. Iho on paksu enemmin kuin ohut.

Isoja, peitettäviä virheitä ei ole ( jotain hyötyä ikääntymisestä, iho pysyy hyvässä kunnossa), iho punoittaa joistain kohdin. Kaipaan siis tasaista väriä. Koska iho on paksu, eikä kuivuuteen taipuva, niin pintaryppyjä ei oikeastaan ole. Niihin ryppyihin, joita otsalle tulee tepsii vain botox, mutta valaisevilla tuotteilla voi huijata optista harhaa 😉

Muista primer meikkivoiteen alle!

Olen vasta vanhemmalla iällä oppinut primerin hienouden! Teininä tavoiteltava look oli tasaiseksi paklattu, vaaleimmalla mahdollisella sävyllä kalkittu iho, joka oli täysin matta. Näin kypsemmällä iällä tavoite on puolestaan tuon täysi vastakohta! Primer saa ihon hehkumaan, mutta lisäksi se luo täydellisen pohjan meikkivoiteelle ja täten pidentää meikin kestoa. Meikin tärkein asia on meikkipohja ja kaunis, hohtava iho on parasta mitä voit meikillä tavoitella. Toki tärkeintä on ihon hoito, mutta keskitytään tässä nyt meikkipuoleen 🙂

Haluan iholle hehkua, valoa ja eloa, mutta myös tasaisuutta. Ja primer on vastaus näihin toiveisiin. Tavoiteiho on sellainen, joka näyttää niinkuin siihen olisi sytytetty valo sisältäpäin.

Parhaat Primerit meikin alle

Silmämeikille käytän aina ja ikuisesti tätä Urban Decayn tuotetta, tämän kanssa meikki ei valu ei millään.

Urban Decay Eyeshadow Primer Potion 10 g – Original Nude

Tällä LH Cosmeticsin primerilla saat trendikkään ”lasi-ihon”. Primer ei suinkaan tee ihosta rasvaisen kiiltävää, vaan hehkuvan! Ei yhtään glitterinen, vaan todella luonnollinen lopputulos. Kokeile itse!

LH Cosmetics Infinity Glass 20 ml – Transparent

Tämä Smashboxin glow-primer on erinomainen. Sytyttää ihon hehkumaan ja pidentää meikin kestoa.

Smashbox Photo Finish Illuminate Glow Primer 30 ml

Tämä NYXin tuote on ainakin kokeilemisen arvoinen.

Nyx honey dew me up

Meikinkiinnityssuihkeena erinomainen on tämä Urban Decayn All night setting spray tai edullisemmasta hintaluokasta NYXin versio. Suosittelen meikinkiinnityssuihketta lämpimästi, mikäli haluat oikeasti kestävän meikin ja ihosi tuppaa rasvoittua.

paras meikinkiinnityssuihke

Paras meikkivoide top 5

paras meikkivoide 2022

Clinique Even Better Makeup SPF 15
Tämänhetkinen suosikkini! Levittyy iholle helposti, tuntuu mukavalta, väri on hyvä (itselläni sävy CN18), kestää hyvin, peittävyys sopiva, erinomainen hinta-laatusuhde!

paras meikkivoide clinique

Clinique Superbalanced Makeup
Ihanasti iholle levittyvä, sopivan peittävä meikkivoide.

MAC Studio Fix foundation
Tätä käytin pitkään, mutta vaihtelu virkistää. Halusin ehkä jotain vähemmän peittävää, tämä on aika peittävä. Eli sinulle, joka haet meikkivoiteelta hieman enemmän peittävyyttä!

ESTÉE LAUDER Double Wear Stay-in-Place Makeup 
Tätä rakastavat kaikki! Ei huonoja arvosteluja missään. Kalliimman hintaluokan, erityisesti juhlakäyttöön sopiva meikkivoide.

LANCÔME Teint Miracle Foundation

LANCÔME Teint Miracle Foundation
Iholle unelmaisesti levittyvä, ei pakkelimaisen peittävä meikkivoide. High end tuote, mutta varsin kelpo hintaan Cocopandalta!

Huonot meikkivoiteet – hypetetyt, mutta toimimattomat

Markkinamiesten helppona saaliina olen tosiaan kokeillut meikkivoidetta jos toistakin ja loppuun voisin jakaa vielä bonarina pari tuotetta jotka EIVÄT itselläni toimineet lainkaan.

Nämä ovat tuotteita, joiden voisi myyntipuheiden perusteella odottaa naaman säteilevän kuin Tsernobyl konsanaan. Olen jutellut yhteensä pienen kylän väestöä vastaavan kosmetiikkamyyjäkompanian kanssa aiheesta ”täydellisen meikkivoiteen metsästys” ja nämä tuotteet ovat saaneet heiltä kehuja. Onneksi useasta tuotteesta on saanut kokeilusatsin kotiin ilmaiseksi, enkä ole siis päätynyt rahojani ( aina) hassaamaan itselläni toimimattomiin tuotteisiin.

Se, että nämä olivat omalla naamallani karmea pettymys ei tarkoita, että jollakin muulla ne eivät toimisi. Omalla ihollani mätsiä ei vain tullut.

huono meikkivoide

Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20
Sinänsä hauskaa, että MELKEIN samanniminen, saman brändin tuote on suosikkini ja tämä, sen kalliimpi ja hypetetympi sisko ei toiminut ihollani lainkaan! Karmea pettymys, ei levity tasaisesti ja ei vaan toimi.

huono meikkivoide mac

MAC Studio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation
”Studio Radiance Face And Body Radiant Sheer Foundation on kestosuosikki meikkitaiteilijoiden ja kuluttajien keskuudessa. Sitä rakastetaan punaisilla matoilla ja catwalkeilla ympäri maailmaa. ” Tämä, ehkä maailman yksi suosituimmista meikkivoiteista oli meikän naamalla kuin vedellä jatkettua! Eiii siis toiminut ei yhtään. Tuntui, että tästä näkyi läpi.

huono meikkivoide lumene

Lumene CC Color correcting cream
Lumenen meikkivoiteet ylipäätään eivät valitettavasti toimi mulla. Aina ajoittain ostan ns. arkikäyttöön Lumenen jonkin meikkivoiteen, mutta kun ei sovi niin ei sovi. Suurin ongelma on, että värit taittavat tosi paljon punaiseen, eivätkä sulaudu omaan ihonväriini. Sitä ei välttämättä näe testatessa, mutta kylläpä vaan naamassa näkee.

Mikä on oma meikkivoidesuosikkisi, ootko löytänyt jotain lyömätöntä?