Upea tapetti uudistaa kodin | Vinkit sen oikean tapetin valintaan

Yhteistyössä tapettitaivas.fi

Jos kesällä pörisevät kärpäset, herää kevään tullen horroksesta hyönteisserkkunsa sisustuskärpänen! Omaan huusholliimme se löytää tiensä jo sydäntalvella, ensimmäisten auringonsäteiden myötä. Yksi edullisimmista, mutta näyttävimmistä tavoista taikoa ihan uutta ilmettä kodille on tapetointi. Tapetilla loihdit haluamaasi tunnelmaa huoneeseen kuin huoneeseen. Ja kylläpä tällä kertaa loihdittiinkin meikäläisen näköistä fiilistä! Lue artikkelin lopusta vinkit, joiden avulla onnistut juuri oikean tapetin valinnassa 🙂

Wow-efektiä makuuhuoneeseen

Mä olen jo pitkään halunnut jotain vähän spessumpaa meidän makkariin, valkoiset seinät toki ovat aina varma valinta…mutta myös auttamattoman tylsä. Mietin erilaisia kukkakuoseja, mutta sisäinen harakkani ei voinut vastustaa tätä kimaltavaa tapettia. Väri ”shampanja” on ruusukultaan taittava glitterpläjäys, josta ei todellakaan kimallusta puutu. Jos aamunsa aloittaa kimalluksen keskeltä, ei päivästä voi tulla kuin hyvä. Auringon säteet heijastelevat upeasti tuossa!

Tämä tapetti on kuitutapetti, joka on etenkin tapetointikeltanokalle varmin valinta. Kuitutapetin asennus on paperitapettia helpompaa, liima laitetaan seinälle ja tapetti siihen päälle, Mikäli et ole tyytyväinen siihen, miten tapettivuota seinällä istuu, voit irrottaa sen ja liimata uudestaan. Kunhan siis teet sen tarpeeksi pian, ennen liiman kuivumista.

glitter tapetti

Mä tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on samanlaisia harakoita kun meikäläinenkin. Jos kimallus vetää sinua puoleensa kuin ämpäri keskivertosuomalaista, tykkäät varmasti tästä tapetista. Jos meidän valintamme ruusukulta ei ole sinulle se mieleisin sävy ei hätää – tätä blingiä löytyy useissa muissakin väreissä! Takuuvarma wow-efekti.

glitter tapetti

Tapettitaivas.fi – nimensä veroinen putiikki

Saatiin tapetit yhteistyönä Tapettitaivas.fi- yritykseltä. Tapettitaivas on nimensä mukaan tapetoijan taivas. Inspiraatiota seinille etsiessä tulee äkkiä runsaudenpula, sillä valikoimaa on paljon, toinen toistaan ihanampia kuoseja. Kannattaakin ottaa läppäri syliin, etsiä mukava asento ja alkaa selata vaihtoehtoja, sisustusinspiraatio nousee pintaan vääjäämättä.

Ihan paras ominaisuus Tapettitaivaan sivuilla on myös se, että voit katsoa, miltä tapetti näyttää eri huoneissa seinällä! Voit myös tilata mallipalan, sillä upeiden tapettien tekstuuri ja loisto eivät nettikuvissa pääse oikeuksiinsa.

Omat suosikkini Tapettitaivaan valikoimista

Tämän valitsemani glitterpommin lisäksi ihastuin moneen, moneen muuhun! Harmillista, että seiniä on rajallinen määrä! Meillä ”ongelmana” on myös se, että asunnossamme suurin osa seinistä on ikkunaa, ehjiä seiniä ei kovin montaa ole. Mutta luonnon mukana elävä maisema on toki mahtava!

Valikoiman selaamiseen menee helposti hetki jos toinenkin ( omalla kohdallani puhuttaneen tunneiista..), joten suosikit kannattaa matkan varrella merkata ylös, jottei niitä tartte etsiä enää uudestaan! Tämä käy näppärästi tuotesivun yläreunassa olevasta sydämestä, mutta kirjaudu ensin sisään jotta vaivalla tekemäsi valinnat säilyvät hamaan tulevaisuuteen.

Kuvatapetit

Kuvatapetit ovat isoja, yhtenäisiä kuvia, jotka peittävät koko seinän, tai osan seinästä. Osaa voit tilata omilla mitoilla! Mikäli valmis koko ei ole sopiva, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

Rohkea kukkakuosi. Tämä toisi upeaa tunnelmaa makuuhuoneeseen!

kuvatapetti

Öinen kukkaniitty. Hyvin samanlainen kuin edellinen, ihana!

tapetti

Kukkaräjähdys! Tämä edullinen kuvatapetti tuo romantiikkaa makkariin.

kukka tapetti

Näin ruskeasävyinen ei meidän kotiin sovi, mutta onhan tää mielettömän kaunis.

kukka tapetti

Upea, trooppinen seinä on takuuvarma katseenvangitsija!

Kapeammalle seinälle sopiva, kaunis ja klassinen kuva.

osta tapetti

Ikuinen kukkakimppu seinälle.

Tässä luontokuvassa on sitä jotain.

Tapetit

Mintunsävyinen, romanttinen Laura Ashley-kuosi vie ajatukset kevääseen.

kukkatapetti

Toinen ihana minttua ja vaaleanpunaista yhdistävä tapetti! Rakastan tuota väriyhdistelmää.

Klassinen ornamenttikuvio on aina muodissa! Tämä vaaleanpunainen on ihana, tätä tapettia löytyy myös useissa muissa sävyissä.

Ihana luontoaiheinen tapetti! Kukkakuosit vaan vetävät puoleensa.

Lisää kukkaa! Dramaattinen kukkatapetti toisi makuuhuoneeseen upeaa tunnelmaa.

kukkatapetti

Vaaleanpunaisen ja kullan liitto. Lempivärini <3

Näin onnistut tapetoinnissa – viisi vinkkiä

Toisin kuin moni saattaa ajatella, tapetointi ei itseasiassa ole vaikeaa! Maalaaminen on huomattavasti haastavampaa, jos tähtäimessä on siisti lopputulos. Tiedän tämän kokemuksesta, kröhöm…

Tässä siis viisi vinkkiä, joiden avulla onnistut niin tapetin valinnassa, kuin seinälle siististi saamisessa! Jos olet ensi kertaa pappia kyydissä, löytyy esim. Youtubesta paljon seikkaperäisiä videoita itse seinällelaittoprosessin avuksi.

  1. Tilaa mallipala. Mallipala kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tapetin tekstuuri ja oikea väri eivät pääse nettikuvissa oikeuksiinsa.
  2. Mallipalastakin voi olla vaikea hahmottaa, miltä tapetti näyttää suurena pintana. Ei hätää, sillä Tapettitaivaan sivuilla on käytössä virtuaalihuoneet, joissa näet, miltä valitsemasi tapetti näyttää seinällä! Voit jopa valita, haluatko tapetoida esimerkiksi makuu- tai olohuoneen vai ehkäpä keittiön ja katsella kokonaan tapetoitua seinää valitussa mallihuoneessa.
  3. Hyvä ohjenuora on, että suuri kuvio suurentaa tilaa ja pieni kuvio tekee tilasta intiimimmän. Vanhenutunutta ajattelua on, että sisustuksessa tulisi seurata vain jotakin tiettyä trendiä ja tarkkoja ohjenuoria, tapetti kannattaakin valita omien mieltymysten mukaan! Ja hei jos kyllästyt, sen voi aina vaihtaa. Tosi rohkea tapetti on upea katseenvangitsija ja se kannattaa keskittää tehosteseinäksi, sen sijaan että tapetoi koko huoneen seinät samalla kuosilla.
  4. Selvitä, onko käyttämäsi tapetti kuitu-vai paperitapetti. Kuitutapetissa – kuitutapettia kutsutaan myös nimillä non-woven, easy-up, quick-up, smartpaper– liima levitetään suoraan seinään, kun taas paperitapetissa liisteri kiinnitetään tapettiin. Kuitutapetti on varma valinta ja helpoin asentaa, toki paperitapettikaan ei mahdoton ole. Tapettitaivaan valikoimissa on kaikkien tapettien yhteyteen merkattu, onko kyseessä kuitu-vai paperitapetti.
  5. Tee pohjatyöt huolella. Jos seinässä on vaikkapa vanhanaikainen lasikuitutapetti, joka ei lähde irti rikkomatta seinäpintaa, voit päällystää sen tasoitetapetilla. Katkaise tapetoitavasta huoneesta sähköt ja irroita tapetoitavasta seinästä pistorasiat ja katkaisimet. Poista kaikki mahdolliset naulat tai taulukoukut sun muut. Mikäli seinässä on koloja, tasoita ne lastalla ja valmistasoitteella. Mikäli tarpeen, tee seinälle joko pohjamaalaus ( jos seinää ei ole koskaan pohjamaalattu), ota vanha tapetti irti tai käytä tasoitetapettia. Muussa tapauksessa pese seinä ja anna sen kuivua hyvin.

Joten eikun rohkeasti tapettiostoksille, et varmasti kadu!