Geelikynnet kotona | Tee itse kestävät geelikynnet

Onko mahdollista tehdä geelikynnet kotona? Spoileri heti alkuun- kyllä on. Ja vieläpä onnistuneesti! Joten mikäli kauniit kätöset ovat millään tavoin haavelistallasi, lue ihmeessä eteenpäin.

Teille, ketkä ette vielä tiedä; Geelikynsilakan ero tavalliseen kynsilakkaan on erinomaisen keston lisäksi se, että geelilakka kuivataan työntämällä lakatut sormet pikkuiseen LED-uuniin minuutiksi. Itse luulin kyseessä olevan UV-uuni, mutta fiksummat valaisivat minua, että UV on vanhanaikainen ja tehottomampi menetelmä, LEDiä sen olla pitää.

Lakkaus on heti kuiva, ei enää ikuisuuden kestävää sormien heiluttelua ja puhaltelua vain tökätäksesi vastalakatun kynnen lähimpään pöydänkulmaan tai vaatteisiisi. Suurin etu geelilakassa tosiaan on ylivoimainen kesto ja kaunis pinta tavis-lakkaan verrattuna.

Konkreettinen ero geeli-ja tavallisen lakan välillä on, että toinen on maali ja toinen valoaktiivinen resiini, elikkäs muovi.

Geelikynnet- arjen iso ilo

Otin kesäloman kunniaksi geelikynnet ammattilaisella ja voi video miten ihanilta kädet sen jälkeen näyttivät! Jäin taas koukkuun ensisilmäyksellä, tasaista lakkausta ja dimangeja kelpaa ihailla <3 En ottanut lainkaan pituutta, pelkän lakkauksen ja oman kynnen vahvistuksen. Pitkät kynnet ovat upeat, mutta omaan arkeen turhan epäkäytännölliset.

Vaistomaisesti tsekkailin alkuun koko ajan kynsiä, että onko lakka kuinka pahasti lohkeillut ja mikä onni olikaan huomata, että väri toden totta pysyy paikallaan kuin purkka tukassa. Arjen pieniä, mutta niin isoja iloja! Geelikynnet suojaavat myös omaa kynttä.

Mä rakastan kynsilakkoja, mutta vihaan epäsiistiä lakkausta. Melkoinen dilemma onkin, että omissa nakeissani lakkaus pysyy siistinä noin puoli päivää ja parin kakkapyllyn pesun ( toim.huom. vauvan, ei omani) jälkeen huolitellun sijaan käteni näyttävät edesmenneen Kurt Cobainin kourilta. Joillekin toki toimii, mutta ei ole se look, jota meikäläinen havittelee.

Googlettelin kokemuksia kotona tehtävistä DIY-geelikynsistä, mutta tosi hintsusti oli ajantasaista tietoa saatavilla. Noh, ei siinä, eikun täyttämään tätä aukkoa itse! Seuraa siis oma kokemukseni miten tehdä geelikynnet kotona ja kattava tietopaketti geelikynsistä ylipäätään 🙂

Voiko geelikynnet tehdä itse?

Iloisia uutisia, sillä tänä päivänä saat tehtyä kauniit geelikynnet helposti kotona, ihan itse! Homma on käytännössä yhtä iisiä kuin kynsienlakkaus perinteisillä lakkaversioilla. Ja mikä parasta, ilman sitä hermoja raastavaa kuivumisvaihetta. Geelilakka on välittömästi kuiva, minuutin UV-uunikuivatuksen jälkeen.

Pakko heti alkuun laittaa geelilakkoja koskien supertärkeä pointti, jota en itse olisi lainkaan tajunnut, ellei kynsitaivas Cesarsshopin perustaja Satu olisi minua valistanut:

Geelilakat kovetetaan UV-valolla, joka on siis samaa valoa kuin auringonvalo. Älä siis ikinä tee geelilakkausta suorassa auringonpaisteessa, sillä aurinko kuivattaa lakat ja siveltimet purkkeihinsa!

Noin, muista tuo ylläoleva kun lähdet lakkaushommiin. Pois ikkunan äärestä ja suorasta auringonvalosta!

Miten päädyin kokeilemaan geelilakkausta

Aikani googlailtua DIY-geelikynsistä lisänfon toivossa löysin Cesarsshopin valikoimasta ”uuden sukupolven” geelilakkasetin, joka vaikutti erittäin pätevältä.

Geelikynnet kotona aloituspakkaus

Aloituspakkaus sisältää lähes kaiken tarvittavan ja hinta on mielestäni hyvinkin edullinen. Tällä setillä taiot nimittäin monet geelikynnet! Mukana tulee kolme värilakkaa – nude roosa, klassinen punainen ja musta – mutta voit vaihtaa yhden näistä veloituksetta haluamaasi väriin. Ja varoitan, värivalikoimasta on mahdotonta valita vain yhtä! Pieni parannusehdotus sivuille olisi, että värivaihtoehtoja tutkiessa niitä voisi suodattaa brändin tai kotikäyttö/ammattilaiskäyttö kriteerein. Jos laitat hakuun ”Bluesky”, saat ehkä vähän vähennetyä selaamisen määrää jos etsit nimenomaan näitä Blueskyn geelilakkoja.

Sain itse Cesarsshopilta testiin kyseisen aloituspakkauksen ja oheistarpeita, joista vastineena sovittiin tiedonjanoisille rehellinen teksti kotitekoisista geelikynsistä. Oma kokemukseni on siis täysin autenttinen, ei suinkaan maksettu mielipide.

Geelilakkaus toistaa värit upeasti

Värivalikoima Cesarsshopin geelilakoissa on mieletön ja mikä parasta, geelilakoissa värit näyttävät paljon paremmilta kuin normikynsilakoissa! Pelkästään Blueskyn geelilakkoja on valikoimissa yli 400, joten nirsoinkin löytänee mieluisan. Valikoimassa on niin ammattilaiskäyttöön kuin kotilakkaajille tarkoitettuja tuotteita, joten valitse noita mustia purkkeja mikäli et ole virallinen kynsiartisti.

Vaaleiden värien ongelma on tavislakoissa usein se, että väri kuultaa läpi eikä lopputulos ole tasainen. Geelilakalla saat vaaleista pastelliväreistäkin ihanan tasaiset. Neon on todellakin NEON, voit myös huoletta vetää ihan överiglitterilakat, koska poisto-operaatio on yhtä helppo oli lakka minkävärinen tahansa. Blueskyn lakoissa korkin päässä näkyy geelilakan sävy aitona lakkana, joten lakan väriä valitessasi et osta sikaa säkissä. Pullot lienevät mustat juurikin sen takia, että auringonvalo ei pilaa lakkoja.

Ensimmäisen oman testilakkaukseni toteutin sävyllä FRESH ja tää on niin barbie-pinkki kun vaan olla voi. Aivan UPEA, kirkas väri. Yhden tehostekynnen lakkasin ruusukultaisella glitterillä ( sävy ROSE MIST), koska voiko olla lakkausta ilman glitteriä? Allaoleva kuvat Cesarsshopin sivuilta, värit ovat hyvin autenttiset-

Bluesky geelilakka fresh
bluesky geelilakka rose mist

Muut valitsemani lakat olivat hypertrendikäs laventeli PASTEL PURPLE ja pastellipinkki CHERRY BOMB. Näistä vielä kuvat alhaalla, maistuis varmaan sullekin… Cesarsshopin sivuilla on mun mielestä tosi hyvät kuvat lakoista, värit ovat tosi yksi yhteen.

bluesky pastel purple
bluesky cherry bomb

Näin teet geelikynnet kotona

Aloita levittämällä kaikki tarvitsemasi ”ainekset” tasaiselle pöydälle, pois ikkunan luota. Aloituspakkauksessa tulee mukana kaikki välttämätön; pohjalakka, värilakkoja, päällislakka, UV-uuni, viila, bufferi ja puhdistusliinat. Lisäksi suositellaan ainakin kynsinauhatyönnintä, tämä metallinen on erinomainen. Aloituspakkauksen mukana tulee myös ohjeet ja Cesarsshopin sivuilta löytyy erinomaiset videotutoriaalit. Tuo ”geelilakkaus”-video kertoo kaiken oleellisen, homma ei todellakaan ole vaikeaa.

 1. Ihan ensin viilaa kynnet haluamaasi muotoon ja bufferoi ( eli hio kynnen pinta kevyesti bufferilla) ne. Pyyhi viilatut kynnet aloituspakkauksen mukana tulevilla puhdistusliinoilla. Alla olevassa kuvassa omat kynteni ennen kynnen lakkausta. Kynsisalongissa tehdyt geelikynnet on hiottu pois ja jäljellä on jäämät oman kynnen vahvistuksesta, eli massasta, joka oli geelilakan alla.
geelilakkaus kotona

2. Tämän jälkeen laita aluslakka ja koveta sitä uunissa 60 sekunnin ajan. Huolehdi, ettei aluslakkaa leviä kynnen yli, sillä geeli seuraa geeliä ja värilakkakerroksetkin leviävät muuten kynsinauhoille.

3. Lakkaa sitten kynnet haluamallasi värilakalla, ohuita kerroksia tehden. Mikäli laitat paksulti lakkaa, ei lopputulos ole hyvä lakan valuessa kynsien yli. Tee mieluummin monta ohutta kerrosta, aina kynnet uunissa kovettaen kerrosten välillä. Jokaisen värilakkakerroksen jälkeen lakka kovetetaan 60 sekunnin ajan uunissa.

4. Lisää päälle vielä päällyslakka, jota myös kovetetaan uunissa 60 sekunnin ajan. Viimeisenä vaiheena kynnet vielä pyyhkäistään puhdistusliinoilla ja avot- valmista tuli!

Allaolevissa kuvissa kynteni lakkauksen jälkeen <3

geelikynnet kotona
geelikynnet kotona

Oman kynnen vahvistus

Erittäin mielenkiintoinen tuote on HARD GEL. Tämä on kaikille meille, joilla oman kynnen pinta ei ole täydellisen tasainen ja kynnet tuppaavat hajoavan atomeiksi mikäli yhtään pidemmiksi kasvavat.

Kuten mikä tahansa maali, kynsilakka tarvitsee pysyäkseen hyvät pohjatyöt ja tasaisen pinnan. Hard gel luo epätasaisille kynsille optimaalisen pinnan omaa kynttä vahvistaen. Ihan must tuote siis ainakin itselleni, mun omat kynnet on niin surkeaa tekoa, että ennen kasvanee Vin Dieselille tukka päähän kun mun kynnet pitkiksi luonnonmetodein. Erinomainen lisä kauniiden kynsien aikaansaamiseksi!

Geelilakan poisto kotona

Geelilakkojen poistoon et tarvitse sirkkeliä, vaan vaikkapa Blueskyn poistopakkauksen. Voit ostaa poistoon tarvittavat tuotteet myös erikseen, mikäli poistopakkaus on tilapäisesti loppuunmyyty. Allaolevasta kuvasta näkyy sisältö, eli kaikki mitä geelilakan poistoon tarvitset! Huononäköisimmille kerrottakoon, että tuossa pikkupullossa on kynsinauhaöljyä 🙂

Geelilakat poistat näin:
1. Viilaa kynnen pintaa , niin että se ei enää kiillä ( viilaa siis top coat pois). Ohjeessa suositellaan hellää viilausta, mutta Cesarsshopilta neuvottiin viilaamaan ihan roisisti niin, että top coat menee puhki. Hienovarainen karhennus ei usein riitä pääsemään päällyslakan läpi.
2. os käytössäsi on Blueskyn poistolaput, laita kynsi kuoren sisään, irrota liimapintojen suojakalvot ja asettele kuori tiukasti kynnen ympärile. Anna vaikuttaa n. 10 minuuttia, vaikutusaikaan vaikuttaa lakkakerrosten määrä.
3. Kun poistat käärön kynnen ympäriltä, huomaat , että lakka on pehmentynyt. Poista lakka vaikkapa kynsinauhatyöntimen tai tikun avulla. Mikäli lakka ei irtoa nätisti, liota kynttä vielä hieman lisää.
4. Pese viimeiseksi kädet ja viimeistele kynsinauhaöljyllä. Lakkaa uudestaan, jollain ihanalla värillä!

geelikynsien poisto kotona

Miksi tehdä geelikynnet kotona – 10 hyvää puolta

 • Geelikynsien paras puoli ylipäätään on lakan erinomainen pysyvyys – sano hyvästit jatkuvalle lohkeilulle!
 • Huolitellut kädet tuovat yllättävän paljon iloa
 • Värit toistuvat kirkkaina ja juuri sellaisina kuin haluat
 • Geelilakka suojaa omaa kynttä ja se kasvaa paremmin
 • Säästät piiiiitkän pennin!
 • Voit tehdä myös kavereille
 • Sinun ei tarvitse olla riippuvainen muiden aikatauluista ja tehdä varauksia hyvissä ajoin. Lakkaat ja poistat lakat silloin kun itsellesi sopii
 • Voit vaihtaa väriä aina kun siltä tuntuu
 • Voit huoltaa kynnet itse
 • Kynsitaiteiluista voit tehdä itsellesi hauskan harrastuksen, koristelumahdollisuudet ovat loputtomat ja taidot kehittyvät harjoitellessa

Alla olevissa kuvissa koristeita, joita tilauksessani tuli mukana. Kuvissa näkyy myös liima, jonka avulla timanttien sun muiden pitäisi pysyä kynnessä kuin perisynti. Koristeita löytyy myös joka lähtöön, te muut harakat, katsokaa omalla vastuulla.

kynsien koristelu kotona
kynsien koristelu kotona

Vinkkejä kynsien geelilakkaukseen kotona

✅ Toistan aiemmin mainitsemani vielä uudestaan; Älä koskaan käytä geelilakkoja suorassa auringonvalossa, sillä auringonvalo kuivattaa ne purkkeihinsa!

✅ Kiinnitä erityistä huomiota kynsinauhoihin ja kynnen reunoihin. Älä lakkaa niiden yli! Mikäli et omaa aivokirurgin tarkkaa kättä, suattaapi kuitenkin rapatessa roiskua. Tässä tapauksessa siisti ylimenevät lakat siveltimellä tms. pois. Siisti kynsinauhat kynsinauhatyöntimellä ( tämä metallinen on hommaan erittäin hyvä!).

✅ Tee ohuita lakkakerroksia. Mikäli väri ei ole tarpeeksi intensiivinen, tee toinen kerros, älä paksumpaa. Paksu lakkakerros valuu uunissa kynnen yli.

✅ Lakkaa huolellisesti myös kynnen kärjen yli, tämä sulkee lakkauksen ja pidentää kestoa.

✅ Mikäli lakkaus ei lähde nätisti irti, älä revi vaan liota lisää!

✅ Jos lakkaa leviää kynsinauhoille, lakasta voi pyyhkiä tahmakerroksen ja varovasti viilalla siistiä reunoja. Älä viilaa kynnen kärkeä, sillä se poistaa lakan kynnen kärjestä ja lakkaus saattaa ruveta kärjestä hapsottamaan.

✅ Geelilakkaus on tekniikkalaji, jonka oikeaoppinen suoritustapa on seuraavanlainen:
– Pyöritä liika lakka pullon sisäkaulaan
– Aseta suti keskelle kynttä ja työnnä sutia kynsinauhaa kohti
-Paina sutia kevyesti niin, että harjakset leviävät kynnen toiselle sivulle ja vedä kohti kärkeä, toista toiselle puolelle
-Nyt kun ohut liukastuskerros on tehty, ota pisara geeliä sutiin ja työnnä kohti kynsinauhaa, sitten todella kevyin ja nopein vedoin kohti kynnen kärkeä, jolloin lakka levittyy tasaiseksi paksummaksi kerrokseksi.

Aina kun johonkin hurahdan, tykkään hehkuttaa sitä kaikille 😀 Tämä geelikynsilakkaus on nyt uusin hurahdukseni ja suosittelen sitä lämpimästi kaikille, ketkä yhtään kynsien kanssa tykkäävät askarrella <3 Olo todellakin on kuin lapsella ( tai aikusella) karkkikaupassa, kun Cesarsshopin kynsitaide-valikoimaa selailee. Valikoimasta löytyvät tuotteet niin ammattilaisille kuin kotitekijöillekin.

Pitääpä vielä loppuun laittaa kuva, kun meidän 4v esikoinenkin innostui kynsitaiteesta.. Oli taas vähän turhan kauan hiljaista ja syykin selvisi pian, nukke oli saanut iloisen väriset kynnet niin käsiin kuin varpaisiin 😀

Ja hei, Seuraa meikäläistä instagramissa, niin et missaa menneitä ja tulevia, yhtä erinomaisia vinkkejä kaunimpaan arkeen!

nuken kynsien lakkaus

Osallistu arvontaan ja voita aloituspakkaus sekä geelilakka valitsemassasi värissä!

Instagramissani on nyt käynnissä arvonta, jossa voit voittaa tämän aloituspakkauksen sekä valitsemasi Bluesky-geelilakan!

Osallistua voit tiistaihin 2.8.2022 asti, arvonta suoritetaan keskiviikkona 3.8.2022 🙂