Porkkanakakku kääretorttu

Kuuluuko porkkanakakku kakkusuosikkeihisi? Siinä tapauksessa laita tämä kääretorttuversio ehdottomasti kokeilulistalle! Perinteistä kakkua nopeampi ja helpompi tapa saada herkkua pöytään, kuitenkaan mausta yhtään tinkimättä. Tämä rulla katosi parempiin suihin alta aikayksikön, testiryhmän koostuessa 1-39 vuotiaista.
Leivottiin ja koristeltiin tämä yhdessä perheen neljävuotiaan kanssa. Koristelujen suhteen ei näkemyseroja ole; pastellivärejä ja mahdollisimman paljon, kiitos. Like mother, like daughter.
Ja kyllähän leipomuksen sisältämä porkkana lasketaan siihen puoli-kiloa-päivässä-suositukseen, joten kannattaa ottaa oikein iso pala… Ja vinkki myös tonne suolaisten puolelle jos porkkana maistuu, nämä porkkanasämpylät ovat meidän perheen suosikki!
Mikäli haluat täytteestä muhkumman, suosittelen tuplaamaan täytteen määrän. Tämä pienempi määrä kyllä toimi ja antoi mehevyyttä, mutta jos täyte on se juttu, tuplaa. Itse lisäsin taikinaan vielä piparkakkumaustetta, koska tykkään tosi mausteisesta porkkanakakusta, mutta onnistuu kyllä ilmankin.
Porkkanakakku kääretorttu resepti
Pohja:
2 huoneenlämpöistä mnaa
2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasooaaa
2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
(1 tl piparkakkumaustetta, mikäli sattuu löytymään)
Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl tomusokeria
Tee näin:
- Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi (sähkövatkain tai monitoimikone) ja lisää vaahtoon varovasti voisula.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Siivilöi kuiva-aineseos taikinan joukkoon ja kääntele varovasti tasaiseksi nuolijan avulla, ettei taikina lässähdä.
- Lisää porkkanaraaste.
- Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle. Levitä tasaiseksi.
- Paista 200 asteessa 10-12 minuutin ajan, tarkkaile ettei pala. Anna jäähtyä hyvin.
- Tee täyte. Vatkaa voi ja tuorejuusto sekaisin ja lisää vielä tomusokeri. Anna täytteen tekeytyä hetki jääkaapissa.
- Ota puhdas leivinpaperi ja sirottele sen päälle n. puoli ruokalusikallista sokeria. Kumoa jäähtynyt pohja varovasti sen päälle ja irrota uunissa ollut leivinpaperi pinnalta.
- Levitä täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle, mutta jätä uloimmaksi jäävä pitkä sivu muutaman sentin matkalta tyhjäksi, ettei täyte kääriessä pursuile ulos.
- Kääri torttu leivinpaperin avulla tiukaksi rullaksi ja laita pariksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
- Koristele!