Tee itse rakennekynnet kotona – Geelitippi uutuus 2023

*tuotteet saatu

Ihailetko upeita, pitkiä rakennekynsiä, muttet jaksaisi/kukkaro ei kestä jatkuvaa huolloissa juoksemista? Jep, samma här. Kauniit kynnet ovat yksi parhaista ”asusteista”, mutta kyllä niiden ylläpidossa hommaa riittää ja rahaa palaa. Erityisesti harmittaa, jos yksi kynsi napsahtaa poikki. Aivan liian vaivalloista ainakin meikäläiselle lähteä sitä fiksaamaan, vaikka kyllähän se epäsiisti kynsiriepu sotkee koko huolitellun lookin. First world problems, tiedetään tiedetään. Mutta kehitys kehittyy ja julistan täten teille ilosanoman; nyt voit tehdä aidosti hyvännäköiset rakennekynnet itse!

Geelitipeillä teet näyttävät kynnet kotona

Kun taas kerran selaillessani kynsien karkkikauppa Cesarshopin valikoimaa törmäsin uutuustuote geelitippeihin, heräsi kiinnostus heti. Tekniikka, jolla voit tehdä salonkitasoiset, pitkät kynnet itse kotona? Kylläpä kiinnostelee! Uusinta uutta rakennekynsirintamalla ovat nimittäin ns. geelitipit, joiden avulla voi kotona toteuttaa jos jonkinlaista kynsitaidetta. Mikä parasta, kynnet myös kestävät viikkoja hyvänä ja näyttävät upeilta. Alla olevassa kuvassa ensimmäiset itse tekemäni versiot.

 Olen saanut tuotteet tähän postaukseen Cesarshopista, mutta mielipiteet ovat täysin omiani. Ja rehellinen mielipide on, että mä olen aivan myyty tähän tekniikkaan ja näyttäviin kynsiin!! Kynsien laittoa voisi sanoa jo harrastukseksi.

 

Kirjoitin aiemmin itse tehtävästä geelilakkauksesta, joka on ollut kesästä asti kynsissäni joka päivä. Paluuta tavislakkoihin ei vaan enää ole, kun on aidosti pysyvän lakan makuun päässyt…Edellä mainitut geelilakat omissa kynsissä siis pysyivät nonstop siihen päivään asti, kun kokeilin ekan kerran näitä geelitippejä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä se! Ja tämähän on siis täysin makuasia, tykkääkö huolitelluista omista kynsistä, vai pitkistä ja näyttävistä rakenneversioista. Ensimmäiseen vaihtoehtoon geelilakka on loistava, jälkimmäiseen taas nämä geelitipit.

Geelitipit ovat myös kevyttä ja joustavaa materiaalia aidon kynnen tyyliin, joten jos kolautat kynnen johonkin antaa se vähän periksi, eikä kolautus satu yhtä saamaristi kuin perinteisten rakennekynsien kanssa!

Geelikynsien teko itse

Kaikista helpointa on ostaa Blueskyn valmis aloituspakkaus, jonka mukana tulee lähes kaikki, mitä upeat kynnet vaativat. Tässä kalliissa maailmassa vajaa sata euroa tuosta setistä on todella sopuhinta sen tuomaan iloon nähden! Omasta kokemuksesta suosittelen ehdottomasti laittamaan kynsitipin alle Bluesky ridge filler base coat:ia, sillä se tekee oman kynnen päälle kerroksen, jossa tippi pysyy paremmin kiinni. Lisäksi kannattaa ostaa tippileikkurit, jos haluaa kynsiä napsia lyhyemmäksi. Värilakat ja koristeet ovatkin sitten toinen tarina, sillä niistä on mahdoton valita vain muutamaa…

Kynsien tekeminen on mielestäni sinänsä helppoa, mutta askartelumieltä ja aikaa sessioon kannattaa varata. Tosin, kyllähän kynsisalongissakin helposti pari tuntia vierähtää ammattilaisellakin. Vaikein kohta on, kun itse tippi pitää kiinnittää valon avulla kynteen ja pitää siitä samalla kiinni, että tippi kiinnittyy oikeaan paikkaan.

Ensimmäisiä kynsiversioitani pidin puolitoista viikkoa ja tässä ajassa yksi kynsi napsahti irti. En siis poistanut kynsiä sen takia, että olisivat olleet huonossa kunnossa, vaan syy oli puhtaasti halu vaihtaa väriä 😀 ! Kynsien pysyvyys korreloi suoraan sen kanssa, kuinka huolellista jälkeä teet. Parhaimmillaan kynnet pysyvät hyvinä viikkoja. 

Vaiheita näyttää olevan tosi monta, mutta kun lähdet tekemään ei se oikeasti ole niin monimutkaista tai vaikeaa. Aikaa kannattaa kuitenkin varata riittävästi. Katso myös tutoriaali kynsien tekoon täältä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näin teet geelikynnet itse:

Valmistele kynnet:
 1. Valitse tasainen alusta, joka ei ole suorassa auringonvalossa. Huomioi, että auringonvalo kovettaa geelilakan – myös epähaluttuihin paikkoihin kuten siveltimeen ja pulloon. 
 2. Ota esille kaikki tarvittavat ainesosat käden ulottuville  ja kytke Bluesky-lamppu seinään.
 3. Pese ja kuivaa kädet hyvin.
 4. Työnnä kynsinauhat huolella pois kynsipedin päältä ( lue alta lisää siistien kynsinauhojen merkityksestä!)
 5. Hio kynnet kevyesti bufferin avulla.
 6. Pyyhi kynnet cleanser wipes- liinojen avulla.
 7. Lakkaa kynsille tasainen kerros Bluesky PH Bond-kynnen kuivattajaa. Varo kynsinauhoja. Voit laittaa tätä kaksi kerrosta, jotta kynsi on varmasti tarpeeksi kuiva. 
 8. Anna kynsien kuivua hetken aikaa ( alle minuutti riittää) itsekseen, älä laita lampun alle.
 9. Lakkaa kynsille kevyt, tasainen kerros Bluesky Acid Free Primer:ia. Varo kynsinauhoja.
 10. Anna kynsien kuivua hetken aikaa ( alle minuutti riittää) itsekseen, älä laita lampun alle. 
tee itse geelikynnet

Kiinnitä geelitipit:

 1. Valitse huolellisesti oikean kokoinen geelitippi jokaiselle kynnelle. Tipin tulisi peittää koko kynsipeti. Jos tippi on liian iso tai väärän mallinen voit viilata sitä sopivammaksi. 
 2. Lakkaa ohut, tasainen kerros Bluesky Strong Adhesive lakkaa omalle kynnellesi. Kuivata lampun alla 60 sekuntia. Mikäli käytät Ridge filler base coat:ia, ei tätä vaihetta tarvitse tehdä.
 3. Lisää Bluesky Strong Adhesive lakkaa geelitipin sisäpinnalle, alueelle joka tulee kynsipedin päälle. Paina geelitippi kynnen päälle tarkasti oikeaan kohtaan, varmistaen ettei kynnen ja tipin väliin jää ilmakuplia. 
  Pidä geelitippiä paikallaan ja koveta kynttä n. 15 sekunnin ajan kiinni pitäen ( tämä on se kynsien teon vaikein vaihe IMO). Päästä tipistä irti ja koveta kynttä vielä 45 sekunnin ajan.
  Toista kaikille kynsille.
 4. Pidä geelitippiä paikallaan ja koveta kynttä n. 15 sekunnin ajan kiinni pitäen ( tämä on se kynsien teon vaikein vaihe IMO). Päästä tipistä irti ja koveta kynttä vielä 45 sekunnin ajan.
 5. Toista kaikille kynsille.

Bluesky geelitipit

 

Lakkaa geelitipit:

 1. Hio geelitipin pinta kevyesti bufferilla, jotta lakka tarttuu paremmin.
 2. Puhdista pinta.
 3. Lakkaa kynnet kevyesti ohuella kerroksella Bluesky geelilakkaa ja koveta lampun alla 60 sekunnin ajan.
 4. Jos haluat voimakkaamman värin, toista lakkaus. Yleensä kaksi kerrosta riittää!

Viimeistele:

Lakkaa kynnet viimeiseksi ohuella kerroksella Bluesky No Wipe Top Coat:illa ja koveta uunissa 60 sekunnin ajan. 

Geelitippien poisto 

Kynsien poisto on mun mielestä se tylsin vaihe. Kun kynnet ovat aikansa eläneet tai haluat ihan vain vaihtaa väriä, tarvitset poistolappuja ( tai poistoainetta) , karhean viilan ja mielellään klipsit, jotka pitävät poistoaineen tai laput tiukasti paikallaan edesauttaen liuotusta.

Leikkaa kynnet tippileikkureilla lyhyiksi ennen liuotusta. Viilaa ensin karhealla viilalla kynsitipin pinta rikki ja tämän jälkeen liota kynnet pois poistoaineen avulla. Viimeistele kynsinauhatyöntimillä, joiden avulla saat raaputettua kynnenjämät pois.  Öljyä kynnet kynsinauhaöljyllä!

Siistien kynsinauhojen merkitys

Rakennekynsien käyttäjien tulisi kiinnittää erityistä huomiota kynsinauhoihin. Kynsinauha on ihopoimu, joka peittää ja suojaa kynnen juurta. Jos kynsinauha on kasvanut kynteen kiinni ( ja näin se luontaisesti tekee), eivät rakennekynnet kiinnity kunnolla.

Toisin kuin voisi luulla, kynsinauha ei ole samanlaista ihoa kuin muualla kehossa. Kynsinauha on keratiinia eli samaa materiaalia kuin kynsi, vain vähemmän kovaa. Kynsinauhan pehmentäminen ja työntäminen kynnen päältä pois estää kynsinauhaa kasvamasta kiinni kynteen. Kynsinauhoja tulisikin pehmentää öljyn avulla. Erityisesti kynsien poiston jälkeen hoida kynsinauhat kynsinauhaöljyllä. Kynsinauhaöljyä ei kannata käyttää ennen rakennekynsien tekemistä, sillä kaikki ylimääräinen kosteus vaikuttaa pysyvyyteen negatiivisesti.

Työnnä siis kynsinauhat siihen tarkoitetun tikun (metallinen tai puinen) avulla pois kynsipedin päältä ja öljyä kynsinauhoja säännöllisesti- tuppaa harmillisesti itseltänikin unohtumaan!

Vinkkejä ja huomioitavaa geelitippien tekemisessä itse:

  • Kuten rakentamisessa tai vaikkapa meikkaamisessa, pohjatyöt ovat kaiken A ja O. Älä skippaa yhtään vaihetta ja tee työvaiheet pikkutarkasti.
  • Paina geelitippi tiukasti omaan kynteen kiinni, ettei ilmakuplia jää väliin.

  • Kiinnitä erityistä huomiota kynsinauhoihin.
  • Käytä paremman pysyvyyden takaamiseksi Bluesky ridge filler base coat:ia.

  • Käytä kynsiä tehdessäsi erinomaista valaistusta. Itsellä oli apuna ring light.

  • Hio geelitipin pinta kevyesti bufferilla kauttaaltaan ennen värilakan laittoa. Väri tarttuu epätasaisesti täysin sileälle pinnalle.

  • Kuivaharjoittele oikeaa tekniikkaa, jolla saat lampun alla toisella kädellä pidettyä kynnestä kiinni. Kun liima on laitettu paikalleen, jotta kynsi asettuu oikeaan paikkaan tulee sitä alkuun tukea  kiinnipitämällä.

  • Voit leikata ja viilata geelitippejä sopivan kokoisiksi. Mikäli haluat tipistä lyhyemmän, kannattaa se leikata siihen tarkoituilla leikkureilla vasta, kun se on kiinni kynnessä.
  • Valmiita tippejä on eripituisia ja -mallisia. 
  • Kynsien koristelussa vain mielikuvitus on rajana! Cesarshopilla on pyörryttävä määrä glitteritä, timantteja ja vaikka mitä kynsikoristeita!
  • Käytä timanttien kiinnittämiseen Bluesky decor gel-liimaa. Tämä kovettuu myös valon avulla ja kyllä muuten pysyy dimangit yhtä hyvin kuin itse kynnet!

Mitkä kynsilakat sopivat geelitippien kanssa?

Mullahan oli entuudestaan jo melko kattava värivalikoima geelikynsilakkoja, joten ihan parasta olikin, että ne sopivat myös geelitippien kanssa käytettäväksi. Nämä  geelilakat ovat käytännössä ihan eri tuote kuin tavallinen kynsilakka. Tavallinen lakka on niinkuin maalia, nämä ”muovi”pinnoite. Normaalia kynsilakkaa voi käyttää geelitippien kanssa, ja ne pysyvätkin niissä paremmin kuin luonnonkynnellä. Geelipäällyslakkaa ei kuitenkaan tulisi laittaa normaalin kynsilakan päälle.

Kuten aiemmin olenkin jo maininnut, Cesarshopilla on MIELETÖN värivalikoima Blueskyn geelilakkoja, koti-ja ammattilaiskäyttöön. Nuo mustat purkit ovat meille kotiharrastelijoille. Että jos jotain väriä ei löydy, sitä tuskin on olemassakaan…

Loppuun vielä varoituksen sana, tähän harrastukseen jää hyvin äkkiä koukkuun! Once you go kauniit kynnet, you never go back. Onneksi tämä ei ole harrastus kalleimmasta päästä.

Bluesky geelilakka

Ihailetko upeita, pitkiä rakennekynsiä, muttet jaksaisi/kukkaro ei kestä jatkuvaa huolloissa juoksemista? Jep, samma här. Kauniita kynsiä on ihana ihastella, mutta kyllä niiden ylläpidossa hommaa riittää ja rahaa palaa. Erityisesti harmittaa, jos yksi kynsi napsahtaa poikki. Aivan liian vaivalloista ainakin meikäläiselle lähteä sitä fiksaamaan, vaikka kyllähän se epäsiisti kynsiriepu sotkee koko huolitellun lookin. First world problems, tiedetään tiedetään. 

Kun kynsien karkkikauppa Cesarshopin valikoimaa taas kerran selaillessani törmäsin uutuustuote geelitippeihin, heräsi kiinnostus heti. Tekniikka, jolla voit tehdä salonkitasoiset kynnet itse kotona? Kyllä kiinnostelee!

Uusinta uutta rakennekynsirintamalla ovat nimittäin geelikynnet, jotka voit tehdä itse kotona! Ja mikä parasta, ne myös kestävät viikkoja hyvänä ja näyttävät upeilta. Kirjoitin aiemmin itse tehtävästä geelilakkauksesta, joka on btw ollut kesästä asti kynsissäni joka päivä. Paluuta tavislakkoihin ei vaan enää ole, kun on aidosti pysyvän lakan makuun päässyt…

Edellä mainitut geelilakat omissa kynsissä siis pysyivät nonstop siihen päivään asti, kun kokeilin ekan kerran näitä geelitippejä. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä se! Ja tämähän on siis täysin makuasia, tykkääkö huolitelluista omista kynsistä, vai pitkistä ja näyttävistä rakenneversioista. Ensimmäiseen vaihtoehtoon geelilakka on loistava, jälkimmäiseen taas nämä geelitipit.

Kynsien tekeminen on mielestäni sinänsä helppoa, mutta askartelumieltä ja aikaa sessioon kannattaa varata. Tosin, kyllähän kynsisalongissakin helposti pari tuntia vierähtää ammattilaisellakin!

Ensimmäisiä kynsiversioitani pidin puolitoista viikkoa ja tässä ajassa yksi kynsi napsahti irti. En siis poistanut kynsiä sen takia, että olisivat olleet huonossa kunnossa, vaan syy oli puhtaasti halu vaihtaa väriä 😀 !