Mielipiteitäni vanhemmuudesta ( joita ei ehkä kannata sanoa ääneen)

Koska tänään on ilmeisen itsetuhoinen olo, ajattelinpa heittää kehiin muutaman ehkä epäsuosiota -mutta varmasti myös samanmielisyyttä -herättävän mielipiteeni muksuhommiin liittyen! Inspiraatio tähän tuli kaverin kanssa käymäni keskustelun pohjalta, nämä siis aivan randomina ajatusten virtana. Ja muistetaanhan että ” Opinions are like assholes. Everybody has one and most of them stink.”

Mielipiteitäni liittyen elämään lasten kanssa

  • Kasvatusteoriat. Erilaisten kasvatusteorioiden orjallinen noudattaminen on meikäläisen mielestä hölmön hommaa. Jos et ihan vailla maalaisjärkeä ole ja omaat normaalin älykkyysosamäärän sekä tunneälyn niin kasvatuskirjoja ja teorioita ei tarvitse opiskella. Jos yrität orjallisesti toimia teoriasi mukaan on tuloksena burnout ja pettymys elämään. Jos jotain on ihan pakko lukea, lue Jari Sinkkosta.
  • Lapsen kieltäminen. Ilmeisesti maailmassa on oikeasti vanhempia, joiden mielestä lasta ei saa kieltää?Tiedoksi, ihan tutkitustikin tätä periaatetta noudattamalla muksustasi kasvaa narsistinen m*lkku ja sitä ei kukaan halunne. Kyllä se niin on että tässä maailmassa ei kaikkea saa tehdä mitä haluaa ja kannattaa tottua siihen pienestä pitäen.
  • Hankala lapsi. Jos koet, että vauvasi/lapsesi on erityisen hankala, löytynee syy usein peilistä ( pätee ensimmäisten kolmen kuukauden jälkeen). Kaikki vauvat esim. itkevät joskus, mutta harvoin ihan ilman syytä tai huvikseen. Lapsi peilaa hyvin tehokkaasti vanhempiensa mielen liikkeitä ja läsnäoloa, joten omaan fiilikseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja tehdä tarvittavat toimenpiteet asian korjaamiseksi.
  • Synnytyspettymys. Synnytys ei ole äitiä varten tehty käsikirjoituksen mukaan etenevä huviretki. Mikäli kaikki ei mennyt niinkuin ajattelit, voi mielessään toki olla pettynyt mutta noloa on lähteä syyttelemään sairaalan hoitohenkilökuntaa joka varmasti tekee parhaansa.
  • Sormiruokailu. Älä ota sitä niin vakavasti. Soseita ja sormiruokaa voi tarjota sekaisin. Aivan sama, kunhan jotain menee suuhun asti. Tee ruokailusta mieluummin kaikille kivaa ja rentoa. Kaupan soseet on ihan ookoo.
  • Lapseton ei voi tietää millaista on lapsiperhe-elämä. No ei vaan voi, emminäkään tiedä millaista on olla Amerikan presidentti, voin vain kuvitella. Se mitä näkyy kyläillessä ei ole totuus. Yhtä yllätystähän tämä on itellekin ollut. Vapaaehtoinen lapsettomuus on yhtä hyvä kuin lapsellisuus, mutta kumpikaan ei saa dissata toista.
  • Parikymppinen ei voi tietää varmaksi haluaako joskus lapsia. Nyt kun on trendikästä ratkoa Suomen syntyvyysongelmaa kyselemällä kansalaisten mielipiteitä lastenhankinnasta, vastaa moni parikymppinen että on vapaaehtoisesti lapseton eikä niitä koskaan halua. Ja tilastoihin päätyvät nämä vapaaehtoisesti lapsettomien nuorten luvut. Täti kertoo että mielipide voi muuttua mooonta kertaa, nämä on nähty. Kysykää yli kolmikymppisiltä niin nähdään se lopullinen halu lasten hankintaan.
  • Tyttöjen ja poikien puolet kaupassa. Älä jaksa loukkaantua että kaupassa on tyttöjen ja poikien puoli, enemmistöä tämä helpottaa shoppaillessa. Molemmat- ja myös ihan kaikki siltä väliltä- on yhtä hyviä ja shoppailla voit ihan kummalla puolella haluat. Liiallinen innokkuus sukupuolierojen hävittämiseen kääntyy itseään vastaan ja unisex-vaihtoehtoja kyllä löytyy myös. Meillä rakastetaan pinkkiä niin kauan kuin äiti saa päättää, kasvaessaan muksu päättäkööt itse mistä tykkää.

Noniin, kylläpä helpotti.

Samaa vai eri mieltä? Löytyykö muita vastaavia mielipiteitä? Kommenttikenttä on vapaa joten eikun avautumaan!