Miten irrottaa pinttyneet ruokatahrat syöttötuolista ( tai muista huonekaluista)?

Vauvojen ja taaperoiden vanhemmat tuntenevat tilanteen kun puurot ja perunamuussit ovat kuivuneet syöttötuolin pintaan ( tai lattiaan/pöytään/mihin ikinä) niin jämäkästi että niiden poistamiseen tarvitaan kutakuinkin talttaa ja vasaraa. Ohi suun kulkeutunutta ruokaa voi löytyä mistä tahansa ja jollei sitä välittömästi puhdista, on sen sotkun irrottaminen veemäisintä siivoushommaa ikinä. Meillä on tuo syöttötuolen klassikko, valkoiseksi maalattu Stokke, jonka maalipinnalle väkivaltainen poistaminen ei tee hyvää. Ja toisin kuin muovisia versioita, tätä ei voi kantaa safkaamisen jälkeen kylppäriin jossa sen suihkuttaisi puhtaaksi. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen! En muista enää että missä tähän vinkkiin alunperin törmäsin, mutta tällä tekniikalla on sotkut irrotettu jo pidemmän aikaa. Pinttyneimmätkin kaurapuurot liukenevat kutakuinkin vartissa.

Tarvitset vain:

  • Pari-kolme ohutta vauvan harsoa
  • Yleispuhdistusainetta
  • Vettä
Tämä sotku on vielä PIENTÄ
stokke syöttötuolin puhdistaminen
Harsot, nuo monikäyttöisimmät kodin tarvikkeet

Suihkuta syöttötuolin pintaan ohuesti yleispuhdistusainetta. Kastele harsot vedellä ja purista ylimääräiset vedet pois. Asettele harsot tiiviisti syöttötuolin päälle ja anna vaikuttaa jokunen hetki. Pyyhkäise tuoli harsoilla kevyesti ja tadaa- pinttynyt lika irtoaa käden käänteessä ilman minkäänlaista hankaamista!