Helppo ( ja herkullinen) macarons resepti

Jos on syönyt vain pahvin makuisia kaupan pakastemacaronseja, on ehkä jäänyt paitsi siitä, miten herkullisia nämä söpöt minileivokset voivat olla. Aina kun lapsi nukahtaa, on mulla tapana keksiä itselleen jotain tuiki tärkeää tai epätärkeää tekemistä (sen sijaan että vaikka itsekin lepäisi), niin tällä kertaa tuli yhtäkkinen pakko leipoa macaronseja. Tämä macarons resepti oli sellainen, jolla ainakin itse näin macarons-amatöörinä onnistuin. Mutta keittiövaa’an tähän hommaan tarvitsee!

Nämä macaronsit ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin niiden koostumus on sellainen puraistessa sisältä hieman tahmea ja mautkin korostuvat. Täytteen ( ja macaronsien värien) kanssahan voi sooloilla loputtomiin, mullä oli nyt makuvalintana mustikka-valkosuklaa. Joka oli muuten hyvää. Oli myös todellista lähiruoka-luomu-superfoodia, eli omin kätösin Kauniaisten metiköstä poimittua mustikkaa. Toisin kun eräs ex-kansanedustaja, en kehota ketään menemään metsään risuja keräämään, mutta mustikoita sitävastoin kyllä! Ainakin täälläpäin tuntuu olevan hyvä mustikkavuosi, meillä onkin perinteenä lenkin yhteydessä kerätä pari desiä talteen.

macarons resepti

Macaronsit mustikka-valkosuklaatäytteellä

Macaronsien resepti

(Tarvitset keittiövaakaa!)

90 g kananmunan valkuaista ( 3 kpl)
1/4 tl suolaa
30 g sokeria ( 2 täyttä rkl)
110 g mantelijauhetta ( n. 2,5 dl)
200 g tomusokeria
elintarvikeväriä jauheena

 1. Erottele valkuaiset leivontakulhoon ja lisää suola niiden joukkoon. Vatkaa sähkövatkaimella hetki ja lisää sokeri parissa erässä. Vatkaa vaahto kovaksi ja kiiltäväksi, johon muodostuu huippuja (tähän menee useita minuutteja).
 2. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri esimerkiksi tehosekoittimessa keskenään, niin että ne sekoittuvat mahdollisimman tasaisesti. Siivilöi mantelijauho-sokeriseos valkuaisvaahdon joukkoon niin, ettei mukana mene yhtään paakkuja.
 3. Lisää värijauhe seokseen ja kääntele nuolijalla tasaiseksi massaksi, älä enää sekoita sähkövatkaimella.
 4. Lusikoi taikina pursotuspussiin, josta pursotat leivinpaperille (joka leivinpellin päällä) kolikon kokoisia kekoja. Kokeile oikeaa määrää varovasti, sillä massa leviää hieman. Varo siis tekemästä liian isoja kekoja! Tasoita pinta kostealla sormenpäällä.
 5.  Anna pohjien seistä huoneenlämmössä leivinpaperin päällä noin tunnin verran, niin että pinta nahkeutuu.
 6. Kuumenna uuni n. 140-150 asteeseen. Paista pohjia n. 20 minuutin verran.
 7. Anna jäähtyä täysin ennenkuin yrität nostaa niitä leivinpaperista! Tähän kuluu helposti tunnin verran.
 8. Valmista haluamasi täyte ja täytä macaronsit!

 

Mustikka-valkosuklaa täyte macaronseihin

100 g mustikoita
150 g valkosuklaata
0,5 dl kermaa
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)

 1. Soseuta mustikat (esim sauvasekoittimella) tasaiseksi massaksi.
 2. Sulata valkosuklaa mikrossa matalalla lämmöllä tai vesihauteessa.
 3. Lisää kerma valkosuklaaseen ja sekoita hyvin.
 4. Lisää mustikkasose ja vaniljakreemijauhe valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vaniljakreemijauhe ei ole pakollinen, mutta tekee massasta kiinteämpää.
 5. Nosta seos jääkaappiin jäähtymään.
 6. Täytä macaronpohja täytteellä ja nosta toinen puolikas hatuksi päälle.
 7. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.