Polkupyörän maalaus itse

maalaa polkupyörä itse

Tuotteet saatu Maston

Meidän lähellä on kampaamo, jonka edessä on aina kesäisin kukkasin koristeltu, pinkiksi maalattu polkupyörä. Tämä pyörä ilahduttaa joka kerta kun sen ohi kävelee, joten se toimi inspiraationa omaan tuunausprojektiini!

Mieheni ikivanha, Kultasiipenä tunnettu fillari sai arvoisensa päätöksen..tai ei oikeastaan päätöksen vaan koki uudelleensyntymän! Siitä tuli mitä ihanin kukkateline ja koriste ulko-oven eteen. Koska mieheni mielestä kaiken EI tarvitse olla pinkkiä ( en ymmärrä…), päädyin valitsemaan väriksi mintunvihreän. Ja tuo mintunvihreä väri on kertakaikkiaan täydellinen! Kyseessä on tämä väri. Tarakan kori on spreijattu värillä kanervanpunainen. Yhden polkupyörän spreijaamiseen kannattaa varata 3 purkkia spraymaalia. Kuluvan maalin määrä hieman vaihtelee, tietty pyörän koosta riippuen ja haluatko maalata kaikki osat (esim renkaat myös. Niihin kuluu paljon maalia).

Spraymaalaus on oikeasti tosi helppoa, kun vaan noudattaa ohjeita. Se on myös todella nopeaa ja lopputulos tasainen siveltimellä sutimiseen verrattuna! Maalaamisessa vain mielikuvitus on rajana; voit maalata lähes pintoja kuin pintoja. Käytä vain pinnalle sopivaa primeria pohjamaalina. Itse olen maalannut spraymaalilla myös kukkaruukkuja, jotka nyt odottavat yöpakkasten loppua ja kesäkukkaistutuksia.

kukkakoriste polkupyörä

Koska polkupyörän purkaminen on helpompaa kuin sen kokoaminen täysin toimivaksi menopeliksi, suosittelen kotituunaajia maalaamaan vain koristekäyttöön tulevan fillarin. Itse en ainakaan osaisi osiksi puretusta pyörästä koota soivaa peliä… Toki jos olet meikäläistä kätevämpi käsistäsi niin mikäs siinä, senkun maalaat vaikka useamman tonnin sähköpyörän!

Miten maalata polkupyörä?

Pura polkupyörä osiin.

Hio kaikki maalattavat pinnat . Voit käyttää karhunkieltä tai vaikkapa poraan kiinnitettävää hiomapäätä.

Puhdista pyörä esim. asetonilla.

Spreijaa pinnat pohjamaalilla

polkupyörän spraymaalaus

Spreijaa kaksi ohutta kerrosta haluamaasi väriä. Noudata purkista löytyviä ohjeita!

polkupyörän spraymaalaus

Spreijaa päälle vielä päällyslakka ja koko kulkupeli ( tämä on se vaikein vaihe.)

polkupyörän spraymaalaus

Tadaa, valmis! Eikun ulos ja kukkia kyytiin.

Maalaa polkupyörä itse

Vinkit spraymaalaamiseen

  • Suojaa ympäristö hyvin roiskeilta. Spreijaa vain hyvin ilmastoidussa tilassa tai ulkona.
  • Käytä pinnalle sopivaa pohjamaalia. Muovipinnoille plastic primeria, monille muille pinnoille sopii yleisprimeri.
  • Ravista purkkia riittävän kauan! Älä oikaise tässä, vaan ravista kiltisti se kolme minuuttia.
  • Lue purkin ohjeet huolellisesti.
  • Spreijaa ensi suihkaus ilmaan ja ohjaa tasainen suihku siitä kohti maalattavaa kohdetta. Suihkuta ohuita kerroksia ja anna kuivua välissä purkin ohjeen mukaan ( 3-5 minuuttia).
  • Esimerkiksi polkupyörän pyörissä maalattava pinta-ala on pieni, mutta maalia kuluu silti lähes yhtä paljon kuin ”kiinteään” pinta-alaan. Spraymaali ei osaa hakeutua pelkkiin maalattaviin osiin, vaan sitä menee väistämättä hukkaan suoja-alustaan.

Lue lisää ideoita ja vinkkejä Mastonin sivuilta, mutta varoituksen sana! Näihin maalaushommiin jää koukkuun…