Askartele kreppipaperista | Tee DIY kranssi tai vappuhuiska!

Kaupallinen yhteistyö Suomalaisen Kirjakaupan kanssa

Tässä DIY-kranssissa ja vappuhuiskassa inspiraation lähteenä oli tietysti kulman takana kurkkiva Vappu! Ei Pimiä, vaan se juhlapyhä, joka toimii lähtölaukauksena kesään. Vappu on juhla, mikä on täynnä värejä. Vappuna luonto herää ja maasta alkaa puskemaan mitä kauniimpia väriyhdistelmiä kukkien muodossa. Ja mä RAKASTAN kukkia.

Elävät kukat ovat paras sisustuselementti mitä tiedän, ne nostavat tilan kuin tilan ihan uudelle levelille. Niiden ainoa huono puoli on lyhyt elinikä, mokomat tuppaavat ainakin minun hellässä huomassani lakastumaan harmillisen nopeasti. Kranssit ovat ihania koristeita, mutta näissä kauniit kukat kuolevat nopeammin kuin vauva löytää kylppärin lattialle jätetyn vessaharjan.

Tässä on kuitenkin ratkaisu ongelmaan; DIY-kranssi värikkäillä kreppipaperikukilla! Ei kastelua, ei lakastumista, ei varisemista, ei allergisointia.

DIY-kranssi kreppipaperikukista on lähes ikuinen koriste, joka piristää vaikkapa ovea tai seinää. Parastahan myös on, että värimaailman voit päättää itse!

Alta löydät ohjeet kreppipaperiaskarteluun niin DIY-kranssille kuin vappuhuiskaan. Kranssi vaatii hieman enemmän näpertelyä, mutta vappuhuiska valmistuu nopeasti myös kömpelökätiseltä.

Näin teet DIY-kranssin kreppipaperikukilla

Tarvitset:

diy kranssi kreppipaperista

Leikkaa kreppipaperista 12 kpl kukan terälehtiä, kaksi lehteä ja yksi suorakaiteen muotoinen pala. Huom! Leikkaa kreppipaperi ”syiden” mukaisesti, niin kukista tulee jämäkämpiä!

Kierrä vihreää kreppipaperia metallilangan ympärille varreksi.

Ota kahdeksan kappaletta heteitä ja sido ne metallilangalla keskeltä nipuksi

Kiepauta suorakaiteen muotoinen pala keskeltä ympäri niin, että siitä tulee rusetin muotoinen. Taita niin, että päät koskevat toisiaan. Tästä tulee kukan keskusta.

Sujauta hede-nippu kukan keskustan läpi ja liimaa kuumaliimalla varteen kiinni,

Muotoile kukan terälehdet allaolevan kuvan mukaisesti. Rypistele niitä hieman, jotta näyttävät autenttisemmalle kukalle.

Liimaa terälehdet kukan keskustan ympärille, Kiepauta vielä metallilankaa ympärille, niin pysyvät tiukasti paikallaan.

Lisää vihreät lehdet varteen kiinni. Laita varteen hieman kuumaliimaa ja kiepauta lehden toista päätä varren ympärille.

Tee kukkia niin monta kuin haluat ja sommittele ne metallikranssin ympäri!

Tästä tuli mun mielestä tosi kivan näköinen 🙂

DIY kranssi
DIY kranssi

Tee itse vappuhuiska

diy vappuhuiska

Tarvitset:

Tee itse vappuhuiska näin:

Leikkaa kreppipaperista sopivan kokoisia paloja, esim. 25* 50 cm pituisia, riippuen minkä kokoisen vappuhuiskan haluat. Huom! Leikkaa kreppipaperi eri suuntaan kuin sen syyt kulkevat, niin saat löysemmät huitulat! Jos haluatkin jämäkän huiskun, esim koristelutarkoituksiin, leikkaa syiden mukaisesti.

Suikaloi paperi, mutta jätä leikkaamatta viimeiset 2 cm niin, että suikaleet jäävät toisesta päästä yhtenäiseksi nauhaksi.

diy vappuhuiska

Maalaa puutikku haluamallasi värillä, tai käytä pitkää mehupilliä vartena.

Laita kepin/pillin päähän kuumaliimaa ja kieritä kreppipaperit sen ympäri. Laita liimaa myös kreppipaperikerroksien väliin.

Viimeistele leikkaamalla värikkäästä paperista suikale, jonka liimaat kiinnityskohdan ympäri.

Ja eikun huiskimaan!

Ihanaa kevättä ja tulevaa vappua!!