Omenapiirakka kauramurulla

kauramuru omenapiirakka

Jo pitkällä olevan elokuun kunniaksi pitää tietysti hyödyntää tämän vuoden loistavaa omenasatoa. Mustikkasato jäi suureksi harmiksi tänä vuonna surkeaksi, mutta omenoita ja vadelmia piisasi. Mustikkapiirakkahan meillä tehdään aina saman ohjeen mukaan (klik!) ja sain hiljattain kysymyksen että toimisikohan tuo omenaversiona. Eikun tuumasta toimeen ja testiin, paljastan heti alkuun loppuhuipennuksen eli kyllä toimii :). Tuli tosi hyvää, jätin vain tuon tuorejuuston pois ja lisättiin kylkeen vaniljakastike. Kaura toimii kyllä loistavasti sekä omenan että mustikan kanssa, ainakin omia suosikkeja on nää kauramurupiirakat. Ja samat sanat vaniljakastikkeesta/jäätelöstä! Mitä sitä muita piirakoita edes kokeilemaan.  Tämä, kuten kaikki muutkin omenapiirakat, on parasta tuoreena.

 

Kauramuru omenapiirakka

150 g voita
1,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl vaniljajugurttia
4-5 omenaa ( koosta riippuen)

Kauramuruseos päälle:
75 g voita
1,5 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita

Lisäksi:
Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä

Leikkaa omenat melko ohuiksi lohkoiksi. Voitele iso –vähintään 24 cm halkaisijaltaan oleva -piirakkavuoka. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri vaahdoksi keskenään. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon, koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen.

Sekoita erillisessä astiassa vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Kaada jauhoseos vuorotellen vaniljajugurtin kanssa voi-sokeri-munataikinan joukkoon, sekoita koko ajan sähkövatkaimella. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja asettele omenalohkot piirakan päälle tiiviisti.

Sulata kattilassa kaura-muruseoksen voi ja lisää voisulan joukkoon fariinisokeri sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakan päälle päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35 minuuttia  (vahdi ettei pala). Tarjoa heti ja lado kylkeen reilusti vanilja-asiaa, oli se sitten jäätelöä tai kastiketta.

 

kauramuru omenapiirakka