Beben 7 kk kuulumiset – parasta just nyt on…

Vauva E juhlii tänään jo seitsemän kuukauden ikää, seuraa siis pieni yhteenveto hänen lempparijutuistaan ja huimasta kehityksestä! Kuulemma vauvoilla kehittyy ensin joko suullinen ilmaisu tai liikkuminen, meidän neiti on ottanut selkeää etumatkaa jälkimmäisessä. Runoja hän ei vielä lausu tai puhu sujuvasti viittä kieltä, mutta vetelee hirveää vauhtia nelivedolla pitkin kämppää ja kiipeää – tai ainakin yrittää kiivetä – joka paikkaan. Muistona tuosta huimapäisyydestä löytyy muutama mustelma ja naarmuja, mutta suuremmilta vaurioilta on onneksi säilytty *koputan puuta*.

Oman nimensä hän tuntee selvästi ja ymmärtää varmasti paljon enemmän kun osaamme arvatakaan. Ei-sanankin luultavasti ymmärtää, mutta minkäänlaista vaikutustahan kieltämisellä ei toistaiseksi ole…Suosikkihommiin kuuluu kiipeilyn lisäksi aikakauslehtien repiminen, kenkäkaapin uudelleen järjestely ja kenkien maistelu sekä Onnikoiraparan häiritseminen. Myös keinumisen riemu on löytynyt, joten leikkipuistoissakin on jotakin kivaa tekemistä.

Tänne se lehti!!

Suurta hupia on myös veden juonti, jota varten ostettiin tuollainen Aventin kahvallinen pillimuki. E sai heti kiinni kupletin juonesta ja innostui veden imemisestä niin että sitä pitää vallan rajoittaa. Mutta pirun hyvä ensimuki juomista varten, suosittelen! Vettä tulee vain imemällä – ei siis kallistamalla mukia – ja vain vähän kerrallaan. Ruokahalu hänellä on pysynyt hyvänä eikä nirsoilua esiinny, kaikki tarjottu safka maistuu.

Erinäisten lempipuuhien parissa

Hienomotoriikassa on vielä kehittämistä, PAITSI kun kyseessä on minimaalisen pieni muovi -tai muu roska joka on tipahtanut lattialle. Tällöin pihtiote toimii täydellisesti ja ko. roska löytää välittömästi tiensä suuhun. Nämä mikromuovia hieman suuremmat palaset löydetään jopa pitkäkarvaisen maton uumenista, nähty on. Elo kotona on siis jatkuvaa lattian ynnä muiden pintojen skannaamista ettei mitään potentiaalisesti vaarallista loju pienen käden ulottuvilla sekä katsomista ettei kaveri halkaise kalloaan. Oliskohan se pehmustettu konttauskypärä sittenkin hyvä idea…

Tästä kuvasarjasta kolmas kuva olisi ollut vauva naama edellä lattialla jos ei olisi moista estänyt….

Ikuinen keskustelu äitiysloman ”loma”-sanasta on siis  vähintäänkin paikallaan… Mikäli lomalla tarkoitetaan rentoutumista ja iisisti ottamista tehden niitä asioita joita huvittaa tehdä. Ei ole löhölomaa tämä ainakaan, saati all inclusivea. Pikkuapinan vaatima 24/7 huomio ja kodin jatkuva siivoaminen ynnä muiden pakollisten asioiden hoito on ihan rehellistä duunia,  mutta en kyllä valita vaan tykkään yhä tästä elämäntilanteesta kovasti <3