Parempi – ja siistimpi- vaihtoehto maissinaksuille – ruisnaksut <3

Maissinaksuthan ovat kaikkien vauvaperheiden ruokaympyrän perusta, mutta olen hiljattain todennut että näille on olemassa myös huomattavasti parempi vaihtoehto. Kaverin suosituksesta ostin kotimaisia Naperonaksun ruisnaksuja, jotka ovat kotimaisia ja käytännössä pelkkää ruisjauhoa.  Ja luomuakin vielä. Kaikinpuolin terveellistä siis niin lapselle että aikuiselle! Aikuisen makuun tosin saattavat olla turhankin neutraaleja, joten sipsinkorvikkeen näistä saa vain hyvällä mielikuvituksella. Nämä ovat aavistuksen ”kovempia” kuin nuo maissiversiot, mutta muhjuuntuvat suussa yhtälailla. Toisinsanoen, ovat turvallinen vaihtoehto sormiruokailua opettelevan muksun äidin mielenrauhalle. Mutta siis mun mielestä täydellinen sormiruoka; terveellinen, ei sotke, on lapsen mieleen, turvallinen ja hyvää treeniä ruuan käsittelyyn suussa. Aina jos jotakin kehuu, lienee syytä myös mainita ettei kyseessä ole maksettu mainos 😀 (Enkä kyllä kehuis edes rahasta mitään mikä ei oo mieluista, toim huom.).

naperonaksu ruisnaksut
Mmmmm… naksuja

Naksujen pääsääntöisen käyttäjän, vauva E:n, mielestä nämä ovat ilmeisesti superherkkua ja omasta näkökulmasta parasta ruissinaksuissa on, että ne eivät tahmaa eivätkä sotke! Viattoman näköinen maissinaksuhan saa jäätävän sotkun aikaiseksi, mutta ruisnaksut eivät muhjuunnu ympäri vauvaa, vaatteita ja vauvan ympäristöä. Ei toivottavasti olla ainoa perhe jossa ruokapöydän reuna on kuorrutettu kuivuneella maissimössöllä … Mutta bebe suorastaan innostuu kun näitä ilmestyy käden ulottuville ja kuten itsellä käy niiden epäterveellisten sipsien kanssa, ei nämä todellakaan jää yhteen.

 

ruisnaksut naperonaksu
Käsi käy yhtä hanakasti kun äidillä sipsikulholla

Kaupassa näitä oli naturellin lisäksi ainakin mustikan makuisina, mutta meillä kokemusta on vain näistä maustamattomista. Ehkä ensi kerralla hullutellaan vaikka noilla mustikkaversioilla, mutta nämä kyllä jäävät aktiivikäyttöön ja maissinaksujen korvaajaksi 🙂