Vuosi 2018 pikakelauksella

Vuoden ykkösjuttu uuden vuoden aattona, näin iso jo :O

Niin se on taas yksi vuosi paketissa ja puhtaalta pöydältä uutta rakentamaan. Aika keinotekoinenhan tuo vuodenvaihteen rajapyykki on, mitäpä se automaattisesti muuta muuttaisi kun päivämäärään kirjoitettavan vuosiluvun. Alla pikakelauksella viime vuoden kohokohdat, voin vaikka sitten itse myöhemmin tarkistaa että mitä sitä on tullut tehtyä… Vanhemmuus kun perinteisesti on tuhonnut lähi-sekä kaukomuistin. Toivottavasti tuo muisti vielä aikanaan heräilemättä nukuttujen öiden myötä palautuu, mutta en kyllä henkeä sen suhteen pidätä. Onneksi nykyään on tuo puhelin mistä voi tarkistaa mitä millonkin on tehnyt, viime vuonna kuvia on tullut sattuneesta syystä räpsittyä enemmän kuin koskaan. On kyllä ollut kaiken kaikkiaan hieno vuosi ja toivottavasti nousukiito jatkuu tällekin vuodelle.

Tammikuu – Äitiysloma oli alkanut, joten päivät menivät pitkälti kotona. Leivoin pakkasen täyteen erilaisia herkkuja ja katsoin Netflixistä, HBO:sta, Viaplaystä sun muista kaiken katsomisen arvoisen. Ru Pauls drag race oli kyllä ihan ykkössuosikki, siitä meni kaikki tuotantokaudet putkeen (niitä oli aika monta) <3 Vointi oli oikein hyvä, joten ulkoilu kuului jokapäiväiseen rutiiniin eikä ihan päässyt siis mökkihöperöitymään.

E oli vielä apupöydän roolissa, kreisii

Helmikuu – Päivät lasketun ajan ( 6.2) jälkeen kuluivat hiiiiiiitaaaaasti. Vauvan syntymä 12.2. oli tietty vuoden ykkösjuttu joka vahvasti leimasi kaikkea tekemistä tähän päivään asti ja pitkälle tästä eteenpäin! Vauva oli heti tuttu ja superlunki kaveri, ainoa yö jonka hän on valvottanut oli ihan se eka yö heti syntymän jälkeen. Vähempikin shokki itkettää… Mahavaivoilta ei varmaan välty yksikään vauva ja iltahuuto tuli hieman myöhemmin toki tutuksi, mutta se pahin vaihe oli onneksi lyhyt. Öisin heräillään yhä useamman kerran, mutta ne ovat lyhyitä aikoja ja aamuisin nukutaankin pitkään.

vastasyntyneen kuvaus
Ihana pikku-muna

Maaliskuu – Oli helkkarin kylmä jos oikein muistan! Ongelmaa aiheuttikin miettiä, miten minityyppi puetaan ulos niin ettei ole kuuma eikä palele. Ulkoilu oli kyllä ihanan helppoa kun kaveri vaan makasi ja nukkui tyytyväisenä vaunuissa, toista se on joskus näinä päivinä XD  Ikinä ei ole näin paljon vieraita käynyt, kun kaikki tutut halusivat tulla bebeä katsomaan. Pakkasessa olevat leipomukset hupenivat siis alta aikayksikön. Ollaan ihan alusta asti käyty paljon eri paikoissa vauvan kanssa, eikä oikeastaan mitään ongelmia ole ollut. Ekan kerran käytiin ravintolassa syömässä koko perheen kera maaliskuun alussa.

Huhtikuu – Maalasin lastenhuoneen seinän aina vauvan nukkuessä päiväunia, tää oli eka kerta kun moista tein itse ja lopputuloksesta tuli oikein hieno ( esittelyssä TÄÄLLÄ). Bebe sai pitkään mietityn ja omasta mielestä tietysti hänelle täydellisesti sopivan nimen, Elle Aurora. Nimiäiskakun ( detalji tästä alla) kanssa meni niin pahasti hermot että vannoin pysyväni ikuisesti erossa sokerimassasta, tuo päätös on pitänyt tähän päivään asti.

nimiäisjuhla kakku
Neidin kakkukoristeet <3

Toukokuu – Mun vuoden lempikuukausi. Vietettiin ekaa äitienpäivää ja siitähän ne hirmuhelteet alkoivat. Äitienpäivänä oli täysi rantakeli, mikä on toki toukokuulle suht harvinaista. Ihana lämpö vain jatkui ja jatkui <3

Vauva 3 kk
Äitienpäivänä!

Kesäkuu – Lähdin Tallinnaan viettämään yön yli polttareita, eka -ja tähän asti myös vika – yö ilman vauvalaisen seuraa. Mutta hyvin pärjättiin kaikki! Matkustettiin Montenegroon viikoksi ja tämäkin matka meni kivuttomasti. Vaikka sääkartta näytti pahaenteisesti ukkosta ja sadetta koko meidän lomaviikoksi, opimme ettei se Montenegrossa pidä paikkaansa vaan ukkoset ovat hyvin paikallisia vuorten yllä.

vauvan kanssa matkalla
Meidän majoituspaikan edessä, ladies in blue stripes

Heinäkuu – Nautittiin Suomen kesästä ja rintareppuiltiin. Tää oli kyllä tosi kiva kapistus, mutta meillä käyttöikä jäi ilmeisesti aika lyhyeksi. Vaikea nähdä, että toi aktiiviliikkuja enää tässä mitenkään päin pysyisi tyytyväisenä :/

Tula free to grow

Elokuu – Helteille ei loppua näkynyt ja kesäksi bebelle ostetut Suomen normisäähän sopivat mekot ja pitkähihaiset jäivät käyttämättöminä kaappiin. Päästiin ekaa kertaa vauvavapaalle yhdeksi illaksi häähumuun. Häät on kyllä aina parhaita juhlia, etenkin vieraan ominaisuudessa 😛 Omia häitä ei ihan joka vuosi jaksaisi järkätä… Harjoiteltiin kovasti kiinteiden syömistä ja sotku oli joka aterian jälkeen ihan jäätävä. Edistystä on kyllä tässä hommassa tapahtunut huimasti ja nykyään onkin mahtavaa kun E syö samojakin ruokia meidän kanssa.

sormiruokailu sotku
Jälkipyykki ja karvainen puhdistuspartio apajilla

Syyskuu – Kuumin kesä naismuistiin oli takanapäin, mutta hurjan lämpimiä päiviä riitti vielä syyskuullekin. Hyvän ystävän häitä juhlittiin heti kuun alkuun, itse olin kaasona.

 

Lokakuu – Käytiin E:n kanssa mm. taidenäyttelyssä, Hoplopissa ja risteilyllä. Taas yksi uusi vauvakaveri tälle vuodelle syntyi, valitettavasti nimi jolla häntä totuin kutsumaan – Kikael – ei päätynyt lopulliseksi nimeksi.

Hoplop pallomeri
Discopallomeri, kuin siistii

Marraskuu – Eka isänpäivä, babyshowereita ja pikkujouluja, vuoden ankein kuukausi meni tällä kertaa ohi hyvinkin nopeasti!

Isänpäiväaamu

Joulukuu – Pääsin opiskelemaan digitaalista markkinointia, joten vuoden 2019 suunnitelmat selkiytyivät ainakin tämän osalta! Mies jäi isyyslomalle, joten lähdimme yhdessä arkipäiväreissulle länsinaapuriin. Vuoden viimeinen vauva lähipiiriin syntyi, tää oli hyvä vauvavuosi. Joulu meni hyvin perinteisissä merkeissä, sukuloinnin ja safkaamisen parissa ja jouluaaton ilma oli kerrankin täydellinen, hanget korkeat nietokset ja pakkasta, ihanaa! Vuodenvaihde ei olisi paljon rauhallisempi voinut olla, kotona istuttiin ilotulitteista stressaantuneen koiran kanssa. Meno äityi sen verran villiksi, että pari lasia viiniä toki nautittiin ja allekirjoittanut pysyi tulitikut silmissä hereillä juuri ja juuri vuodenvaihteen yli.

Seilorit lähdössä laivalle

Vuosi kakstuhattakahdeksantoista oli siis kerrassaan mainio, mutta vierivä kivi ei sammaloidu joten aina pitää jotain uusia -isoja ja pieniä – tavoitteita olla! Eikun siis aarrekarttaa askartelemaan  ja katsomaan mitä kivaa kuluva vuosi tuo mukanaan. Nykyään ehkä parasta on, ettei elä sellaista ”sitku”-elämää, eli ”sit ku mulla on sitä ja tätä olen tyytyväinen”, tuohan on ihmiselle hyvinkin tyypillinen ajattelutapa. Tavoitteita toki on, mutta elämä ei kulu odottaessa jotain tapahtuvaksi vaan sitä on tyytyväinen vallitsevaan tilanteeseen ja joka päivään!

 

Onnellista uutta vuotta kaikille!