Yksivuotisbileiden tarjoilut ja koristelut sekä hittilahja, lasten pallomeri

Kuva: Laura Kallahti Photography

Yksivuotissynttärit tuli ja meni, nyt taloudessa asuu vauvan sijaan siis ehta taapero. Taapero nimenä on kyllä varsin kuvaava, tyyppi on rohkaistunut nousemaan konttausasennosta kahdelle jalalle ja kävely on nimenomaan sitä taapertamista. Överisöpöä! Yksvee bileet kestivät koko viikonlopun, ensin juhlittiin perhepiirissä ja seuraavana päivänä kaverien kanssa. E sai lahjaksi mm. tuollaisen lasten pallomeren, mikä on kyllä ollut meillä ihan hitti. Vähän mietin etukäteen että onko pallomeri lattiatilaa vievä turhake, joskin kovin söpö turhake. Mutta ei, jokainen täällä vieraillut lapsi on ollut ihan fiiliksissä ja pallomeren omistaja itse istuu siellä joka päivä. Meillä siis ainakin on erittäin mieluinen lelu, vielä kun olisi sellainen pikku liukumäki jota pitkin pallomereen laskea… Ehkä kaksivuotislahjaksi?  Koska näissä juhlissa mentiin meiningillä All in, oli pukeutuminen tietty samaa luokkaa. Jos on tilaisuus käyttää tyllihametta, niin totta vie se käytetään!

samisteluasut
Onko meissä jotain samaa?
Pallomeri lapsille
Serkukset uimassa
pallomeri lapsille
Heti ne pallot tänne että pääsee uimaan!

Menuta mietin pitkään ja hartaasti, siis todella pitkään ja hartaasti…puhutaan viikoista believe it or not. Tarkoitus kun oli, että jokainen vieras löytäisi syötävää, iästä huolimatta. Erityistä pähkäilyä vaati kakun kuorrute, kartan sokerimassakuorrutteita kuin ruttoa… Päädyin sveitsiläiseen marenkiin ja se osoittautuikin oikein toimivaksi valinnaksi. Menee ehdottomasti jatkoon, helppo käyttää ja mahdollista värjätä haluamallaan tavalla. Koristelu oli tuttua linjaa, more is more. Lopulta menyy valikoitui seuraavanlaiseksi:

tarjoiluideat syntymäpäiville
Herkkua on siinä monenlaista

Yksivuotissynttäreiden menu

Naposteltavat:
Kurkku- ja porkkanatikkuja
Viinirypäleitä
Sipsejä
Popcorneja
Vauvojen naksuja

Makeat herkut

Minttusuklaa cupcaket
Porkkanakakku sitruunaisella täytteellä
Itse tehdyt överi suklaahippukeksit
Suolakaramelli juustokakku

Prinsessa-keksejä lapsille
Tikkareita lapsille

minttusuklaa cupcake
Onko cupcakeja ilman glitteriä?
yksivuotissynttärikakku
More is more

Chocolate chip cookies

Koristeluihin meni ilmapallo jos toinenkin, ilmapallot on kyllä ihan parhaita koristeita noin niinkuin ylipäätään. Ei maksa paljoa ja näyttävää saa helposti. Erityisesti tykkäsin tuosta kattoon viritetystä ilmapallonauhasta, se itseasiassa roikkuu paikallaan vieläkin 😀 Ilmapallot, vuoden 2019 kuumin sisustustrendi.

Ilmapallokoristeet

Ilmapallokoristeet
lempivärit <3

Ilmapallot juhliin

Elo yksivuotiaan kanssa on kyllä hulvatonta, kaveri on kutakuinkin koko ajan hyvällä tuulella ja keksii joka päivä jotakin uutta. Yllättävän paljon tuon ikäinen  tajuaa ja osaa leikkiä jo vaikka mitä. Erilaiset jahtaamisleikit ja hassuttelut ovat suosikkeja. Jostain kun musiikkia kuuluu alkaa se tanssijalka yhä välittömästi vipattamaan ja dancemuuvit senkun kehittyvät päivä päivältä. On pään ja pyllyn heilutusta, lantion vatkaamista ja jaloilla tepastelua! Hämmästyttävän sisäsyntyistä tuo tanssiminen, koska mitään ei ole hänelle opetettu eikä hän ole myöskään tanssimista nähnyt ( juu meillä ei aikuiset tanssi kotona…) ja silti liikkeet ovat ihan oikeita tanssiliikkeitä.

Ja hei, mistä löytyy parhaat lapsilukot kaappien oviin?? On tsekattu Ikea ja Clas Ohlson, ilman onnea. Edellä mainittu yksivuotias ja salammannopeat liikkeet liittyvät vahvasti…