Matkagarderobi-ideoita Ranskan Rivieran hengessä

*postaus sisältää affiliate-linkkejä

Lähtölaskenta meidän kesälomareissuun on alkanut, tänä kesänä nokat suuntaavat kesäkuussa kohti Ranskaa ja Nizzaa. Tämä on itselleni ensimmäinen visiitti Ranskan maalle, toivottavasti Nice on nimensä mukaisesti nice. Koska matkaseuralaisena löytyy yksi kappale taaperoita, voi sitä heittää haikeat hyvästit tuntitolkulla rannalla makaamiselle. Onneksi Ranskan Rivieralta ja sen ympäristöstä löytyykin kivasti kaikkea muuta päiväohjelmaa. Lukemani perusteella kohde vaikuttaa juuri sellaiselta mistä tykkään, on ruokaa, rantaa, ihanaa luksusta (ainakin ikkunashoppailun merkeissä), helppo kävellä paikasta toiseen ja tietty melko takuuvarmaa aurinkoa!

French Riviera

Tietysti olen jo miettinyt matkagarderobia hyvän aikaa, mun lomareissut käynnistyvät hyvissä ajoin mielikuvaharjoituksilla siitä, mihin vaatteisiin aion reissun päällä pukeutua. TOTUUS sen sijaan saattaapi olla, että samassa hellemekossa mennään abouttia koko matka, mutta aina voi haaveilla miten jokainen asukokonaisus olisi tarkkaan harkittu miljööseen sopivasti 😀 Nyt kun juniorin kamat vievät oman osansa matkalaukuista, joutuu entistä tarkemmin miettimään mitä ottaa mukaan, joten vaatepuoli on parempi kasata sellaisista tekstiileistä joita voi yhdistellä helposti keskenään.

Keräsinkin alle Lindexin mallistosta omat suosikkivaatteeni kesään, Mun ehdoton kuosisuosikki kesällä on sinivalkoraita, kesällä vaaleansinisen ja valkoisen sävyt houkuttavat jopa enemmän kuin ikisuosikki leopardi. Kun kesäisen vaatekaapin koostaa toisiinsa sopivin sävyin mukavista vaatteista, ei tarvitse sen kummempia ajatuksia uhrata pukeutumiselle vaan kaapista voi vetäistä päälle mitä vaan ja kaikki sopivat yhteen. Omat värivalinnat ovat valkoinen, vaaleansininen, beige, vaaleanpunainen ja musta. Materiaaleista puuvilla, pellava ja silkki ovat suosikkeja kesään.

Lindexin premium quality-mallisto

Asia, joka itseäni ilahduttaa on Premium Quality-mallistojen ilmestyminen myös ketjukauppojen valikoimiin, suuntaus jonka soisin kasvavan paljon enemmän. Keinokuituisen fast fashionin sijaan kulutuskäyttäytymistä tulisi ohjata laadukkaampiin, ns. aitoihin materiaaleihin, jotka on myös valmistettu kestävästi. Itse tein joitakin vuosia sitten päätöksen olla ostamatta mitään akryylista ja vähentämällä muutenkin keinokuidut vaatekaapista minimiin, on muuten ollut yksi parhaista päätöksistä ikinä. Nuorempana biletoppia sun muuta krääsää päätyi jätesäkeittäin roskiin muuton yhteydessä, mutta nyt roskiin päätyvä vaatejäte on ollut jo vuosia ihan minimaalinen. Mikäli johonkin vaatteeseen olen kyllästynyt, on sen saanut myytyä esim. fb-kirpparilla koska hyvät materiaalit myös pysyvät hyvinä seuraavalle käyttäjälle. Win-win!

Alla omat suosikkini Lindexin Premium quality-mallistosta, yhteensopivia, ajattomia klassikoita jotka kestävät niin aikaa kuin käyttöä. Silkkiä, puuvillaa, pellavaa, merinoa jne, täydellisiä keveitä luonnonmateriaaleja kesään. Moni allaolevista on myös  kestävän kehityksen sustainable choise-tuote ja GOTS-sertifioitua puuvillaa. Lisää Lindexin kestävän kehityksen lupauksista voit lukea TÄÄLTÄ. Tällä hetkellä yli puolet Lindexin valikoimasta on valmistettu kestävää kehitystä tukevista materiaaleista, ja tavoitteena on nostaa luku 80 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

 

lindex premium quality

lindex premium quality

  • Silkkipaita beigenä ja mustana TÄÄLTÄ
  • Korkeavyötäröiset pellavasekoiteshortsit TÄÄLTÄ
  • Siniraitainen raitapaita laadukasta puuvillaa TÄÄLTÄ
  • Vaaleanpunainen silkkipaita TÄÄLTÄ
  • Huipputrendikkäät culottes-housut (myös mustana) pellavasekoitetta TÄÄLTÄ
  • Ihan parhaat pitsirintsikat TÄÄLTÄ
  • Monikäyttöinen, kietaisumallinen pellavamekko  TÄÄLTÄ

Näistä kollaaseista voisin nähdä kaikki tuotteet omassa vaatekaapissa, moni noista jo löytyykin lähestulkoon identtisenä versiona. Olen ostanut Lindexiltä vuosien saatossa paljon myös erityisesti alusvaatteita, sukkia ja sukkahousuja,  Ella M- alusvaatesarja on  mun suosikki, näissä yhdistyy kauneus ja hyvä hintalaatusuhde. Yleensä näitä premium quality-tuotteita saa parhaiten tilattua netistä,  tuntuu ettei kivijalkamyymälöistä niitä niin hyvin löydä jos ollenkaan. Olisikin mahtavaa, jos myymälöissäkin olisi selkeä, oma – koko ajan laajeneva- osastonsa kestävän kehityksen tuotteille, lupaan että itse shoppailisin juurikin niillä osastoilla. Enkä varmasti ole ainoa.

Ymmärrän hyvin, että esimerkiksi ah-niin-ihanat suomalaisten suunnittelijoiden vaatteet voivat suurelle osalle meistä olla aivan liian hintavia, vaikka niitä olisi kiva suosia lähituotannon ja äärimmäisen hyvän laadun vuoksi. Tämän takia onkin kiva että myös vaateketjut ovat alkaneet tuoda premium quality-vaatteita edullisempaan hintaan. Ja trust me, jos se laadukkaamman vaatteen hieman akryyliversiota kalliimpi hinta ostotilanteessa kirpaisee, maksaa se itsensä käytössä varmasti takaisin. Niin käyttömukavuutena, ulkonäössä, kestävyydessä kuin siinä kuinka paljon ko. vaatetta rakastat.

Eettisyys näkyy myös lasten mallistossa

Kesällä meidän beben -tai taaperohan tuo jo on – vaatekaappiin ilmestyy vaaleanpunaisen rinnalle vaaleansininen, sinivalkoraita toimii myös muksuilla. Mikäs sen kivempaa kun puketua mätsäävästi, vielä kun ei osaa muksu protestoida äidin valintoja vastaankaan!  Meillä on Lindexiltä ollut aika paljon perusvaatetta vauvalle, bodyjä, housuja ja yöpukuja, näissä on ollut hyvä hinta-laatusuhde. Myös tuollainen lierihattu on kesäksi ihan must auringolta suojaamaan. FYI, kaikki Lindexin Baby-malliston puuvillavaatteet ovat GOTS-sertifioituja, mikä on hieno suuntaus. Mikäli termi GOTS-sertifikaatti ei ole tuttu, lue lisää TÄÄLTÄ.

Aurinkoista kesää joka iikalle, toivottavasti tiedossa on paljon kelejä kesävaatteille!