Nizzan loma taaperon kanssa

Bonjour, ca va? Koneen avaaminen on näin kesähelteillä ( s a r k a s m i ) jäänyt vähemmälle, joten Nizzan reissu tuli suoritettua, suorittaminen on vallan hyvä termi kuvaamaan lomamatkaa taaperon kanssa. Itseä ei nuo all inclusive Bamse-perhehelv…hotellit ole juurikaan kiinnostaneet, mutta epäilemättä näille on aikansa ja paikkansa! Ihanaa oli kyllä päästä pois kotoa lomailemaan ja saada hetkeksi hajurakoa rakkaaseen Espooseen, mutta kiva on kotiin myös palata. Parasta noissa etelän kohteissa on kyllä se lämpö, en itseasiassa edes haluaisi että Suomessa olisi koko kesän se +30 astetta, mutta ulkomaan reissulla se vähän niinkuin kuuluu asiaan ja minä ainakin nautin joka hetkestä. Tai no, en niistä hetkistä jotka vietetään julkisissa ruuhkakulkuvälineissä.

Nizza airBnb
Kaksi siniraitaista marjaa

Random huomioita Ranskan maalta:

–  Lapsia rakastetaan! Taapero sai hurjasti huomiota osakseen mihin tahansa mentiin, jopa fyysistä kontaktia otettiin mikä on tällein tiukkaan hajurakoon tottuneelle pohjoismaalaiselle aina ihmeellistä. Mutta ei se mitään! Hauskaa oli, että nuoret miehetkin tykkäsivät bebeistä kovasti. Suomessakin toki positiivista huomiota lapsen kanssa liikkuessa saa, mutta useimmiten keski-iän ylittäneiltä naisilta.

– Koska maantieto ei ole meikäläisen vahvin laji, tuli jotenkin yllätyksenä miten paljon porukkaa Ranskassa asuu. N.  67 miljoonaa, mikäli (sinäkään) et tiennyt. Turistikauden ollessa päällä tämä luku Ranskan maata tallaavista ihmisistä tietty räjähtää ja Nizza olikin melko ruuhkainen.

– Julkinen liikenne Nizzassa oli tosi hyvä ja vaihtoehtoja matkan taittamiseen oli useita. Oli busseja, uutuuttaan kiiltävää raitiovaunujunaa ja perinteistä junaa. SILTI autojen ja muun moottori liikenteen määrä oli valtava, siitä Nizzalle miinusta. Liikennekulttuuri kun oli mitä oli ja kadut kapeita, ei rattaiden kanssa liikkuminen ollut aina niin miellyttävää.

– Mielikuva hoikista ranskalaisista tuntuu pitävän paikkansa, lihavia paikallisia ei näkynyt. Lieneekö tähän osasyynä, että missään ei myyty kunnon karkkeja? Sokeriaddiktina yritin etsiä uusia paikallisia karkkituttavuuksia (loman yksi lemppariasioista), mutta löytyi maailman tylsintä hariboa ja sokerittomia versioita. Suomessahan karkkeja myydään kaikkialla, ehkä jotain kylmiä bensa-asemia lukuunottamatta. Tai varmaan niissäkin on joku vending machine

– Hintataso oli Suomen luokkaa, talon viini oli tosin aina edullista. TOSIN mulle väitettiin että talon viinit ois jotain lantrattua versiota, tästä tietoa kenelläkään?? Tähän liittyen, vieläkin vaivaa se, että olivatko Onnelan euron tuopit aikanaan originaalia olutta vai jotakin vesiversioita…

– Rantabulevardi oli pitkä kuin nälkävuosi, rantaviivaa oli taaperrettavaksi silmänkantamattomiin. Mukavaa oli, että kaikenlaiset kaupustelijat ja turistikrääsäkojut loistivat poissaolollaan ja katu oli kaavoitettu pysymään vain alkuperäisessä käyttötarkoituksessaan. Rannalla oli joitakin baarityyppisiä ratkaisuja, mutta näissä ei käyty.

– Leikkipuistoja oli paljon, mikä oli taaperon kanssa käppäillessä erittäin jees.

 

Nizza rantabulevardi
Rantabulevardia käveltiin kilometritolkulla joka päivä

Ajatus oli käydä lähikaupungeissa ja -valtioissa, esimerkiksi Monacossa, Cannesissa ja Italian puolella. Ajatukseksi jäi kaikki muu paitsi Monaco, sinne asti jopa päästiin. Täpötäysillä junilla sun muilla reissaaminen sekä ruoka + päiväuniaikataulujen yhteensovittaminen omatahtoisen taaperon kanssa ei ole välttämättä sitä mukavuudenhaluisen hommaa. Monaco oli kuitenkin kiva nähdä, siellä fast fashion on tuntematon käsite (Zaraa lukuun ottamatta) ja rytkyt sekä kassit hankitaan mm. Diorilta, Vuittonilta ja Chanelilta. Kiinnostaisi kyllä päästä Monacolaiselle kirpputorille paikallisten rouvien ylijäämävarastoja tutkimaan…

Monacon satama
True turre ja Monaco- pieni maa suurilla korkeuseroilla, ominaishajunaan RAHA

 

louis vuitton monaco
Lempparipulju!
YSL monaco
YSL, ja haavelaukut <3

Monaco satama

Monacon satama
Monacon satamassa oli jahti poikineen

 

Kuvien ottaminen jäi kyllä erittäin vähälle, mutta tuossa nyt muutama perunalla otettu turistifoto. Nizza oli kiva, mutta ei se helpoin kohde muksun -saati useamman- kanssa reissatessa. Tosin nää nyt on näitä henk.koht. mielipiteitä, joku on muksulauman kanssa Pariisissa tai Nykissä kuin kotonaan . Me majoituttiin airbnb-asunnossa, jossa sujui niin aamupuuron keitto kuin pyykkien pesu. Hotellissa on ihanaa kun ei TARTTE siivota tai tehdä ruokaa, mutta kodinomaisessa asumisympäristössä on kyllä pienten ihmisten kanssa omat hyvät puolensa. Suosittelen siis asuntoa mieluummin kuin hotellia, ihan parasta on jos on vielä aidattu piha, kuten meillä oli. Taapero tykkäsi hengata pihalla esim. palloa potkimassa ja omistajan yrttejä syömässä, huomattavasti kivempi vaihtoehto kuin pelkkä parveke.

Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä… Ainakin syytä olisi!