Parasta vauva-ajassa

parasta vauva-ajassa
<3

Viimeksi negisteltiin vauva-ajan huonojen puolien parissa ja se on varsin ok, sillä kaikki vanhemmat tietävät, että kyllä vauva-ajan plussat voittavat kepeästi miinukset! Tietenkään kaikki ei voi aina olla ihanaa ja huonoista puolista pitää voida puhua, mutta kyllä henk.koht. tykkään paljon enemmän mainostaa niitä hyviä asioita. Koska onhan tää vaan niin siistiä hommaa! Tai no sananmukaisesti SIISTIÄ tää ei kyllä oo, vaan päinvastoin helkkarin sotkuista.

Eli alla muutamia esimerkkejä, miksi vauva-aika on helposti ihmisen parasta aikaa 🙂

Mikä on parasta vauva-ajassa?

Aikatauluttomuus. Toki vauva-arkeenkin erilaisia kellonaikaan sovittuja menoja mahtuu ( itseasiassa yllättävän paljon), mutta päivät eivät ole yhtä kellonaikojen ympärille rakennettuja kuin työssä ollessa. Jos yö on nukuttu huonosti, on hyvällä säkällä mahdollisuus jatkaa aamulla unia pitkään ja nukkua vauvan kanssa yhdessä päikkäreitä. Tämä ei valitettavasti koske heitä, joilla on kotihoidossa myös useampi vanhempi lapsi…

Uudet kaverit. Mikään ei yhdistä niinkuin vanhemmuus! Aina löytyy takuuvarmasti yhteistä puhuttavaa. Uusia äitikavereita on mahdollista saada mistä tahansa; harrastuksista, puistoista, some-ryhmistä, järjestetyistä tapaamisista, . Vanhat tuttavuudetkin usein heräävät henkiin perheenlisäyksen myötä, jos molemmat ovat samassa elämäntilanteessa. Ja seon mukavaa se!

Breikki oravanpyörästä. Vanhempainvapaa on erinomainen mahdollisuus miettiä, mitä sitä oikeasti haluaisi tehdä. On hyyyvin tavallista, että äitiyslomalta ei palata enää vanhaan työpaikkaan, vaan uudet mahdollisuudet kutsuvat.

Vanhempainvapaalla saa resetoitua aivot – niin hyvässä kuin pahassa. Itse koin esikoisen kanssa, että välillä pää ei toiminut ollenkaan, MUTTA samalla taas ajatus luisti paremmin kuin aikoihin. Kun päivät eivät yhtäkkiä kiertäneet samaa kehää mihin oli tottunut vuosien ajan ja johon kaipasi muutosta, huomasi miten maailma on täynnä kiinnostavia mahdollisuuksia joita kohti mennä. Itse mm. opiskelin ja olin mukana MiB:in toiminnassa. Ja juu, vaihdoin myös sitä työpaikkaa.

Sisältöä elämään. Sisältöä elämään saa toki muualtakin, mutta lapset ja niiden hauskat jutut sekä jatkuva oppiminen ovat loputonta viihdettä! Lapset hämmästyttävät jatkuvasti fiksuudellaan, jo ihan pienestä asti. Tiedostan toki, että oman lapsen söpöys, taitavuus ja mielettömät lohkaisut eivät ehkä muista ole NIIN mahtavia kuin vanhempien mielestä, mutta se ei haittaa mitään. Omat lapset ovat vaan parhaita tyyppejä ikinä. Lapsen kasvattaminen on työtä, jolla todellakin on tarkoitus.

Itteä kun ei niin kehtaa suomalaisella mentaliteetilla varustettu ihmisoletettu kehua, niin omien lasten kanssa asia onkin sitten toisin! Itsehän nekin on tehnyt, joten TAVALLAAN omakehua tämäkin. Mutta ronskisti vaan kerotmaan kaikille heidän erinomaisuudestaan, näin teen ainakin itse ilman mitään häpyä.

Rajaton mahdollisuus ulkoiluun. Työpäivinä harvoin ehtii nauttimaan upeistä säistä niin paljon kuin haluaisi, mutta vauva-aikana vaunulenkille voi lähteä käytännössä koska vaan. Ulkoilu tunnetusti tekee hyvää ja luonnosta nauttiminen on mahtavaa, niin kauniina syyspäivänä kuin kesähelteillä. Räntäpäivät tosin ei niin ittelle maistu…. Ja tähän tarkoitukseen luoja ( tai CItycon) onkin luonut kauppakeskukset!

Imetys. Puhun vain omasta puolestani, koska tiedän ettei kaikilla oo yhtä helppoa, mutta itselleni imetys on superhelppo tapa ruokkia vauvaa ja nauttia läheisyydestä hänen kanssaan. Erityinen bonus on, että imetys polttaa tehokkaasti kaloreita! Itse olin 6 vkoa synnytyksestä lähtöpainossa, vaikka herkkuja tässä huushollissa vedetään joka päivä. Vauva suorastaan TARVITSEE päivittäisen suklaa-ja jäätelöannoksen! Plus kaikkea muuta hyvää.

Leikkipuistot. Ihan pieni vauva ei tietystikään puistojen päälle vielä ymmärrä tai osaa siellä mitään tehdä, mutta lapsi on paras syy päästä itsekin testaamaan niitä houkuttelevia välineitä mitä nykyajan puistot ovat täynnä! Jos ei itsekseen aikuinen ihminen kehtaa mennä kiikkumaan tai laskemaan mäkeä, niin ota vaikka vauva vaunuissa mukaan ja avot, kylläpä kehtaa!

Ja tietysti tärkeimpänä…

Vauva itte. ’Vauvat ovat maagisia, kinuskintuoksuisia olentoja. Kun hampaaton pikku suu hymyilee, ei kukaan voi olla hymyilemättä takaisin. Vauva tuo hurjasti iloa elämään ja vaikka hän on pieni, on hänestä kovasti seuraa. Vauva esimerkiksi shoppailukaverina on mun mielestä yllättävän hyvä! Tulee kiltisti mukana just sinne minne äiti haluaa ja herättää positiivista mielenkiintoa kanssaihmisisissä.

En ole itse törmännyt oikeastaan kertaakaan mihinkään negatiiviseen vauvan kanssa liikkuessani, vaan päinvastoin etenkin vanhemmat rouvasihmiset kutakuinkin sekoavat pikkuisen vauvan nähdessään. Vauva kerää kehuja ja ihasteluja, niin isoilta kuin pieniltä ihmisiltä ja saa jäyhät suomalaiset hymyilemään.

Oma vauva on ihana ja täydellinen, sekä tuo mukanaan kaikkea sellaista mitä rahalla ei saa. Paljon pyyteetöntä rakkautta noin ensi alkuun!

Mitä sä lisäisit listalle?

perhe