Suolakinuski-puolukka juustokakku

suolakinuski puolukka juustokakku

Suolakinuski-puolukka-pipari, siinä pyhä kolminaisuus joka kuuluu jouluun kuin vesisade juhannukseen! Tässä suolakinuski puolukka juustokakussa maistuvat nuo kaikki ja se on helppo tehdä edellisenä päivänä tarjoilua odottamaan. Herkullinen ja takuuvarma juustokakku sopii toki muihinkin talvikauden juhliin. Tämä ei ole liian makea eikä jäätävän tuhti, puolukka tuo mukavasti kirpeyttä ja suola taittaa kinuskilta ”pahimman” makeuden pois. Kinuskin yhteydessä ei oikeastaan kyllä voi puhua pahimmasta makeudesta, vaan päinvastoin HERKULLISESTA makeudesta! Itse keitetty kinuski on niin hyvää.

Ja hei vinkki, jos oikein laiskottaa! Voit skipata kinuskin teon levittämällä kakun päälle valmista, kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Ei tartte kuin avata purkki ja on älyttömän hyvää! Isompaa kakkua varten kannattaa varata kaksi purkkia.

Itse puolitin aineet ja tein minikakun 15 senttiseen kakkuvuokaan, riittää mainiosti meidän perheen joulupöytään jälkkärin virkaa toimittamaan!

Suolakinuski-puolukka juustokakku ( 20 cm vuokaan)

Pohja

140 g joulupipareita
50 g voita

Täyte

300 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
1,5 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
0,5 dl puolukkamehua ( myös muu punainen mehu tai vaikka vesi paremman puutteessa käy)
4 liivatelehteä

Kinuski päälle

2 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
0,5 tl sormisuolaa
2 liivatelehteä

  1. Laita leivinpaperi irtokakkuvuoan pohjalle ja sulata voi. Tee pohja murskaamalla piparit ja sekoittamalla sulatettu voi piparimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi pohjaksi kakkuvuokaan ja pidä hetki jääkaapissa.
  2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  3. Laita kulhoon huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka sekä sokeri. Sekoita tehosekoittimella tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää puolukat ja sekoita vielä hetki.
  4. Vatkaa eri kulhossa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele se tuorejuustoseoksen joukkoon esim. nuolijan avulla tasaisesti.
  5. Kuumenna puolukkamehu kiehuvaksi kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liota ne kuumaan nesteeseen samalla haarukalla sekoittaen.
  6. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  7. Kaada täytemassa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.
  8. Valmista kinuskipäällinen. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  9. Mittaa kattilaan kerma sekä fariinisokeri ja kuumenna ne kiehuvaksi, laske vähän lämpötilaa ja keitä 2 minuuttia.
  10. Sekoita joukkoon suola, purista liivatelehdistä mehu ja sekoita joukkoon.
  11. Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada se hyytyneen juustokakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä kaksi tuntia. Koristele!
suolakinuski puolukka juustokakku

Katso myös muita jouluun sopivia lempireseptejäni!