Tee itse kaunis pääsiäiskranssi| Pääsiäiskranssi tyhjistä munankuorista

Kaupallinen yhteistyö Suomalaisen Kirjakaupan kanssa

Tiesitkö, että nimestään huolimatta Suomalainen Kirjakauppa ei suinkaan ole pelkkä kirjakauppa? Kirjojen lisäksi askarteluosasto on koko ajan kasvava kategoria, josta löytyykin kaikkea ihanaa.

Pääsin mukaan Suomalaisen Kirjakaupan kampanjaan, jossa haastettiin ideoimaan erilaisia, keväisiä askarteluprojekteja. Mä aina sanon, että päiväkoti on kyllä erinomainen paikka, sillä siellä tarjotaan lapselle rutkasti virikkeitä ja puuhaillaan kaikenlaista, mihin oma mielikuvitus – tai ehkä enemminkin INTO- ei riitä. Tämä kampanja olikin itselle loistava muistutus siitä, että askartelu on itseasiassa tosi kivaa tekemistä yhdessä lasten kanssa ja erilaisia askarteluvaihtoehtoja on loputtomasti, vain mielikuvituksen ollessa rajana.

Meillä on pääsiäistä odotettu jo joulusta asti, joten omaksi projektiksemme valikoitui tietysti pääsiäisaskartelu! Tilasin akryylimaaleja sekä pensseleitä, sekä paletteja, joiden avulla muuttaa arkisia esineitä paremmin keväiseen mielialaan sopivaksi. Olen kokeillut myös muutaman muun brändin akryylivärejä, mutta nämä Suomalaisessa Kirjakaupassa myytävät askartelu/akryylimaalit ovat pigmentiltään erinomaisia! Peittävät tosi hyvin.

Visioin mielessäni munankuorista tehdyn kranssin pastellisissa kevätväreissä. En niin tykkää liimailla pahvitipuja seinille ( kaikella rakkaudella päiväkodin pahvitipuja kohtaan), tämä on pääsiäiskoriste minun makuuni! Munankuoria kannattaa kerätä pidemmällä aikavälillä ja käyttää sisältö leivontaan ja ruuanlaittoon, ei suinkaan tuhlata roskiin heittämällä. Eikä sit mitään häkkikanalamunia!

Koristeista kauneimmat ovat tietysti aidot kukat ja tähän niitä saa yhdistettyä tosi kivasti. Pajunkissoja, eucalyptusta, harsokukkaa, neilikoita. narsisseja… Mitä ikinä haluatkaan käyttää. Kun tukit munan pohjassa olevan reiän esimerkiksi kuumaliimalla, voit täyttää sen vedellä. Eucalyptus, pajunkukka ja harsokukka toimivat kyllä kuivinakin.

Askartelimme myös rairuohokoristeita pilttipurkeista, nämäkin ovat supersöpöjä <3. Pilttipurkkeja ainakin vauvaperheistä löytyy yli oman tarpeen, joten anna pääsiäisruohoja itse maalatuissa purkeissa vaikka isovanhemmille lahjaksi.

Maalasin lisäksi meiltä löytyneitä ruman ruskeita kukkaruukkuja, eikös ole ihania näin!

Akryyliväreillä maalaus

Akryylivärit ovat helppo tapa maalata ja ne sopivat monenlaisille pinnoille; puulle, lasille, paperille, maalauskankaalle… Innostuin maalaamisesta niin paljon, että tekisi mieli maalata koko kodin irtaimisto 😀

Akryyliväreillä voit tottakai taiteilla mitä upeimpia maalauksia, mutta itse innostuin nimenomaan lasten kanssa taiteilusta ja askartelusta. Kaikki näyttää ihanammalta pastelliväreissä. Mikäli akryyliväri ei tartu suoraan pintaan, voit pohjustaa sen gessolla.

Maalaus itsessään on helppoa kuin heinänteko ( joka itseasiassa EI ole helppoa….), eikun väriä pensseliin ja hommiin. Isompia pintoja en tietenkään näillä askarteluväreillä maalaisi, mutta nimensä mukaisesti askarteluun ne sopivat kuin nyrkki silmään.

Näin teet pääsiäiskranssin munankuorista

Tarvitset:

  • Tyhjiä munankuoria
  • Kuumaliimapyssyn
  • Irtopohjakakkuvuoan
  • Akryylivärejä ja pensseleitä
  • Kukkia ja muita haluamiasi koristeita

Tyhjennä munankuoret puhaltamalla ( katso ohje alla). Maalaa munat akryyliväreillä ja anna kuivua. Riko munien yläosa varovasti niin, että munista tulee pikkuruisia kukkaruukkuja.

Käytä irtopohjaista kakkuvuoan reunaa ympyrän mallina. Asettele munankuoret kakkuvuoan sisälle ympyrään ja liimaa ne kuumaliimalla yhteen. Voit tukkia munankuorien pohjan reiät kuumaliimalla, näin saat niistä pikkuruisia ruukkuja, johon voit laittaa kukkia varten vettä.

Munankuorien puhallus – Näin tyhjennät kananmunan rikkomatta sitä

Pese kananmunat saippualla ja kuivaa ne. Aseta kananmuna munakennoon, jotta se pysyy paikallaan.

Tee kananmunan toiseen päähän varovasti reikä nuppineulalla. Paina neula napakasti läpi! Suurenna reikää hieman nuppineulalla lisää.

Tee reikä nuppineulalla myös kananmunan toiseen päähän. Tee tästä reiästä hieman isompi.

Työnnä kananmunan sisään cocktail-tai hammastikku ja pyörittele sitä siellä, jotta keltuainen rikkoontuu.

Ota esille kulho, johon munan sisus valuu ja puhalla pienempään reikään voimakkaasti. Voit ravistella munaa hieman, jotta sisältö tulee helpommin ulos. Puhalla niin kauan, että munankuori on tyhjä ja huuhtele se vielä vedellä. Anna kuivua ennen maalaamista.

Maalaaminen on helpointa toteuttaa laittamalla kananmuna pitkän, puisen grillitikun päähän! Muna pysyy paikallaan, kunhan toinen reikä on halkaisijaltaan pienempi kuin grillitikku.

Iloisia askarteluhetkiä, ihan mahtavaa puuhaa koko perheelle! Ammenna inspiraatiota keväiseen askarteluun Suomalaisen Kirjakaupan askarteluosiosta 🙂 .